חזרה למגזין אוכל

אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג

דגים עשירים בחלבון, בוויטמינים, באומגה 3 ובחומצה פולית, ומתאימים מאד כארוחה קלה, טעימה ומזינה. מתכון צבעוני לפילה בס צלוי ששודך לפירה עם סלסה מקסיקנית
מיה אבידן 30/03/16
אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג
מרענן, אביבי, מזין וטעים. פילה דג. צילום: Shutterstock

 

 

זה אמנם לא תמיד נראה כך, אבל עדיין - הפריחה, השמיים הכחולים וגם האלרגיות ושעתם היפה של הסריגים כבר כאן, או במילים אחרות: אביב הגיע, מה אוכלים?

 

התשובה היא מזון קליל, בריא, צבעוני, כזה שעושה שימוש בחומרי גלם טריים שאינם דורשים שעות של עבודה או המתנה, או במילים אחרות: דגים. צריך להגיד את זה: לא כולם אוהבים דגים. הריח, המראה והעצמות גורמים לרבים להימנע מאחד המקורות החשובים שלנו לחלבון, לאומגה 3, לחומצה פולית ולוויטמינים, וכל זה במחיר קלורי ידידותי למשתמש.

 

אם גם אתם נתבקשתם על ידי הרופא להפחית בצריכת בשר אדום, ודגים הם לא כוס התה שלכם, לא חייבים להתחיל בהארד קור, כלומר בדג שלם בצורתו המקורית. אפשר להתחיל עם החלק הידידותי ביותר למשתמש: הפילה. בדומה לחזה עוף, גם פילה הדג קל להכנה, הולך נהדר עם חומרי גלם ותבלינים רבים, וכמובן טעים מאוד.

 

על מה חשוב להקפיד? דגים חייבים להיות טריים ככל האפשר. שימו לב שהדג עצמו מבריק ולח ושהריח אינו בלתי נסבל. אם עיני הדג אינן מבריקות אלא בעלות צבע עכור, זה סימן אזהרה נוסף לכך שהדג אינו טרי.

 

4%-7% שומן בלבד

 

 כדאי לפלט את הדג גם בבית. צילום: Shutterstock

 

חשוב לומר: כשזה מגיע לדגים, אין דבר כזה מאה אחוז ללא עצמות. גם הפילוט הדקדקני ביותר עלול לפספס עצם או שתיים. לכן לפני הכנת הדג עברו בעדינות על הנתחים, ובמידה שאתם נתקלים בעצם, שלפו אותה החוצה בעזרת פינצטה נקייה או מלקחיים עדינים.

 

בדג הבס, הגדל בארץ בבריכות גידול מליחות או מתוקות, יש אחוזי שומן נמוכים הנעים בין 4%-7%, אך הוא אינו עשיר מאוד באומגה 3 כמו הסלמון. עם זאת, הוא מפצה על הכל בטעם, שכן הוא בשרני במיוחד, ומזכיר בטעמו את הדניס המוכר מתפריטים של מסעדות רבות.  פילה הבס (170 גרם) מכיל כ-150 קלוריות, ויש בו כמויות נאות של חלבון – קרוב ל-30 גרם.

 

במתכון שבחרנו, של השף ניר מזרחי מקבוצת "קפה קפה", שודך פילה הבס למרינדה קלילה המכילה טימין, לצד פירה תפוחי אדמה וסלסה מרעננת. מי שמעוניין לשמר את היתרון הקלורי הנמוך של מנת הדג, ועדיין רוצה ארוחה מלאה המכילה גם פחמימה, יכול להכין את הפילטים ולסדר לצדם מנת אורז לבן או מלא, או לחילופין - לצמצם את כמות החמאה המומלצת במהלך ההכנה.

 

המתכון יכול לשמש גם כפתרון טוב לימי הפסח שנמצאים מעבר לפינה, כשהסלסה הפיקנטית תעניק לדג עוקץ נעים, ותצבע את הצלחת ואת שולחן החג בצבעים נאים. אביב או לא אביב?

 

המתכון: פילה בס צלוי לצד פירה תפוחי אדמה וסלסה מקסיקנית

 

מנת פילה דג. פתרון מושלם גם בפסח. צילום: דן פרץ

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

 

8 יחידות פילה דג בס, נקי ומושרה במרינדה

 

למרינדה:

 

6 שיני שום פרוס

4 כפות טימין טרי, קצוץ (רק העלים)

200 מ"ל/ כוס שמן זית

לימון קלוף וקצוץ

לסלסה המקסיקנית:

6 עגבניות קצוצות לקוביות

2 בצלים סגולים, קצוצים לקוביות

חופן כוסברה קצוצה (ניתן להחליף בפטרוזיליה)

חופן בצל ירוק קצוץ

מיץ לימון

שמן זית

מלח

פלפל

פלפל חריף קצוץ (אופציה)

 

לפירה:

 

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

200 מ"ל חלב חם

 

אופן ההכנה:

 

המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים יחד, ומשרים את הדגים בתערובת כחצי שעה.

 

הסלסה: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון טרי ושמן זית.

 

הפירה:

 

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים, מחזירים לסיר ומיד מועכים. מוסיפים את החמאה ואת החלב בהדרגה, תוך כדי טריפה במטרפה. שומרים את הפירה חם בסיר סגור.

 

2. מחממים מחבת פסים וצורבים את הדג המושרה, כשמתחילים בצד של העור עד להשחמה. מתבלים במלח ובפלפל שחור ולאחר מכן הופכים את הדג להמשך צלייה. כשהדג הופך לבן, מורידים מהמחבת להגשה.

 

3. אופן ההגשה: מסדרים ערימת פירה חם ומעליה את שני פילה הדג. מעל הדג מניחים שתי כפות מהסלסה המקסיקנית. מגישים מיד.

 

מתכון למרק ברוקולי עשיר ומזין 

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

מהמזרח באהבה: מנה אסייתית שכולה חגיגה

מתכון נפלא לאוסובוקו איטלקי

מה שותים עם הארוחה? כך תצרו בר ביתי מושלם 

ויש גם מתכונים לארבעה קוקטיילים מנצחים

לוקסוס אמיתי: מתכון לפילה לוקוס משגע

תחליפי בשר מהטבע: סויה

בישול בריא: כל אחד יכול

לאלתר במטבח: חזה עוף עם ברוקולי

מה אומרים הצבעים שאנחנו אוכלים?

מתכון חגיגי לסדר פסח: קדרת כבש, חומוס ופירות יבשים

 

עוד באוכלים בריא

 

אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה