חזרה לבריאות טובה

בריאים כל החורף

עם כל הכבוד למעיל הצמר, את הגוף צריך לחמם גם מבפנים. כך נשמור על גופנו מצינון ומשאר מחלות החורף
גלית עדות 28/01/15
בריאים כל החורף
(צילומים: Shutterstock)

 

על פי הרפואה הסינית גופנו מושפע מעונות השנה ותלוי בחילופי מזג האוויר. בנוסף, האמצעים הטכנולוגיים שבהם אנחנו משתמשים כדי לחמם את הבית מחלישים את המערכת החיסונית שלנו והופכים אותנו לפגיעים יותר למחלות עונתיות. הכתבים הסיניים העתיקים מלמדים אותנו שברגע שהאדם אינו מתאים את התנהלותו היומיומית לטבע, למשל יוצא מהבית עם בגדים שלא מתאימים לעונה, הרי שהדבר עלול לזמן אליו מחלות כמו צינון, התקררות, ברונכיט ושאר מרעין בישין.

 

לכן כדאי לפעול בהתאם למה שניבט אלינו מהחלון. בחורף החשכה מגיעה מוקדם ושעות האור הולכות ומתקצרות. העלים נושרים מהעצים ובעלי החיים נכנסים לתרדמה שאורכת מספר חודשים. זהו זמן להתכנסות פנימה, למנוחה ולאגירת כוחות להמשך. על פי כתבים סיניים עתיקים על האדם לנוח בחורף, ללכת לישון מוקדם ולוותר על פעילות יצרית מוגברת. גם האיורוודה, שיטת טיפול הוליסטית שמקורה בהודו, רואה בזמן זה עת למנוחה, ומנחה את האנשים לשמור על השגרה, על האיטיות ועל הכבדות כדי להשיג את האיזון ולשמור על הבריאות.

 

 

עם כל הכבוד למעיל הצמר, כדי לשמור על הגוף בחורף עלינו להקפיד על תזונה נכונה. הרפואה הסינית מחלקת את המזונות שאנחנו אוכלים למחממים, מקררים וניטרליים. כשמזג האוויר מתקרר כדאי להוציא מהתפריט את המזונות המקררים: מוצרי חלב, מנטה ונענע וירקות טריים, ולהעדיף מזונות מחממים המתבשלים בבישול איטי וארוך. כדאי לכלול בתפריט החורפי שלכם קטניות, בעיקר קטניות כהות כמו עדשים שחורות; מרקים המכילים מגוון של ירקות שורש; ירקות כתומים, כמו דלעת, בטטה וגזר שעשירים בבטא קרוטן ומשפרים את מערכת החיסון; לחם מלא, בעיקר זה העשוי משיפון; שיבולת שועל שאותה ניתן להגיש כדייסה או בתוספת לתבשילים. לתפריט החורפי מומלץ להוסיף אגוזים, שקדים, תמרים וצימוקים שחורים. ובמקום תה הנענע המקרר העדיפו תה עם ג'ינג'ר וקינמון, ציפורן והל - או בקיצור, צ'אי הודי.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

  

אל ארון התבלינים הוסיפו פלפל אדום, עלי דפנה, רוזמרין, זרעי חרדל וכוסברה. ואל תשכחו את השום, שקיבל את הכינוי "האנטיביוטיקה של הטבע".

 

 

כשקר בחוץ אנחנו נוטים לשכוח את השתייה. אבל גם בעונת החורף הגוף שלנו זקוק למים, לפחות עשר כוסות ביום. רק שימו לב: במקום מים קרים מהמקרר, שתו מים פושרים.

 

וכמובן, אי אפשר לעבור את החורף ללא כמות הגונה של ויטמין C שנמצאת בשפע בפירות הדר. העלאת הריכוז של הוויטמין בתאי הדם הלבנים שלנו תוביל את הגוף להתמודדות טובה יותר עם מחלות החורף.

 

עוד על בריאות:

חמוץ, אבל בריא

העור יבש? כך תטפלו בו

צרודים? קבלו טיפים שיחזירו לכם את הקול

בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

חליטות צמחים: מהרזיה עד שלווה 

תגובות  2  אהבו 

לא זכור לי (בגילי המופלג) חורף (או כל עונה אחרת, למעשה) בו אפילו הייתה לי הצטננות קלה. טפו טפו טפו, הכל ל ג מ ר י תקין. ואני בא מגנטיקה מאוד בעייתית של מחלות לב וכו'. יכול לייחס את זה רק למדיטצ...

לא זכור לי (בגילי המופלג) חורף (או כל עונה אחרת, למעשה) בו אפילו הייתה לי הצטננות קלה.
טפו טפו טפו, הכל ל ג מ ר י תקין.
ואני בא מגנטיקה מאוד בעייתית של מחלות לב וכו'.
יכול לייחס את זה רק למדיטציה שלי אותה אני מתרגל מאז החצי השני של שנות העשרים שלי.
אבל לא רק אני דוגמא לשינויי מאוד משמעותי בבריאות, זה מוכח בלמעלה מ-600 מחקרים מדעיים.
23/10/13
ובכן יוחנן יקר, אני אוהבת יותר חולצה כחולה או אפילו סגולה.... אז מה, אהיה רגישה יותר להצטננות???? חהחהחהחה ... אין כמו להצטנף מתחת לשמיכה... ולא לישון... אם מישהו היה מוצא תרופה אולטמטיבית להצטננות,...
ובכן יוחנן יקר, אני אוהבת יותר חולצה כחולה או אפילו סגולה.... אז מה, אהיה רגישה יותר להצטננות???? חהחהחהחה ... אין כמו להצטנף מתחת לשמיכה... ולא לישון...
אם מישהו היה מוצא תרופה אולטמטיבית להצטננות, אפילו 'נובל' היה קטן עליו...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון

האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...

לקריאת הכתבה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

   

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה