איך להפוך את שולחן החג שלכם לוואו אמיתי
איך הופכים את שולחן החג השיגרתי ל-וואו! אמיתי. יואלה פטרון, מעצבת הבית של רשת "הום סנטר", נותנת כמה רעיונות קטנים שיהפכו גם את ארוחת החג שלכם למשהו אחר
עדי יהלום
06/09/07

פעמיים בשנה עולה המסך על שולחנות ארוחות החג: בראש השנה ובפסח. לראש השנה יש משמעות חשובה נוספת, מאחר שזהו חג המסמל התחלות חדשות והתחדשות, ולכן רצוי ששולחן ארוחת החג יהיה ערוך במפות לבנות ובמערכת אוכל לבנה. הצבע הלבן מסמל שקט, שלווה והוא גם חגיגי במיוחד.
למי שברשותו כבר מערכת כלים בצבע לבן ומפה לבנה ומעוניין בכל זאת להתחדש לקראת החג, יוכל לשלב כלי זכוכית או כלי לבן חדש מבלי לקנות את כל מערכת האוכל.

1. על גבי המפה הלבנה כדאי לפרוש ראנר לאורך השולחן בצבע כהה יותר. אם מספר המסובים גדול במיוחד והשולחן ארוך במיוחד, ניתן לפרוש מספר ראנרים לרוחבו של השולחן, בין מסובים שיושבים זה מול זה.
2.מומלץ להחשיך את התאורה בחדר ולהשתמש רק באור נרות, אז החדר מקבל אווירה מאד דרמטית.
3. למושבי הכיסא כדאי להוסיף כריות לבנות לגב או למושב, דבר המשפר את מראה הכיסא ומדגיש את נוחיות הישיבה מסביב לשולחן.
4. הטרנדים האופנתיים היום מתרכזים בהשראת הטבע ,"זיכרונות מאפריקה" ו"סאפרי", ולכן בסידורי הפרחים מומלץ לשלב עלים ירוקים, או גזעי עץ עבים, או זרדים (שאינם מצריכים מים, הם בעלי אורך חיים ומהווים תוספת נפלאה ומרשימה לכל זר פרחים).
אם עורכים שולחן בכלי פורצלן לבנים, כדאי להניח באמצע השולחן אגרטל גדול וממנו להוציא זרדים גבוהים. אז מתקבל האפקט הנכון והמתאים.
5. גם סידור של מספר צמחים בתוך עציצים בשורה באמצע השולחן מיוחד מאד. אפשר להניח מסביבם בתוך אגרטלים שקופים גבוהים מזכוכית אבנים או נרות צפים. לדוגמא, אם יש חמישה עציצים על השולחן, אפשר לקחת עשרה אגרטלים לא גדולים, לצופף אותם כמו חומה מסביב לעציצים עם מים ונרות צפים, ואז מתקבל מעין פסל סביבתי.
6. כלים מצויירים מקרמיקה עם עלים או פרחים משרים אווירה כפרית, ותמיד אפשר לשלב צלחת כזו עם מערכת האוכל הלבנה כדי לקבל מראה עשיר ומרשים.
7. אפשר לפזר על המפה עלים ירוקים פשוטים שנקטפו, להניח אותם סתם כך בין הצלחות ולקבל חיבור פשוט לטבע.
מי שממש רוצה להשקיע - יכול לקטוף עלים ירוקים, להניח לכל אורך ורוחב השולחן עם רווחים (שתי וערב), ועל העלים להניח פלטת זכוכית שקופה. אז מתקבלת מעין מפה שקופה, מדהימה ביופיה, כאשר על משטח הזכוכית מסדרים את עיצוב השולחן.
8. בסידורי הפרחים אפשר להעז ולשלב בתוך הזרים שמיר, פטרוזיליה, נענע, זאת בתנאי שהסידור נעשה ממש קרוב לארוחה, והעלים מאד טריים. כדי לשמור על עלים טריים יש להכניס אותם לשקית ניילון למקרר במדף התחתון.
9. אפשר לקחת כוסות שמפניה, או אגרטלים מאד גבוהים ודקים, לסדר בהם עלים גבוהים ולהניח אותם בשורה ארוכה על מגש או צלחת שטוחה מזכוכית או מתכת ולסדר לרגלי האגרטלים תפוחי עץ (ממש לתחום אותם).
כל קומפוזיציה יצירתית יכולה להוסיף לשולחן את הסגנון המבוקש. צריך רק להעז.
שתהיה שנה טובה ונועזת!



תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי
איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות