חזרה לבריאות טובה

אל תשטפו את העוף

הסוכנות הבריטית לתקני מזון קוראת לציבור להפסיק לשטוף עוף נא לפני הבישול בשל חשש להפצת זיהומים
אלה הר-נוי 22/06/14
אל תשטפו את העוף
צילום: Shutterstock

צילום: Shutterstock  

 

גם אתם שוטפים את העוף לפני שאתם מכניסים אותו לסיר או לתנור? אנשים רבים שוטפים את העוף כיוון שהם חושבים שזה יעזור להיפטר מחיידקים. אבל כעת מזהירה הסוכנות הבריטית לתקני מזון (FSA) שמנהג זה דווקא מפיץ חיידקים העלולים לגרום לא רק לקלקול קיבה, אלא גם לבעיות חמורות הרבה יותר.

כששוטפים עוף המים הניתזים משפריצים את החיידקים לכל עבר - לידיים, למשטחי עבודה, לביגוד ולציוד הבישול. החיידקים עלולים לגרום לקלקול קיבה, אך גם למחלות קשות ואף לשיתוק או למוות, בעיקר לאנשים בקבוצות סיכון כמו קשישים, ילדים קטנים, נשים הרות ואנשים עם מערכת חיסונית חלשה, כגון חולים בטיפול כימותרפי, חולים במחלות כרוניות או כאלה שעברו השתלה.

סקר חדש שהוזמן על ידי ה-FSA הראה כי אנשים מבינים שעוף נא עשוי לשאת חיידקים מסוכנים, והם נוטים להקפיד לשטוף ידיים לאחר מגע עם עוף נא ומוודאים שהעוף מבושל כהלכה.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

עם זאת, אנשים רבים נוהגים לשטוף את העוף. הסקר מצא ש-44 אחוז מהאנשים בבריטניה תמיד שוטפים את העוף במים לפני שהם מבשלים אותו. הסיבות המרכזיות שאנשים נתנו לכך שהם שוטפים את העוף הן הסרת לכלוך (36%) השמדת חיידקים (36%) ופשוט שהם רגילים לעשות זאת מאז ומתמיד (33%). ב-FSA מדגישים כי שטיפת העוף במים לא תסייע להשמיד את החיידקים. הדרך היחידה לעשות זאת היא לבשל אותו היטב.

כחלק מהקמפיין הקורא להפסיק לשטוף את העוף פנו נציגי הסוכנות לחברות הפקה העוסקות בתוכניות בישול וביקשו מהן להפסיק להראות שטיפה של עוף נא בתוכניות טלוויזיה.

 

עוד כתבות בנושא בריאות באתר כמוני

 

חדשות בריאות נוספות:

הקסדה שמזהה שבץ

האם ניתוח בריאטרי מפחית סיכון לסרטן?

חושבים שאתם מתאמצים מספיק?

השפעת נוגדי דיכאון על המשקל

הירקות שמונעים מחלות

מרק עוף עם מעוף

תגובות  6  אהבו 

לאחר שניקיתי את חלקי העוף מחתיכות שומן ועור מיותרים ,אני מכניס את חלקי העוף למסננת גדולה ,מניח אותה בתוך הכיור ואז שופך מים רותחים . המים ניקוים מיד לתוך צנרת הכיור ללא התזה כל שהיא . יעיל והגייני. צא...
לאחר שניקיתי את חלקי העוף מחתיכות שומן ועור מיותרים ,אני מכניס את חלקי העוף למסננת גדולה ,מניח אותה בתוך הכיור ואז שופך מים רותחים . המים ניקוים מיד לתוך צנרת הכיור ללא התזה כל שהיא . יעיל והגייני. צא ולמד .
ושופכת על זה מיים רתוחים
אני מרתיחה את העוף .מנקה ושוטפת אותו ואז מבשלת
אני נוהגת כמו ציפי צברמן.
חברים, אפשר להירגע. אותו חיידק- קמפילובקטר- לא מסכן בכל מצב. ראשית- הוא אינו שורד בסביבת מלח וכידוע העוף והבשר שאנו אוכלים - במידה והוא כשר- עובר המלחה מסיבית. החיידק מגיע לעוף בעודו בחיים ולכן ההמלחה...
חברים, אפשר להירגע. אותו חיידק- קמפילובקטר- לא מסכן בכל מצב. ראשית- הוא אינו שורד בסביבת מלח וכידוע העוף והבשר שאנו אוכלים - במידה והוא כשר- עובר המלחה מסיבית. החיידק מגיע לעוף בעודו בחיים ולכן ההמלחה מועילה. שנית- החיידק אינו שורד טמפטרטורה של מעל 48 מעלות, לכן כמו שהוצע באחת התגובות הקודמות ניתן לשפוך על חלקי העוף מים רותחים.
זהו הפטנט האולטימטיבי. לא סתם קבעו אבותינו החכמים חוקים. הנה. גם הגויים יודעים ומפורסם בכל העולם שכדאי לאכול אצל היהודים..גם השחיטה הינה רחומה והכי פחות מתעללת בבעלי חיים.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה