חזרה למגזין אוכל

אוקטוברפסט: 3 מתכונים ברוח פסטיבל הבירה

פסטיבל הבירה הגדול בעולם נחגג בימים אלה, עם בירה ומאכלים בווארים והרבה מצב רוח טוב. איפה תוכלו להצטרף לחגיגות אוקטוברפסט בארץ, וגם: 3 מתכונים באווירת הפסטיבל
לין לוי 11/10/18
אוקטוברפסט: 3 מתכונים ברוח פסטיבל הבירה
אוקטוברפסט: חגיגה של אוכל גרמני ובירה טובה. צילום: Shutterstock

 

 

 

אוקטוברפסט הוא פסטיבל בירה הגדול בעולם שמתקיים מדי שנה בחודשי ספטמבר-אוקטובר במינכן שבגרמניה, והשנה הוא התקיים בפעם ה-185. למעשה האירוע הזה הוא הפסטיבל הגדול בעולם בלי קשר לבירה, כי במהלך 16 ימים בהם הוא מתקיים, מבקרים בו מעל 6 מיליון בני אדם. מה שמאפיין את החגיגות הללו הוא שתיית בירה בווארית ב-14 אוהלי ענק, שהמבשלות הבוואריות פורסות לכבוד האירוע. כמו שקורה בדרך כלל אחרי שתיית בירה, נהוג גם לאכול מאכלים בוואריים עם דגש על נקניקיות, וגם לשיר ולרקוד.

סימן היכר נוסף של הפסטיבל הזה הוא כוסות הבירה הענקיות שמכילות ליטר בירה, ותלבושות בוואריות שמאפיינות את המלצריות ואת הברמנים שאחראים על מזיגת הבירות.

אבל איך הכול התחיל? את פסטיבל הבירה הראשון ערכו ב-1810, כדי לציין את נישואי נסיך בוואריה לודוויג הראשון לנסיכה תרזה. לחגיגה השנתית הקבועה של מינכן הוא הפך רק ב-1819, והמועד הקבוע שנבחר הוא סוף ספטמבר ותחילת אוקטובר, בשל מזג האוויר הנוח.

 

איפה חוגגים בארץ את אוקטוברפסט?

 

 חגיגות אוקטוברפסט בגרמניה. גם בארץ תמצאו בירות מיוחדות ותפריטי ספיישל מהמטבח הבווארי. צילום: Shutterstock

 

 

בגרמניה כבר סיימו לחגוג את הפסטיבל אבל בארץ החגיגות ימשיכו במסעדות עד סוף אוקטובר. בביר גרדן שבמתחם שרונה בתל אביב יתקיימו ב-18-17 באוקטובר החל מהשעה 18:00 הופעות חיות, ויוגשו מנות בוואריות מסורתיות. בין 26-24 באוקטובר יוקם על ידי מבשלת פאולנר מתחם ביר גרדן חגיגי בקניון שרונים בהוד השרון. בביר גרדן שבכפר סבא הוסיפו לרגל הפסטיבל בירות מיוחדות ותפריט ספיישלים מהמטבח הבווארי, ולרגל הפסטיבל הבירה נמזגת לכוסות מיוחדות. ב"אוזריה נקסט דור" בתל אביב יוגשו במהלך אוקטובר ספיישלים מהמטבח הבווארי, שיצרו השף עינב אזגורי (מסעדת "בר א וין"), השפית אביבית פריאל ("אוזריה") והשף אוראל קמחי ("פופינה"), שחברו יחד בשיתוף עם מבשלת ויינשטפן והמבשלה האמריקאית Sierra Navada.

 

אבל גם אם לא תצאו לחגוג את פסטיבל הבירה הענק הזה באחת המסעדות בארץ, את המנות המסורתיות תוכלו לטעום גם אצלכם בבית. הנה 3 מתכונים:

 

 

למתחילים: סלט הרינג כבוש

 

צילום: אילן ספירא 

 

 

המצרכים:

 

דג הרינג כבוש

בצל לבן

פרוסות גזר

שמן חמניות

עלי שומר

לכבישת הירקות:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות מלח

1/2 כוס חומץ יין אדום

 

ההכנה:

 

1. שופכים על הירקות הפרוסים את נוזל הכבישה ומשאירים חצי שעה.

 

2. מערבבים את הירקות עם הדג הכבוש, מזלפים שמן חמניות מעל ומפזרים עלי שומר.

 

המתכון באדיבות השף עינב זגורי

 

 

למתקדמים: פיצה בווארית

 

צילום: אילן ספירא

 

 

המצרכים:

 

לבצק:

4.5 כוסות קמח פוקאצ'ה

1.5 כפות סוכר

כף מלח

2 כפות שטוחות של שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

1.45 כוסות מים פושרים

 

לגבינה:

250 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 כוס ריוויון

כפית טימין קצוץ

שן שום קטנה

קורט מלח

 

ההכנה:

 

1. מכינים את הבצק ומתפיחים.

 

2. מגלגלים לכדורים במשקל 120 גרם (בערך בגודל של כדור טניס) ומתפיחים שוב.

 

3. מכינים במעבד מזון את תערובת הגבינות מכל המרכיבים.

 

4. מרדדים את הבצק לעיגול, מורחים בתערובת הגבינה ומניחים מעל טבעות בצל סגול פרוס דק ותפרחות אספרגוס.

 

5. אופים על אבן אפיה ב-220 מעלות עד שהשוליים מזהיבים. למי שאין אבן אפייה – מכניסים לתנור לחום הכי גבוה (200-250 מעלות) עד להזהבה.

 

המתכון באדיבות השפית אביבית פריאל

 

 

למיטיבי לכת: פנקייק תירס עם שפונדרה וברביקיו סלקים

 

 צילום: אילן ספירא

 

 

המצרכים:

 

לפנקייק תירס:

 

50 גרם קמח

100 גרם קמח תירס

150 מ"ל חלב

50 גרם ביצים מעורבבות

25 גרם סוכר

6 גרם אבקת אפייה

קורט מלח ופלפל לבן

 

לשפונדרה:

400 גרם שפונדרה נקייה עם מעט שומן, חתוכה לקוביות בגודל של 5X5

4 גזרים קלופים חתוכים גס

1 בצל גדול חתוך גס

4 שיני שום

כוס יין אדום

 

לברביקיו סלקים:

200 גרם סלקים נקיים שנאפו בנייר כסף

כפית טבסקו

150 מ״ל מי למון גראס (400 מ"ל מים, צרור למון גראס - להרתיח ביחד ולשמור במקרר)

10 מ"ל רוטב ושסטייר (להשיג בכל סופרמרקט)

20 מ"ל של ויסקי ברבן (לא חובה)

100-200 מ"ל מייפל

5 גרם פפריקה חריפה

5 גרם כמון

1/4 צרור כוסברה

 

לצנונית כבושה:

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה