חזרה למגזין אוכל

בטטה ודלעת מקורמלות בדבש בנגיעת טחינה

מתכון כפרי המחבר את פרי אדמת הנגב עם התוצרת המקומית
ששת שצ 14/05/14
בטטה ודלעת מקורמלות בדבש בנגיעת טחינה

צילום: ששת שצ

 

אדמת הנגב עשירה בחלקות ומניבה מפרי האדמה. המתכון הזה מחבר את פרי האדמה ואת התוצרת המקומית -   דלעות ובטטות, דבש וטחינה, מרווה משדות צמחי התבלין, וקמח משדות החיטה של הנגב.

 

החומרים לדלעת מקורמלת:

פלח דלעת
2 כפות דבש
כפית סוכר חום
כפית מיץ לימון
קורט מלח
4 עלי מרווה
קורט קינמון
פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנת הדלעת:
חותכים את הדלעת לאצבעות.
מערבבים את החומרים בקערית ומצפים את הדלעת בתערובת.
מכניסים לתנור חם, 200 מעלות, ל-30-45 דקות.

 

החומרים לבטטה מקורמלת:

1 בטטה בינונית
כף גדולה שמן זית
מלח גס
כף שטוחה טחינה גולמית
כפית שטוחה של דבש (עדיף בטעם ג'ינג'ר)

 

אופן הכנת הבטטה:
מחממים תנור טורבו לחום מקסימלי.
מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לפלחים לאורכה.
מערבבים עם שמן זית.
מניחים על נייר כסף על הרשת בתנור, כולל שאריות השמן, ואופים בטורבו ב-200 מעלות לפחות 10-15 דקות, עד שהבטטה תעמוד במבחן הדקירה.

מוציאים מהתנור ומטפטפים טחינה גולמית.


הצעת הגשה:
מכינים מבצק פוקצ'ה ז'לבייה במחבת עם שמן זית (מרדדים בצק שתפח פעמיים לעיגול ומטגנים משני צדדים).
יוצקים על הבצק שמן זית ודבש.
מניחים את הדלעת ואת הבטטה המקורמלות.
מגישים עם מבחר גבינות ועלי בייבי.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

סלט פסטה קר

תבשיל במיה חריף

חזה עוף בקארי

חמישה גוונים של טחינה

לימונים כבושים

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  1  אהבו 

עם הצעת ההגשה, ליגה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה