הזמן הזה בשנה: 3 מתכוני מרקים

הוא מחמם, מנחם, ומשדרג כל פתיח לארוחה, והכי טוב - השהייה במקרר רק עושה לו טוב. כן, ניחשתם נכון, מדובר במרק, וסופת כרמל שמאיימת עלינו היא הזדמנות מצוינת להיכנס למטבח ולצאת משם עם מרק או שניים, שיעשו לכם רק טוב בבטן ובלב.
יש סגולות בריאותיות רבות שמיוחסות למרקים. החל ממרק עוף שנחשב ל"פניצילין של הטבע", ועד למרקים המשלבים ירקות רבים וקטניות, שבצדם גם ערכים תזונתיים חיוביים שתמיד מומלץ לשלב בתפריט. פתיחת ארוחה במרק תורמת לתחושת השובע, שכמו שכולנו יודעים – הופך לגמיש משהו בעונה הקרה. חורף חם שיהיה.
מרק שהוא ארוחה: קובה במיה
צילום: מסעדת אמא
המצרכים:
לבצק:
1 כוס אורז
2 כוסות מים
מלח
שמן
2 כוסות קמח
2 ביצים
למילוי:
0.75 ק"ג בשר טחון גס
2-3 בצלים קצוצים
מלח
פלפל
קורט פפריקה
למרק:
1 בצל קצוץ
1/2 ק"ג במיה נקייה ושטופה
200 גרם משמשים מיובשים שלמים
3-4 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד
סוכר לפי הטעם
6-7 כוסות מים
מלח
ההכנה:
1. הבצק: מבשלים את האורז ב-2 כוסות מים עם מעט שמן ומלח.
2. מקררים ומוסיפים את הקמח ואת הביצים. לשים היטב ומניחים במקרר.
3. המילוי: במחבת רחבה עם מעט שמן מטגנים יחד את כל המרכיבים עד שהנוזלים מתאדים.
4. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מניחים בצד לצינון.
5. צרים כדורים מתערובת הבצק, יוצרים גומה, ממלאים בשתי כפיות מהתערובת וסוגרים.
6. בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצל. מוסיפים את הבמיה ואת המשמשים.
7. בכלי נפרד מערבבים יחד רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר ומלח ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים ומרתיחים כ-10 דקות.
8. מסדרים את הקובה בפנים ומבשלים עד שהוא צף למעלה. מכבים את האש ומגישים.
המתכון באדיבות תו התקן לבשר "חי בריא" ומסעדת אמא, ירושלים
עמוס טעמים מפתיעים: מוליגוטני - מרק עדשים
צילום: יפית בשבקין
המצרכים:
לציר הירקות:
2 ליטרים מים
2 בצלים
2 מקלות סלרי
2 גזרים
1/2 כרובית
2 תפוחי אדמה
תבלינים שלמים:
6 עלי דפנה
2 מקלות קינמון
8 חתיכות הל
6 חתיכות פלפל שחור
למרק:
250 גרם עדשים צהובות
1/2 כפית כורכום
150 גרם אבקת חומוס
25 גרם אבקת קוקוס
2 כפות שום כתוש/ ממרח שום
8 כפות שמן (1/4 כוס)
4 כפות מיץ לימון
2 כפות מלח
2 כפות סוכר
1 כפית פלפל לבן
* אפשרות: 4 כפות אבקת מרק בטעם עוף
ההכנה:
1. ציר הירקות: מבשלים בסיר את כל המרכיבים יחד עם 2 ליטרים מים למשך 30 דקות.
2. המרק: בסיר עמוק מבשלים יחד את כל המרכיבים פרט לשום ולאבקת החומוס. מוסיפים את ציר הירקות ומקררים. יוצרים מחית מכל המרכיבים.
3. בסיר נפרד נוסף מחמים 4 כפות שמן, מוסיפים את השום ואבקת החומוס, מטגנים כ-2 דקות ומשחימים. מוסיפים את אבקת הקוקוס ומטגנים שוב כ-2 דקות.
4. מוסיפים את המחית שבישלנו קודם לכן, מערבבים יחד ומבשלים מספר דקות. לקבלת מרק דליל יותר, ניתן להוסיף חצי ליטר מים.
5. מסננים את התבשיל במסננת כדי שהנוזלים יופרדו מהירקות ומהתבלינים השלמים.
6. מוזגים לקערות, מקשטים בכוסברה טרייה ובפיסת לימון ומגישים לצד אורז לבן מבושל.
המתכון באדיבות השפית רינה פושקרונה
לשמור על המשקל גם בחורף: מרק דלעת
צילום: יח'צ
המרכיבים:
1 כף שמן
1 בצל גדול חתוך דק
1 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות
1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל
1 חבילת כוסברה קצוצה
ההכנה:
1. בסיר עם כף שמן מאדים את הבצל החתוך עד לשקיפות.
2. מוסיפים את יתר הירקות מלבד הכוסברה.
3. כעבור חמש דקות מוסיפים מים ומתבלים באבקת מרק עוף ובמעט מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש וטוחנים בעזרת מוט בלנדר. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד כחצי שעה על אש קטנה.
5. להגשה: מפזרים מעל פטריות חתוכות דק, נבטים או כרוב קצוץ.
המתכון באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
לקראת הסתיו: קציצות בקר וארטישוק
מיוחד: עוף ממולא בתפוחים וערמונים
אחד אחד: שני מתכונים מנצחים לאורז
אנונה, סברס וגויאבה: מתכונים עם פירות הסתיו
סופר פוד: כוח העל של מזונות-על
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה



ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...