חזרה לניו אייג'

שנה חדשה, התחלות חדשות

המעבר לשנה אזרחית חדשה הוא הזדמנות להיפרד מכל מה שמעכב אותנו, ולזמן לחיינו דברים חדשים וטובים יותר. מאמנת אישית עם עצות זהב לשנה ורודה
חני יודל 31/12/15
שנה חדשה, התחלות חדשות
לפתוח את 2016 בדרך הנכונה. צילום: Shutterstock

 

 

שנה חדשה היא הזדמנות מצוינת להתבונן פנימה, לבדוק היכן אנחנו נמצאים ביחס לשאיפות ולמטרות שלנו, וגם להגדיר כמה חדשות לשנה הבאה. תחילתה של שנה חדשה מאפשרת לנו לא רק לחשב מסלול מחדש, במובן של הפקת לקחים וקביעת יעדים חדשים, אלא גם לעצור ולטפוח לעצמנו על השכם, על מה שהשגנו בשנה החולפת.

 

"ההתבוננות פנימה בתחילת השנה החדשה מאפשרת לנו להיפרד מדברים שכבר אינם משרתים אותנו עוד, עם המון אהבה וכבוד", אומרת אנה נווה לדרמן, מאמנת אישית ומדריכה להכשרת מאמנים במרכז לגישור ולאימון "גומא". "ממש כפי שבסידור הארון בחילופי העונות אנחנו נוהגים להיפרד ממספר בגדים ישנים, כך כדאי גם לנהוג עם עצמנו".

 
איך עושים את זה בפועל? נווה לדרמן מציעה לכתוב רשימת דברים שאנו לא מעוניינים שימשיכו איתנו לשנה החדשה, ולחלק אותם לשתי קטגוריות: דברים חיצוניים, ודברים שנמצאים בתוכי. כך למשל, פרידה ממערכת יחסים לא מוצלחת, ממינוס בבנק או מארבעה קילוגרמים עודפים, תמצא את מקומה תחת קטגוריית "דברים חיצוניים". פרידה מרגש לא רצוי שניהל אותי בשנה החולפת, דוגמת קנאה, הוא כבר עניין הנמצא בתוכי.


בשלב הבא מציעה נווה לדרמן לבחור את חמשת הדברים העיקריים שאנו מעוניינים להיפרד מהם, להכניס את הרשימה לתוך קופסה ריקה, לשרוף אותה על שפת הים ולהשליך למים. או במילים אחרות, "תשליך". "בכניסה למים אני ממליצה להגיד בקול את הדברים שמהם נפרדתי, ומיד אחריהם - את הדברים שאותם אני רוצה לזמן לחיי בשנה החדשה. לאחר מכן, כדאי לכתוב אותם על דף".

 

"מחשבה לא יוצרת מציאות – היא יוצרת פעולה שמאפשרת מציאות"

 

"תשליך" בים על הדברים שעיכבו אותנו בשנה החולפת. צילום: Shutterstock

 

 

גם כאן, יש לחלק את הרשימה לדברים חיצוניים ולדברים פנימיים. למשל: טיסה לחו"ל, מציאת עבודה או זוגיות חדשה הן שאיפות חיצוניות, לעומת השאיפה להירגע, למשל - או כל אימוץ של הרגל חדש - שהיא עניין פנימי. טיפ חשוב הוא לכתוב את הכל בצורה חיובית, תוך כדי הימנעות ממילות שלילה, ולציין רק דברים שתלויים בנו. זאת אומרת שהחלום על החתונה של הבת עוד השנה, או על קבלתה למשרה בכירה בחברת הייטק, לא נכלל ברשימה זו.  


לאחר מכן, יש לצמצם את רשימת היעדים ל-3 מטרות ספציפיות, ארוכות או קצרות טווח, עם לוחות זמנים ותכנית פעולה ממשית. כך למשל, אם המטרה היא להשיל 4 קילוגרמים, עלינו להגדיר לוח זמנים הגיוני, ודרכי פעולה מפורטות, כגון: הליכה של חצי שעה 3 פעמים בשבוע, מעבר לתפריט מאוזן וכיו"ב.

[#middleBanner]  

אל הרשימה החדשה, של הדברים שבהם אנו מעוניינים השנה, יש לצרף לפחות 20 דברים טובים מהשנה החולפת, שאותם אנו מעוניינים להשאיר עמנו. "עצם העלאתם על הכתב, מעביר את הפוקוס מהדברים השליליים בחיינו אל אלה החיוביים, ופתאום אנו מגלים שקרו לנו לא מעט דברים טובים השנה", אומרת נווה לדרמן.

 

פרט לרשימה, היא ממליצה להכין מעין לוח חזון: קולז' של תמונות, המייצג שבוע אידיאלי בחיי במהלך השנה החדשה. לא חייבים לקחת קורס באמנות מודרנית כדי להכין את הלוח, מספיק לגזור כמה תמונות ממגזינים, או אפילו להדפיס מהאינטרנט, ולהדביק על לוח שעם. הרעיון: כשנצליח לדמיין ולראות את התמונה מולנו, קל יותר יהיה להגשים אותה.

 

"אני לא מאמינה שמחשבה יוצרת מציאות, אבל היא בהחלט יוצרת פעולה שמאפשרת מציאות", אומרת נווה לדרמן. "כל דבר בחיינו מתרחש פעמיים: פעם אחת בדמיון שלנו, ופעם נוספת במציאות. הגשר ביניהם הוא הפעולה".

 

טיפים נוספים לשנה חדשה שכולה דבש:

 

 כשמעלים על הכתב את הדברים הטובים שקרו, מגלים שהיו כאלה לא מעט. צילום: Shutterstock

 

ציינו הישגים. קבלו על עצמכם החלטה לטפוח לעצמכם על השכם במהלך השנה, על כל דבר חיובי שמתרחש בה, קטן כגדול.

 

טפחו קהילה תומכת. מה שנראה לנו קשה עד בלתי אפשרי לביצוע לבד, הופך להרבה יותר נעים כשיש סביבנו אנשים תומכים ומעודדים. רתמו לטובת העניין שניים או שלושה בני משפחה וחברים קרובים, שתפו אותם במטרה שלכם לשנה החדשה, ובקשו מהם לשמש קהילה תומכת עבורכם. הכוונה היא שבכל פעם שתחושו כי אתם יוצאים מהמסלול וסוטים מהדרך, הם יהיו שם כדי לתמוך, לעודד ולפרגן.

 

תיהנו מהדרך. חשוב אמנם להגדיר מטרות, אבל לא להיצמד אליהן בהישגיות מוגזמת. נווה לדרמן ממליצה להכין רשימה של "טועני אנרגיה", שיסייעו לנו ליהנות כל הדרך אל היעד. הכוונה היא לכל אותם פינוקים קטנים שעושים לנו טוב, כמו לראות סרט, לטייל בטבע, לקרוא ספר, להיכנס לאמבטיית קצף, לקבל מסז', או סתם לשבת במרפסת עם קפה טוב או עם חברה טובה.

 

המטרה היא להגשים בכל יום לפחות פינוק אחד. בצורה דומה, יש להכין רשימה של דברים שמספקים לנו משמעות, ולמלא אחד בכל יום. זה יכול להיות עיסוק כלשהו ביצירה, נתינה לזולת דרך התנדבות וכיו"ב. "כדי שנוכל להגשים את המטרה שהצבנו לעצמנו, אנחנו חייבים ליהנות מהדרך אליה", מסכמת נווה לדרמן.

 

סיכום שנה באופנה: המתלבשות המצטיינות של 2015

ניקיון הנפש: מהי יציאת מצרים האישית שלכם?

שנת סדום ועמורה: רייכר מסכם את 2015 

סיכום 2015 במוטק'ה: הכתבות שהכי אהבתם

זה מדעי: רגשות שליליים תורמים לבריאות


ליהנות מחשיבה חיובית

לחיות עד 150 שנה? זה אפשרי

אל תשכחו לסלוח לעצמכם

 

עוד במדור הניו אייג' של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בניו אייג'

דברו איתי אחרי החגים: להתמודד עם דחיינות

הסיפור הזה חוזר על עצמו מדי שנה, ואם להיות מדויקים יותר - מדי תשרי. רצף של חגים גורם לנו להתבלבל (כמה פעמים...

לקריאת הכתבה
חטאנו לפנינו: למה אנחנו מרגישים אשמה?

"אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי, העווינו", על פי סדר האלף-בית, הם רק חלק מהחטאים שעליהם מתוודים ביום...

לקריאת הכתבה
תיקון שבועות: לחשב מסלול מחדש

תיקון שבועות הוא המנהג המרכזי אצל יהודיים דתיים בחג השבועות. מדובר במנהג עתיק שבמסגרתו לומדים תורה בלילה,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה