בשלות, מבשלות, ולא דופקות חשבון
ב-40 שנות חברות, סוני וינר וענת טייטלבאום עברו הרבה דברים: מבחנים, אתגרים, רילוקיישנים, נישואים, גירושים, ילדים, הסבות מקצועיות, ולא מעט מזון שבישלו ואכלו ביחד ולחוד. כשמסתכלים על זה ככה, הדחה מתכנית ריאליטי היא כסף קטן עבור החברות הטובות, ששיגעו בתקופה האחרונה את צופי " mkr המטבח המנצח" עם האנרגיה המיוחדת שלהן.
הן הביאו את הבישול הביתי/ עילי /ים-תיכוני שלהן אל חיכם של המתמודדים ושל השופטים חיים כהן ורותי ברודו, הצליחו להעפיל לשלבים די מתקדמים - אבל בסוף הודחו, קצת לפני הסוף, ופנו אל החיים עצמם. אחרי כל כך הרבה מנות שבישלו בטלוויזיה זו רק ההתחלה, ואת העסק הפרטי שלהן, "שתי נשים בשלות מבשלות", הן חוגגות כיום בהנאה גדולה.
"אנחנו עפות על החיים!", מכריזה סוני וינר, בת 65 מרמת השרון, כשהיא מעדכנת כי ההזמנות לארוחות שלהן בביתה של ענת בנחלאות בירושלים, הולכות ומתמלאות. "אל תגידי שאנחנו מארחות כי זה נשמע רע", מעירה לה ענת בת ה-59. "אוי אל תדברי שטויות, בגילנו זה לא נשמע שום דבר", סונטת סוני.
הווכחנות הזו ביניהן נשמעת במציאות בדיוק כפי שהייתה בטלוויזיה, כשסוני היא הצד הקצת יותר קשוח, אבל ענת כבר רגילה לקחת הכל עם הומור עצמי. "האינטרקציה הבלתי אמצעית ביננו, זה מה שאנשים אוהבים", אומרת סוני. "אנחנו לא דופקות חשבון, אם יש לנו מה להגיד אנחנו אומרות, זה ככה במציאות ובטלוויזיה. אנשים מבוגרים אומרים שאנחנו עושות כבוד לגיל המבוגר".
ילדים עוצרים אותן לסלפי
"אם הנחלנו ערך של חברות אצל ילדים, עשינו את שלנו". סוני (מימין) וענת, צילום: אמיר מנחם ורז אברהם
ענת: "אבל גם ילדים כל הזמן עוצרים אותנו לסלפי. אחת מהן אמרה לנו שיש לה קבוצה עם חברות שלה, שקוראים להן החברות של סוני וענת, כי הן רוצות להיות כמונו - חברות 40 שנה".
סוני "אני לא מבינה את התרבות הזו של להצטלם עם מי שאתה לא מכיר - אבל הילדה הזו מאוד ריגשה אותי. אם הנחלנו ערך של חברות אצל ילדים, אז עשינו את שלנו".
תמיד הייתן כל כך קרובות?
ענת: "אף פעם לא רבנו, היו פשוט תקופות שחיינו בריחוק - אני בניו יורק, סוני בקיבוץ".
סוני: "אבל גם בתקופות האלה לא ניתק הקשר. זה סידור נהדר לזוגיות. אנחנו מדברות עשר פעמים בטלפון, ודווקא המרווח, שאנחנו לא כל הזמן אחת בתוך השנייה אלא יש לנו חיים מעבר לחברות, הוא בריא לנו. יש לנו גם חברים אחרים".
ענת: "באמת, סוני? איזה חברים אחרים יש לך?
סוני: "היא קנאית לי".
ענת: "שקרנית".
"אני רוצה שלסוני יהיה מישהו שיאהב אותה"
לא הפכו לחברות של השופטים, חיים כהן ורותי ברודו. ענת (מימין) וסוני, מתוך התכנית, צילום: אמיר מנחם ורז אברהם
הן נפגשו לראשונה בכתלי בית הספר לאמנות בצלאל, ביום הראשון ללימודים, שם שתיהן היו בפקולטה לאדריכלות. סוני הייתה מבוגרת מענת ב-7 שנים. לקח זמן עד שהקיבוץ שלה, דגניה א', אישר לה לצאת ללמוד. "הגעתי ללימודים וראיתי בחורה עם עיניים כחולות יושבת על שולחן, מנדנדת את הרגליים. היא הייתה פעם יפה, ענת. ניגשתי אליה ושאלתי אותה לאן הולכים, היא באה איתי והתיישבנו ביחד, וזהו, נגמר הסיפור".
ענת: "אני לא זוכרת מה אני חשבתי עליה".
סוני: "כי הראש שלך מחוק".
ענת: "אולי. בכל מקרה, סוני הייתה כמו אחותי הגדולה מאותו רגע והלאה. היא סידרה לי את הכיוונים בחיים, הייתי צריכה את מקל ההליכה הזה. היא הייתה משענת, לימים זה משענת קנה רצוץ".
אחרי הלימודים שתיהן השתלבו בעולמות האדריכלות, עד שיצאו לפנסיה. יש להן ביחד שש בנות - ארבע לסוני, שהיא גם סבתא לשתיים, ושתיים לענת. עם גירושיה של סוני, כמעט שנוסד משולש רומנטי עם דני, בעלה של ענת - אבל גם את המהמורה הזו הן עברו. "אני עם דני מסתדרת על הכיפאק, אני לא מתערבת בזוגיות שלו והוא לא מתערב בשלנו", אומרת סוני.
ענת: "אני רוצה שגם לסוני יהיה מישהו, מישהו שיאהב אותה, שיהיה אדם טוב. אני עובדת על זה".
סוני: "איזה שטויות, את לא עושה כלום בשביל זה. את כל הזמן אומרת שתשדכי ולא משדכת".
"היה לנו ברור אחרי האודישן הראשון שאנחנו בפנים"
לקחו את התחרות ברצינות. סוני (מימין) וענת, מתוך התכנית, צילום: אמיר מנחם ורז אברהם
של מי היה הרעיון ללכת לתכנית בישול פתאום?
סוני: "שלי. ענת ואני שתינו מארחות המון, ומתארחות זו אצל זו, ואמרנו למה לא? היה לנו ברור, כבר אחרי האודישן הראשון, שאנחנו בפנים".
ענת: "לי לא היה ברור דווקא".
סוני: "כי לוקח לך זמן להבין דברים".
מה גיליתן על טלוויזיה?
ענת: "זה עולם מרתק, לראות איך זה נראה מבפנים, זו חוויה".
סוני: "כן, לראות איך מפעילים את המפלצת. לקחנו את התחרות ברצינות, רצינו לנצח, אבל זה לא מה שיגרום לנו להיות מאושרות או לא. גם לא הפכנו לחברות של חיים כהן ורותי ברודו. הם אנשים משכמם ומעלה, אין מילה רעה לומר עליהם, אבל זה לא שהפכנו לחברים".
איך אתן מגדירות את סגנון הבישול שלכן?
סוני: "מכיוון ששתינו אדריכליות, אז כמו באדריכלות - זה אקלקטי. יש המון השפעות. רגע אחד זה משהו ים-תיכוני, ואחרי זה השפעות יפניות. מה שקורה בשוק משפיע על מה שיהיה על השולחן".
ענת: "אנחנו אוהבות אוכל ים-תיכוני, הרבה אוכל בולגרי. אמא של בעלי מרוקאית אז גם משם הושפעתי. זה באמת מגוון של השפעות".
"יש הרבה השקות בין בישול לעיצוב", מסכמת סוני, "השילובים בין צבעים, ריחות ופרזנטזציה, עיצוב ואווירה - את הכל אנחנו מתכננות מראש, ונהנות מהתוצאה".
המתכון של סוני וענת: חיטה עם מנגולד ברכז רימונים
המצרכים:
כרישה אחת
כוס חיטה שטופה
צרור עלי מנגולד
2 כוסות מים או ציר מרק עוף
1/4 כוס רכז רימונים
כפית פלפל לבן
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר חום
3 כפות שמן קנולה
50 גרם חמאה
ההכנה:
1.קוצצים את הכרישה, ומשחימים במחבת עמוקה עם שמן וחמאה.
2. מפרידים את העלים של המנגולד מהגבעול וקוצצים. שמים את הגבעולים יחד עם הכרישה להזהבה, מוסיפים את העלים של המנגולד ואת החיטה, ומערבבים.
3. שופכים פנימה את רכז הרימונים, הסוכר, הפלפל הלבן ו-2 כוסות מים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהחיטה רכה ומקורמלת בתחתית. בתיאבון.
[#middleBanner]
סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?
גם אתם אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"
- "מה?"
- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"
את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...
במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...
5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...