ארוחה בצ'יק: 4 מתכוני קיש

אם מתחשק לכם ארוחת ערב קלילה ומזינה, כשאין חשק לעמוד שעות במטבח, לבשל ולאפות, או כשרוצים להרשים במינימום מאמץ, קיש הוא התשובה. העיקרון די פשוט: הבסיס הוא קלתית עשויה מבצק, שאותה ניתן להכין בבית או לרכוש מוכנה (טרייה או קפואה), ולבסיס הזה מכניסים ירקות, גבינות, סלמון או בשר ואופים זמן קצר. עם סלט קליל ליד יש לכם ארוחה טעימה ובריאה.
אספנו עבורכם 4 מתכוני קיש מוצלחים, חלקם קלאסיים כמו קיש לורן, דיאטטיים כמו קיש הפטריות ומקוריים כמו קיש עם מנגולד ירוק. אתם יכולים להיצמד למתכונים ואתם יכולים גם לאלתר על פיהם, רק הקפידו לשמור על הכמויות הכתובות. כך למשל אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינה צהובה, כל עוד שומרים על המינונים. הכל הולך. בתיאבון!
קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק
צילום: נועה סטרלינג, באדיבות NANY
מצרכים (לקיש בקוטר 24 ס"מ):
לבצק:
350 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות מים קרים מאד
מלח ופלפל שחור
למלית:
1 חבילת מנגולד חתוך לרצועות קטנות, כולל הגבעול
1 בצל לבן חתוך לרצועות
2 כפות קציפת ארטישוק ופסטו (מגיע מוכן כתערובת)
250 גרם גבינת עיזים לבנה
2 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
ההכנה:
1. להכנת הבצק: מערבבים את החמאה והקמח במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן כף מים קרים. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים.
2. לאחר שעתיים מרדדים את הבצק לעיגול רחב ומסדרים בתוך תבנית קיש. מחוררים את תחתית הבצק, מניחים אבני אפייה או שעועית יבשה ואופים במשך 20 דקות, עד שהבצק מתחיל לקבל גוון זהוב.
3. להכנת המלית: מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את המנגולד ומאדים יחד עד שהמנגולד מתרכך. מעבירים לקערה ומצננים מעט. את שאר מרכיבי המלית למעט הפטה מערבבים יחד לקבלת קרם אחיד.
4. להרכבת הקיש: מפזרים את המנגולד והבצל על כל שטח הקיש, שופכים את קרם הגבינה ומפזרים קוביות פטה מעל.
קיש פרחים ססגוני
צילום: ענבל לביא
מצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס:
1.25 כוסות קמח (175 גרם)
1/2חבילה נטורינה קוקוס קרה "שמרית" (100 גרם)
1/3 כפית מלח
1 חלמון ביצה
1 כף מים קרים
למלית:
2 זוקיני
8-10 גזרים צבעוניים
1 גביע גבינת ריקוטה 5% (250 גרם)
80 גרם גבינת קשקבל מגוררת
40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
2 ביצים
1/2 כף טימין טרי
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. הכנת הבסיס: בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, הנטורינה והמלח עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מעט יבש מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שמתאחד. מעבירים לקירור לשעה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית פאי 24 ס"מ. מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.
3. מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מסירים את המשקולות ואופים כ-10 דקות נוספות להזהבה קלה. מצננים.
4. הכנת המלית: שוטפים את הירקות, קולפים את הגזרים ופורסים לאורכם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן. פורסים גם את הזוקיני לאורכו בקליפתו.
5. מעבירים את רצועות הגזר לקערה בינונית, ממלאים במים רותחים רק עד כיסוי ומחממים 5-10 דקות במיקרוגל או עד שרצועות הגזר מתרככות, הופכות גמישות מאוד וניתנות לגלגול. מסננים ומצננים.
6. מערבבים בקערה את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה וממלאים את הקלתית.
7. מגלגלים בכל פעם רצועת גזר או זוקיני בצורה הדוקה לקבלת ספירלה, מגלגלים סביב רצועה נוספת מאותו הירק ונועצים את הפרח שהתקבל במלית. חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים.
8. מפזרים על פרחי הירקות מעט מלח ופלפל ואופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק משחים והמלית אפויה וזהובה.
קיש פטריות דיאטטי
צילום: Shutterstock
מצרכים (כ-12 מנות, 90 קלוריות למנה):
1 קופסת פטריות טריות
2 בצלים
1 גביע קוטג' 5%
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע "שלי" 1.5%
2 ביצים
2 כפות קמח מלא
2 כפות עירית קצוצה דק
60 גרם גבינה בולגרית מגורדת
מלח ופלפל
אגוז מוסקט
ההכנה:
1. מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה ומוסיפים קופסת פטריות חתוכות שטופות וסחוטות. לאחר הוספת הפטריות מטגנים עד שאין נוזלים בתחתית המחבת.
2. מתבלים לפי הטעם מלח פלפל. מוציאים לכלי אחר ומקררים.
3. בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את גביע הקוטג', גביע גבינה לבנה, גביע שלי, קמח ועירית. מוסיפים לתערובת הפטריות.
4. את התערובת יוצקים לפיירקס משומן (מעט) ומעל מפזרים את הגבינה הבולגרית המגורדת. אופים בחום בינוני כ-50 דקות או עד הזהבה.
המתכון באדיבות דינה רויטמן, דיאטנית מחוזית במאוחדת מחוז דרום ובמרכז DMC לטיפול בסוכרת והשמנה
קיש לורן
צילום: Shutterstock
מצרכים:
לקלתית:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה
ביצה
1/2 כפית מלח
למילוי:
בצל גדול קצוץ
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לחתיכות קטנות/ הודו מעושן/ סלמון מעושן
50 גרם חמאה לאידוי
2 כפות קמח
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
מלח
פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
2 ביצים טרופות
1/4 כוס שמנת מתוקה
* לצמחונים ולשומרי כשרות: אפשר להחליף את מנת הבשר ב-150 גרם גבינה קשה לבנה או מעושנת, או בירק, למשל קישוא מאודה.
ההכנה:
1. מתחילים עם הקלתית: מערבלים במיקסר את חומרי הקלתית עד שנוצר בצק אחיד. מכניסים למקרר לצינון לכ-40 דקות.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים היטב. פורסים את הבצק בתבנית פאי בגודל 26 ומהדקים בקצוות כך שכל התבנית מכוסה, גם בשוליים.
3. כדי שהקלתית תהיה אפויה כראוי יש לאפות אותה בשני שלבים: לפני המילוי ואחריו. מחממים תנור ל-180 מעלות, פורסים נייר אפייה מעל הבצק בתבנית, מפזרים אוכל יבש (שעועית יבשה, חומוס או קטניה אחרת) מעל (כדי שהבצק יישאר במקומו) ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מוציאים את התבנית עם הקלתית מהתנור ומניחים לה להתקרר.
4. בינתיים מכינים את המלית: מאדים את הבצל בחמאה ומוסיפים את רצועות הבשר או הירקות, בהתאם לשימוש. מאדים מספר דקות עד לריכוך ומעבירים לקערה לקירור.
5. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי התיבול: קודם קמח, גבינה ותבלינים, אחר כך את הביצים ואז את השמנת, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה (פחות או יותר). שופכים בעדינות את תערובת המילוי לתבנית הבצק (אחרי שכמובן רוקנו אותה מהקטניות היבשות ונייר האפייה) ומוודאים שהתערובת לא מגיעה עד לשולי הקלתית, אלא סנטימטרים ספורים מתחת (כדי שבזמן האפייה התוכן לא יגלוש). מכניסים לתנור לכ-20 דקות נוספות.
המתכון באדיבות רוני מנדלמן מהבלוג "טעימא"
באנו לגוון: 4 מתכוני מרקים עם טוויסט
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...