הבילוי הכי טעים: סיורי אוכל
סיורי אוכל מאפשרים לערוך היכרות מעמיקה עם אזורים מרתקים, עם השווקים הציורים, עם פינות החמד החבויות בהם ועם האנשים הכי מרתקים שעוסקים באוכל. בסיורים מהסוג הזה תמיד משולבות טעימות של מאכלים שנחשבים הטובים ביותר בנישה שלהם וגם מידע מרתק ומקיף עלינו ועל הארץ שלנו, כי הרי האוכל שזור בתרבות המקומית ובהיסטוריה של כולנו. רק תבחרו מה מתחשק לכם להכיר "דרך הבטן", את האזורים הכפריים של השרון, את השווקים של תל אביב וחיפה, את הסמטאות של מעלות תרשיחא או את השכונות הקסומות של ירושלים.
גלי וולוצקי - סיורים בשוק הכרמל
הפלאפל הכי טעים בארץ בשוק הכרמל. צילום: גלי וולוצקי
גלי היא עיתונאית אוכל ויין מזה 15 שנה. ב-20 השנים האחרונות היא מתגוררת באזור שוק הכרמל וחייה את השוק ביום יום. בשנתיים אחרונות היא החלה להדריך סיורי אוכל במהלכם היא משתפת את המסיירים בסודות הכמוסים של אחד השווקים המפורסמים והאהובים בארץ שהוא הבית שלה ושל שלושת ילדיה. במהלך הסיורים הללו היא תעביר לכם מידע מרתק ובעל ערך וכמובן שגם תעצרו לטעימות מהמאכלים הכי מעניינים שיש לכרמל להציע. תוך כדי טעימת קרפצ'ו שיפרס במיוחד עבורכם טרי טרי על המקום, תשמעו על ההיסטוריה של השוק וכשתטעמו את אחת ממנות העראיס המפורסמות של תל אביב שגם היא נמצאת בשוק, גלי תשתף אתכם בהתהליכים שעברו על המטבח הישראלי ועל השוק עצמו. במהלך הסיור תלמדו על חומרי הגלם העונתיים, תטעמו את הפלאפל הכי טוב בארץ, תכירו עשבים ותבלינים וגם ותגלו מה אפשר לעשות על כל הדברים הללו במטבח הביתי. בכל סיור יש כמובן גם קינוח והדרכה על היכן הכי כדאי לעשות את הקניות לשבת. את כל הסיורים שלה גלי מתאימה במיוחד לקבוצה שמגיע לסייר עימה לפי מה שמעניין אתכם ולפי העדפות האוכל. הסיורים מיועדים לקבוצות של 40-2 אנשים ובהמלכם עוברים בין 10-8 תחנות. ניתן גם לערוך סיור ממוקד של קניות של יום חמישי או סיור אחר הצהריים שיציג את פן הבילויים של אזור שוק הכרמל.
ליצירת קשר: 052-4004036
איילת המטיילים - סיורים בתל אביב הישנה
איילת נחום התחילה את קריירת הדרכת הסיורים שלה בעודה ילדה, כשהשתתפה בחוג של החברה להגנת הטבע. היא מורת דרך מוסמכת מזה 12 שנה ודוברת עברית, סינית והולנדת והסיורים שהיא מעבירה בכמה נקודות בתל אביב משלבים בין קולינאריה לבין היסטוריה ותרבות. במהלך הסיורים שלה היא משלבת טעימות בבתים של אנשים בעלי סיפור חיים מעניין שגם הבתים בהם גרים וגם האוכל שהם מכינים טומנים בחובם סיפורים מרתקים.
איילת המסיירת. צילום: באדיבות איילת
בסיורים שלה תטעמו אוכל נוסטלגי ותשמעו מידע תרבותי והיסטורי, תיחשפו לתל אביב כפי שמעולם שלא הכרתם, לתל אביב של פעם. איילת תשמח לקחת אתכם גם לסיור אוכל שכולל גם ביקור במוזיאון האידיש והיא גם מנוסה בטיולים מיוחדים של "איחוד משפחות" או של חגיגות ימי הולדת מיוחדות. את כל הסיורים שלה היא בונה בהתאמה למה שמבקשים, כך שאפשר לעשות איתה גם סיור אוכל שהוא טיול שורשים אישי שיאפשר לכם לצלול לתוך טעמים מזיכרונות הילדות שלכם. ההתמחות המיוחדת של איילת היא באזורים של "תל אביב הישנה" כלומר אזור שוק לוינסקי, כרם התימנים ואזור מחנה יוסף.
בסיורים שכוללים גם את מוזיאון האידיש ניתן לשלב גם סדנת בישול של צ'ולנט בהשתתפות מנדי קהנה. הסיורים מיועדים ל-50-2 מסיירים ואורכם נקבע לפי אופי ומיקום הסיור.
ליצירת קשר: 052-2991021
נורית פורן - העולם על פי נורית - סיור במעלות תרשיחא
השוק של מעלות תרשיחא. באדיבות נורית פורן
נורית פורן מעידה על עצמה שהיא המרקו פולו של השווקים הישראלים, כי היא אוהבת לגלות אותם לפני כולם, ובמיוחד את הפחות מוכרים ואת הלא פופולאריים. היא מורת דרך מוסמכת שיוצאת עם קבוצות של ישראלים לסיורי אוכל באיטליה וכשהיא בארץ, היא מדריכה סיורי אוכל בשוק תלפיות בחיפה ובמעלות תרשיחא. נורית לא רק מובילת דרך אלא גם מובילת דעה ובעלת כריזמה שמסוגלת לסחוף אחריה גם את מי שנדמה לו שכבר ראה בחייו את הכול. את הסיורים שלה במעלות תרשיחא היא מעבירה בימי שבת, אז נפרס בכניסה לעיר שוק בלאדי עם סוחרים מקומיים וסחורות שלא רואים בשווקים אחרים בארץ.
דגים כבושים בסמטאות העתיקים של מעלות תרשיחא. צילום באדיבות נורית פורן
לאחר הביקור בשוק, נורית תיקח אתכם לסיבוב בין הסמטאות הצבעוניות של העיר העתיקה ותכיר לכם את כל הפינות הכי טעימות ומרתקות. במהלך הסיור הזה תכירו את האנשים הכי מעניינים שעוסקים באוכל, תטעמו אוכל ערבי אותנטי ותגלו את הסודות הקמוסים של העיר עם הדו קיום הכי טעים והכי אמיתי שקיים בארצנו.
ליצירת קשר: 052-8283022
קלאודיה פרי בלוקה - local ways - סיורים קולינאריים בעמק חפר
סיורים בעמק חפר עם קלאודיה, טעימת גבינות במחלבת הגבניה. צילום: לין לוי
קלאודיה עלתה לישראל מארגנטינה בגיל 12 והיא מורת דרך בעלת ניסיון של יותר מ-20 שנה המתמחה בתיירות צלבנית, בתיירות כפרית וגם ב agro tourism (תיירות חקלאית שמטרתה מינוף החקלאות לתיירות). בסיור איתה תכירו את האזור שיש המכנים אותו גם הטוסקנה של ישראל, הרי הוא האזור הכפרי של עמק חפר. במהלך הסיורים הללו תשמעו את הסיפורים המרתקים ביותר של עמק מראשית ימי המדינה ותגיעו לטעימות במחלבות ובמאפיות, תבקרו אצל מגדלי הירקות, תכירו את החוות המיוחדות ואת האתרים ההיסטוריים הכי מרתקים של העמק.
קלאודיה לוקאל וויז. צילום: לין לוי
קלאודיה מציעה מגוון סיורים ש"נתפרים" עבור המשתתפים על פי תחומי העניין שלהם והם תמיד מתמקדים בפן האנושי של עמק חפר ומספרים על האנשים שעושים את האזור הזה לכה פורה. כך למשל תוכלו להכיר מארחים ביתיים שעובדים בשיטת בר קיימא, את בתי הקפה והמסעדות הכפריות, את החוות האורגניות ואת יקב הגראז׳. בין לבין תשמעו סיפורי רכילות היסטוריים ואם תרצו תוכלו גם לשלב בסיור פעילות כמו סדנה להכנת בשמים בהתאמה לתכונות האופי.
ליצירת קשר: 050-8780066
חגית אברון - סיורי לילה בבני ברק
סיור בבני ברק עם חגית אברון. צילום: לין לוי
חגית אברון היא מכתבות האוכל הותיקות בארץ שמאמינה כי באמצעות האוכל נתן לקרב בין הלבבות. היום, אחרי קריירת כתיבה ארוכה במהלכה גם הוציא ספרים על האוכל הישראלי, היא מרצה על האוכל הישראלי בארץ ובעולם וגם מעבירה סיורי לילה בבני ברק. מדוע בלילה בוודאי תשאלו? מכיוון שבימי חמישי הלילה של בני ברק הופך ליום וההכנות לשבת בעיצומן. בשעות הללו אפשר לחזות במראות הכי מרתקים, לטעום מסודותיה הטעימים של העיר ולחזות בבני העדות החרדיות עורכים קניות ומכינים את מאכלי השבת. בסיור של חגית תגלו אודות להתפתחות הקולינארית של ישראל מהזוית האנטרופולוגית כשהמיקוד הקולינארי יהיה כמובן על האוכל היהודי של מזרח אירופאי. הסיור מתקיים תמיד ביום חמישי בערב החל מהשעה 19:00 ובמהלכו עוברים בין 4-5 תחנות וטועמים דגים מלוחים, קיגל, צ׳ונט, חלות ויין. מדובר על סיורים שמהווים מפגש מרתק עם מאחורי הקלעים של בני ברק, במהלכו מתאפשרת למסיירים הצצה לביתם של האנשים הפועלים בתחום הקולינאריה בתוך הקהילה החרדית של העיר.
ליצירת קשר: 054-2257366
עתליה עין מור - סיורים בשכונות ירושלים העתיקות
סיורי אוכל בעיר העתיקה עם עתליה. צילום: לין לוי
עתליה היא שפית צעירה בעלת כריזמה שאין לה סוף. היא נולדה וכל חייה התגוררה בשכונת "עין כרם" ויחד עם אימא פנינה עין מור אף הוציאה ספר בישול מיוחד שמוקדש לשכונה ולאנשים החיים בה (ספר שלאחרונה זכה באוסקר עולמי של ספרי הבישול). כמו את הספר וכך גם את חייה היא הקדישה לשכונת עין כרם ובה היא גם מעבירה סיורי אוכל ומארחת בביתה לבראנצ'ים של שישי. בסיור בעין כרם היא תכניס אתכם לבתיהן של הבשלניות שמייצרות בביתן גבינות ואופות מאפים שלא תמצאו כמותם בשום מקום אחר. כך גם בעיר העתיקה של ירושלים, אותה היא תשמח להכיר לכם מהפן החדש, דרך המאכלים ומתוך היכרות אישית עם האנשים שחיים באזור.
סיור בעיר העתיקה עם עתליה. צילום: לין לוי
עתליה עורכת סיורים גם בשכונת מאה שערים, שם היא תשמח להכיר לכם את הפינות החבויות ואת הבשלניות שמארחות בביתן עם האוכל האשכנזי שלא מוצאים מחוץ למטבח הביתי. עתליה מכירה את האנשים הצבעוניים ביותר בכל אחד מהאזורים שבהם היא מעבירה את הסיורים וגם את הבתים העתיקים בעלי סיפור מיוחד והיא תשמח לחלוק איתכם את כל מה שהיא יודעת ומכירה. בסיורים של עתליה טועמים קובנה שמיוצרת בשיטה עתיקה, קובה כורדית, חומוס ירושלמי עסלי, עוגיות מיוחדות ואת הבקלאווה הכי מפורסמת בעיר העתיקה, את הבייגלה הירושלמי ואת הקבב הסודי, שוקולד מעולה והרשימה עוד ארוכה. כמות המסיירים מותאמת לסוג הסיור ואורכו נקבע לפי העדפה של הלקוח.
ליצירת קשר: 052-4755167
ארז ושלומי עושים את ואדי ניסנאס
שלומי וארז בשוק ואדי ניסנס. צילום: יח"צ
ארז ושלומי הם צמד שפים שעורכים בביתם שבאזור הכרמל ארוחות פרטיות. בנוסף לאירוח הביתי הם גם מעבירים סיורי אוכל באחד משווקי הבלאדי המרתקים ביותר בארץ - שוק ואדי ניסנס. בסיור שלהם תטעמו פיתה עם גבינת צ׳יבני שאופים במאפיה עתיקה ותכירו חנות דגים של ויקטור הדייג שם יפרסו לכם סשימי טרי טרי מדג שנשלף מהים כמה שעות קודם לכן. לאחר מכן שלומי וארז יקחו אתכם בין דוכני ירקות הבלאדי ויכירו לכם את הפן העונתי של הירק. בסיור שלהם תוכלו גם לטעום את הזעתר הכי טרי ותכירו את חנות הקפה מהותיקות בחיפה שבה קולים את הפולים במקום. לאחר מכן הם יקחו אתכם אל הפלפליה הכי מפורסמת בכל אזור הצפון ולחנות תבלינים הנחשבת ללונה פארק של כל פודי חובב הרפתקאות קולינאריות. בסיורים שלהם, ארז ושלומי יזמינו אתכם לטעום לגעת ולהריח את הסחורות הכי טריות ויפות ויספרו לכם את הסיפור שמאחרוי כל דוכן, כל סוחר וכל מוצר שנמכר בשוק. הסיור מיועד ל-60-10 בני אדם והוא מתקיים בשעות הבוקר.
ליצירת קשר: 052-3777955
לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...