אסיה זה כאן: מתכונים קלים ומשגעים

המטבח האסיאתי מציע שלל סלטים ותבשילים עם חזה עוף המוגשים יחד עם אטריות או מעל אורז לבן. ההכנה קלה ותוך חצי שעה יכולה להיות על שולחן האוכל שלכם מנה עשירה, צבעונית ועזת טעמים. לפניכם 3 מנות קלות להכנה ובעלות ניחוחות אקזוטיים שהכנתן אינה דורשת מיומנות או כלים מיוחדים.
טיפ: אם אתם חובבים את המטבח האסיאתי הצטיידו מראש בתבלינים שהם הבסיס למתכוני המטבח כמו ג'ינג'ר, אבקת קארי אדום או ירוק, חלב קוקוס, כוסברה, רוטב סויה, רוטב דגים ובוטנים ותמיד תוכלו להפתיע את יקירכם עם מנה אסייתית תוצרת בית.
EAST WEST CHICKEN
מצרכים ל- 2 מנות
230 גרם נודלס מבושלים
180 גרם נתחי חזה עוף
40 גרם נבטים
60 גרם גזר
60 גרם כרוב לבן
20 גרם ברוקולי
חופן כוסברה
חופן בוטנים
מצרכים לרוטב:
25 גרם סוכר
5 גרם מים
13 גרם סויה
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר את כל מרכיבי הרוטב יחד תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
- מרתיחים שמן בווק.
- מטגנים את נתחי חזה העוף על מחבת עד לקבלת גוון זהוב ומוסיפים אותו לתוך הווק.
- מוסיפים את הירקות ומקפיצים הכל יחד.
- מוסיפים את הרוטב ושוב מערבבים את כל התערובת.
- מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים עד למידת עשייה אל-דנטה.
להגשה: מפזרים מעל המנה את הבוטנים הכוסברה ומוסיפים פלח ליים.
* המתכון באדיבות פריים שף אנד סושי בר.
מתכון סלט ויאטנמי
המצרכים:
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1/4 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
10 עלי כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות בוטנים טחונים
מצרכים לרוטב
3 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
1 כף סוכר
קורט מלח
כפית שמן סויה
שמן צ'ילי לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים של הסלט
- מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת חלקה
- מוזגים על הסלט ומערבבים
* באדיבות שף ירון שנבל ממסעדת טאיה.
מרק טום סום
מרק טום סום של מסעדת טייגר לילי. צילום דניאל לילה
מצרכים ל-4 מנות:
1 בצל לבן חתוך לטבעות
5 יחידות כפייר ליים
1 גבעול למון גראס
1.5 ליטר ציר עוף
500 גרם פילה דניס נקי מעצמות
1 כף תמרינדי
5 כפות רוטב דגים
2 כפיות סוכר
5 יחידות גלינגל מושרה במים חצי שעה (זהו שורש ממשפחת ג'ינג'ר, ניתן להשיג בכל המרכולים והמעדניות שמציעות מצרכים מהמזרח)
12 פרוסות ג'ינג'ר (ג'וליינים)
150 גרם פטריות שמפניון חתוכות
4 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. עוטפים בנייר כסף את טבעות הבצל, הכפיר ליים והלמון גראס ומניחים על מחבת ל-10 דקות מכל צד.
2. מחממים בסיר את ציר העוף ומוסיפים את הבצל, הכפיר ליים והלמון גראס, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים כ-5 דקות נוספות (עד שהדג מוכן) ומגישים.
* באדיבות שף יניר גרין ממסעדת "טייגר לילי"
סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?
ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017
אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...