ארוחה שהיא גם חוויה
יש מסעדות שבהן מציעים לנו חוויה קולינארית עם מנות שף שמלוות ביין טוב וקוקטיילים צבעוניים. יש מסעדות שבהן בנוסף להשקעה בתפריט, חושבים גם על חוויית הבילוי שלכם ועל מנת לשדרג אותה מארחים הופעה אקוסטית או ג'אם סשן. אז רק תבחרו את סגנון החוויה שאתם מעדיפים בארוחה, יוונית, ישראלית, ג'אזית או אולי דרום אמריקאית, חוויה אינטימית או כזו שמשלבת את האוכל עם הופעה של אחד מגדולי הזמרים שלנו.
פאראקאלו - ארוחה יוונית לצלילי בוזוקי
פארקאלו. צילום: מיטל סולומון
זוהי מסעדה יוונית חדשה יחסית שממוקמת על התפר שבין תל אביב ליפו, מטרים ספורים מהים, על הצוק שמאפשר במהלך הארוחה ליהנות מנוף כחול עד האופק. המקום שייך להני גרבלי שמגשים כאן חלום ישן להגיש אוכל יווני שהוא כל כך אוהב ולאחר עם חווית בילוי הכוללת עיצוב בכחול ולבן בדיוק כמו באיי יוון ומוזיקה יוונית שמחה.
פעמיים בשבוע, בשלישי ובשישי, פאראקולו מארחת הופעה יוונית שהופכת את המסעדה לטברנה. בערבים אלה תוכלו ליהנות כאן ממוזיקה חיה ושירה של זמר המבצע את הלהיטים היווניים לצלילי בזוקה, תוך כדי שאתם שותים אוזו, מנשנשים ממבחר המאזות (הטאפס היווני) ונהנים מהבריזה של הים. בימי שישי יש במקום 'קבלת שבת' אל תוך השקיעה, אז מופיעה להקה וזמר שמדליק את האווירה באנרגיה של שבירת צלחות חרס, בדיוק כמו ביוון.
נחום גולדמן 6 תל אביב 03-6816918, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר
וויסקי בר מוזיאון - שפים אורחים ואמנים מובילים
וויסקי בר מוזיאון. צילום: אנטולי מיכאלו
לרגל חגיגות יום הולדת שנתיים, משיק הוויסקי בר מוזיאון קונספט חדש של אירוח העונה על השם Dinner & Show. מדובר על ארוחות מיוחדות שיתקיימו אחת לחודש, במהלכן הסועד יזכה למפגש בין השפים המובילים שלנו לבין האומנים המדוברים ביותר שיפהכו את הארוחה, לערב בלתי נשכח.
השפים המתארחים ייצרו בערבים הללו ארוחה מובנית בת 5 מנות שיוגשו באותו ערב בלבד אותן יתאים השף לסוגי הויסקי השונים שיוגשו וגם לאווירה ולהופע שתתקיים באותו הערב. האירועים הקרובים שיתקיימו במסגרת פרויקט ה- Dinner & Show: ב-26 באוגוסט יתארח במקום השף אוראל קמחי (מסעדת "פופינה" ותופיע הזמרת לילו סי בקאברים ללהיטי משנות ה-90 ועד היום.
ב- 7 באוקטובר יתארח במקום פבלו רוזנברג שישיר ינגן ויבשל אוכל דרום אמריקאי. בהמשך, עתיד להתארח במקום גם שלומי שבן בליווי ארוחת שף ממטבח הוויסקי בר מוזיאון, וגם השף אביב משה ממסעדת "מסה" ו"קוואטרו".
דוד אלעזר 27 מתחם שרונה תל-אביב, 03-9551105, ראשון-רביעי 1:00-11:00, חמישי 2:00-11:00, שישי 15:00-11:00, שבת 1:00-20:00, כשר בהשגחת צהר
גרציא - ארוחה בביסטרו עם הופעות חיות
גרציא. צילום: יעל האן
"גרציא" הוא ביסטרו כפרי של מיכל גרציאני שממוקם בלב ליבו של עמק חפר. מחוץ למקום יש גינה ירוקה ומוצלת ובפנים העיצוב כפרי מודרני. במקום מגישים מטבח ישראלי עכשווי עם ארוחות בוקר, פירות ים, בשרים ופסטות ומנות נוסטלגיות כמו "1,2,3 דג מלוח" ו"הכבד הקצוץ של סבתא רונה" (41 שקלים). המסעדה הזו חוגגת השנה 5 ואחת לחודש, ביום רביעי בשעות הערב מתקיימות בה הופעות חיות אינטימיות של מיטב הזמרים הישראלים וגם הופעות ג'אז שיוצרות אווירה של בילוי. האחרונים שהופיעו במקום היו דנה ברגר וחמי רודנר. על מנת להתעדכן מתי תתקיים ההופעה הבא כדאי לעקוב אחרי דף הפייסבוק של המסעדה.
קיבוץ העוגן, 09-8943942, ראשון 16:00-8:00, שני-חמישי 23:00-8:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר
סילו - ארוחה איטלקית עם מוזיקה חיה במוצ"ש
סילו. צילום: גל קולוג
המסעדה, אשר ממוקמת בפארק פרס בחולון, מציעה מטבח איטלקי ים תיכוני וחלק ניכר מהמנות יוצאות מטאבון עצים הניצב במרכזה. זוהי מסעדה מרווחת עם שלל אפשרויות ישיבה, בתוך החלל הפנימי שמעוצב בסגנון איטלקי מודרני או במרפסת רחב הידיים שעוטפת את המסעדה מבחוץ.
בתחילת הקיץ הושק במסעדה הזו מיזם מוזיקאלי בשם "Summer nights at Silo’s" במסגרתו, מדי מוצ"ש, החל מהשעה 20:00, מתקיימות במרפסת המסעדה הופעות חיות של הרכבים מוזיקליים שונים.
תוכלו ליהנות כאן מהופעה תוך כדי שאתם אוכלים את אחת הפיצות הנהדרות או ללכת על ארוחה איטלקית קלילה עם מנות ראשונות דוגמת כדורי ריזוטו ארנצ'יני (57 שקלים) או ארטישוק רומאי מעל קרם פולנטה (49 שקלים) אותן כיף ללוות עם אחד המאפים דוגמת מאפה אברוצו מבצק שמרים מממולא בגבנת פטה, מוצרלה, רוטב שמנת ותרד ופרמז'ן אותו מגישים עם בלסמי מצומצם, עלי רוקט וביצה שבורה מעל.
מתחם "לה פארק" חולון, 03-5733315, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר
Arte Glideria גלידה וג'אז ב
ARTE. צילום: יחצ
מצד אחד Arte היא בסך הכול גלידריה, מצד שני מדובר על מקום שבו הפכו את ייצור הגלידה לאומנות, ואם לדייק, לאומנות איטלקית עתיקה של ייצור ג'לאטו. במקום מייצרים גלידה טבעית ללא חומרים משמרים והיצע של הטעמים כולל גם לא מעט טעמים לא סטנדרטיים כמו למשל שוקולד ובירת גינס וגם גרניטה אמיתית בטעמים מסורתיים.
במקום מציעים גם קינוחים איטלקיים על בסיס גלידה וגם גלידות טבעוניות ואפילו גביעי גלידה נטולי גלוטן שנשמרים בתוך וואקום. בימי חמישי בין השעות 20:30-22:30 מתקיים במקום מופע ג'אז חי עם הנגנים של "קאי גלוסקה טריו". הכי כדאי להגיע בזמן הזה, מכיוון שאז תוכלו ליהנות מגלידה איטלקית תחת כיפת השמים, באחד הרחובות היותר ציוריים בתל אביב ועל הדרך גם תהנו מהופעה חיה.
נחלת בנימין 11 תל אביב, 055-8954868, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר
מרקים בקיץ - כן, מה ששמעתם וטעימים ממש
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...