דיור מוגן: כל מה שצריך לדעת על דיור מוגן
השאלה הראשונה שאיתה מתמודדים בני הגיל השלישי היא האם לעבור לבית דיור מוגן או שמוטב להישאר בבית. ייתכן שאנחנו עדיין מתפקדים כרגיל, אבל כבר מתחילים לחשוש מהיום הבא, וייתכן שהבית פשוט מרגיש גדול וריק, ואנחנו מעדיפים לעבור לגור עם אנשים כמונו. על מה אנחנו צריכים לחשוב לפני שאנחנו מקבלים את ההחלטה? ריכזנו עבורכם את הכתבות החשובות בתחום הדיור המוגן במוטק'ה.
לעבור או לא לעבור לדיור מוגן, זאת השאלה. צילום: shutterstock
לקריאת הכתבה המלאה: דיור מוגן - לעבור או לא לעבור?
דיור מוגן לגילאי 60+
הופתענו לגלות שדיור מוגן לא מצטייר כמשהו שמיועד לקשישים בלבד, וכמובן שמזמן נעלמה הסטיגמה של בית האבות העצוב. גם קשישים צעירים, בני שישים פלוס, מעדיפים לעבור לדיור מוגן, בעיקר בשביל החברה.
לקריאת הכתבה המלאה: דיור מוגן לבני 60 פלוס
גם קשישים צעירים בוחרים בדיור מוגן. צילום: shutterstock
איך אורזים את הבית ועוברים לדיור מוגן?
המעבר לדירה בדיור מוגן מאלץ אותנו להיפרד מאי אלו חפצים, בעיקר בגלל החלל הקטן יותר הקיים בדירה בדיור מוגן. זה לא אומר שלא נוכל לקחת איתנו חפצים סנטימנטליים, אבל כן נצטרך לשחרר אחרים, למיין ולסדר, כך שבסופו של דבר ניקח איתנו רק את החפצים שאנו באמת זקוקים להם. מדובר בהזדמנות לעשות סדר בבית, להיפטר מערימות של ניירת, ולגלות על הדרך דברים שלא ראינו שנים, ויצוצו במסע הנוסטלגי.
איך עושים את זה נכון, מאיפה מתחילים, מה כדאי לקחת ומה להשאיר מאחור? כל הפרטים בכתבה המלאה: מה כדאי לארוז במעבר לדיור מוגן.
אנחנו משתמשים רק ב-20% מהחפצים שלנו בחיי היומיום. צילום: shutterstock
האהבה פורחת בבית דיור מוגן
דברים טובים רבים יוצאים מבתי הדיור המוגן ברחבי הארץ. אחד הדברים המרגשים הוא סיפורי אהבה בגיל השלישי פלוס, כשזוגות נוצרים בסיבוב שני ושלישי. המשפחות לפעמים מתנגדות לקשר, אבל רובן שמחות לדעת שהיקירים להם ממשיכים לחיות כמו שצריך.
לקריאת הכתבה המלאה: סיפורי אהבה בבתי דיור מוגן בגיל הזהב
רומנים מלבלבים בבתי הדיור המוגן. צילום: shutterstock
דיור מוגן - לעבור בשניים
יש כמובן מי שעוברים יחד לדיור המוגן. במקרה כזה, חשוב לקבל את ההחלטה יחד, כזוג, עם כל המשמעויות הנלוות. מכיוון שרבים מתעכבים עם המעבר לדיור מוגן, כל עוד הם חיים בזוג, הרי שבבתים אלו תמצאו דווקא הרבה אנשים שחיים בגפם. לכן, כשמחפשים דיור מוגן כזוג, יש לחפש מקום שיתאים לשני בני הזוג ושיידע להכיל אותם כשניים.
לקריאת הכתבה המלאה: לעבור ביחד לדיור מוגן
איך מנהלים את המעבר כזוג. צילום: shutterstock
דיור מוגן - ההיערכות הרגשית
החלטתם לעבור לדיור מוגן? הוריכם החליטו לעבור? כדי להקל עליהם את המעבר צריך לסייע להם בתקופה שלפני המעבר, להיות נוכחים יותר בחייהם ולהבהיר חד משמעית: אתם עוברים דירה, אתם לא יוצאים מהחיים שלנו.יש דרכים להקל על האלמנטים הרגשיים של המעבר - ואתם צריכים להיות ערוכים גם לזה.
לכתבה המלאה: איך להיערך רגשית למעבר לבית דיור מוגן.
להקל על האתגרים הרגשיים במעבר לבית דיור מוגן. צילום: shutterstock
בית הדיור המוגן בכפר סבא: ספריה דיגיטלית
בחלק מבתי הדיור המוגן עובדים על פרויקטים ייחודיים לשיפור חיי הדיירים. אחד שמצא חן בעינינו הוא הספריה בבית בכפר סבא. דיירים מתנדבים מפעילים כאן ספרייה לכל דבר, כולל אגף דיגיטלי מתקדם. הקוראים הדיגיטליים מאפשרים גם למי שמצב העיניים שלו ידע ימים טובים יותר ליהנות מהתחביב העברי ביותר - קריאה.
לכתבה המלאה: הספריה הדיגיטלית בבית בכפר סבא.
פרויקט ייחודי שמשפר את חיי הדיירים. צילום: באדיבות מגדלי הים התיכון
סקירת דיור מוגן
בחירת בית הדיור המוגן נעשית על פי מספר פרמטרים, ובהם מיקום, קרבה לשירותים אסטרטגיים נחוצים בגיל הזהב כדוגמת בית חולים, מראה הבית, האוכלוסיה במקום, וכמובן - השירותים המוצעים. כדי להקל עליכם את הבחירה, מערכת מוטק'ה יצאה בפרויקט מיוחד, של סקירת בתי הדיור המוגן הנפוצים ברחבי הארץ, כולל חוות דעת של דיירים במקום.
לקריאת סקירות בתי הדיור המוגן של מוטק'ה לחצו כאן.
רבות מדובר על חשיבותו של קשר בין-דורי: מחקרים שונים לאורך השנים מעידים על כך, שיחסים...
עבור לא מעט בני הגיל השלישי, מעבר לדיור מוגן הוא שלב מתבקש בחיים, כשהמטרה העיקרית היא להפיג את הבדידות. אבל...
מה הייתם לוקחים אתכם לאי בודד? השאלה התיאורטית הידועה, שנועדה לברר מה חשוב לכם באמת, צריכה להישאל -...
אוכלוסיה גדולה מאד של בני הגיל השלישי לא התברכה ביכולת כלכלית כזו שמאפשרת להם לשפר את מצבם בתחום הדיור .
רבים מקרב אנשי הגיל השלישי הם אלמנ/ות או בודדים וידם אינה משגת מעבר לבתי דיור מוגן...
אוכלוסיה גדולה מאד של בני הגיל השלישי לא התברכה ביכולת כלכלית כזו שמאפשרת להם לשפר את מצבם בתחום הדיור .
רבים מקרב אנשי הגיל השלישי הם אלמנ/ות או בודדים וידם אינה משגת מעבר לבתי דיור מוגן .
כפי שהמדינה מטפלת כעת בדיור בר השגה לזוגות צעירים מה שמלמד שסוף סוף יש הבנה לצרכיהם ולמצוקותיהם, כך חובה לחשוב על מצוקותיהם וצרכיהם של אנשי גיל הזהב הנזקקים לסיוע.
לדעתי לו תקום שדולה ציבורית ,גדולה, רצינית ואיכותית תהיה לה השפעה על הרשויות הרלוונטיות. רעיונות כיצד לטפל בנושא יש בוודאי למכביר.
קבוצת אנשים - מתנדבים איכפתיים מקרב גולשי האתר לו יקבלו תמיכה וגיבוי מהנהלת האתר אשר תעניק חסותה על המיזם תצליח לעשות פלאים - זו אמונתי.
מחפש עבור אבי שייתבדל לחיים ארוכים, דיור מוגן ברמת אביב. האם מישהו מכם היה במשען ברודצקי, או שקרוב או מכר שלו היה שם ויכול לחוות את דעתו על המקום מבחינת פעילות פנאי, אוכל, רמת המגורים וכמובן שהדיירים במתחם?
תודה מראש לעוזרים ויום מבורך :)
אכן זו החלטה קשה לעבור לדיור מוגן או להעביר את קרוביך למקום כזה או לבתי אבות.
כמובן שאם ידיכם משגת והדייר הוא די עצמאי בשגרת יומו, אז העדפתיכם, צריכה להיות למסגרת דיור מוגן עבור יקירכם.
בהקשר הזה, יש למשען מאמר מעניין שקראתי שלפני ששיכנתי את אבי בדיור מוגן לפני כשנתיים (במשען פיכמן).
למזלנו, יש היום הרבה חומר קריאה נגיש בנושא של מסגרות מוגנות לקשישים והשאלה האם בתי אבות או דיור מוגן? מהם ההבדלים? מה הבדלי המחיר? וכו'.
קיראו והחכימו כמה שיותר, למען יקירכם ובהצלה לכולם!