חזרה ליחסים

הגודל לא קובע

ערמונית מוגדלת גורמת לקושי במתן שתן, ולעתים גם להפרעה בזקפה. טיפול תרופתי נכון מטפל בשני התסמינים הללו ביחד
גלית עדות 05/11/13
הגודל לא קובע

צילום: Shutterstock

 

בלוטת הערמונית, שנמצאת באזור צוואר שלפוחית השתן, מתחילה לצמוח בסביבות אמצע שנות השלושים, וגורמת לעתים, החל באמצע שנות החמישים, לבעיות במתן השתן.

 

"כשהערמונית גדלה, בגלל המיקום שלה, היא משפיעה על כל האזור", מסבירה ד"ר שירה חתומי, אורלוגית בכירה במכבי שירותי בריאות ובשירותי בריאות כללית, יו"ר החוג לאורלוגיה בקהילה ומנהלת המרפאה האורלוגית במרכז הרפואי מעייני הרפואה. "לכן יש גברים שמרגישים קושי במתן השתן, ואחרים מתלוננים על דחיפות ותכיפות במתן השתן, עד כדי קימות מרובות בלילה לשירותים". 

 
ד"ר חתומי מספרת כי צורת הטיפול מותאמת למטופל לפי התסמינים שהוא מעלה בפניה. במקרים קלים היא תבקש מהמטופל לשנות את הרגלי השתייה שלו, למשל. במקרים אחרים היא ממליצה על שימוש בתרופות. ישנן שלוש קבוצות של תרופות שמסייעות לבעיה: תרופות מקבוצת חוסמי אלפא כמו קסטרל, אומניק, קרדורל, שעובדות על הרפיית השריר הסוגר; תרופה בשם אבודארט שנועדה להקטין את הערמונית; ובמקרה של תכיפות במתן השתן, ניתנות תרופות מסוג טוביאס, נווטרופאן ואחרות, שמרפות את השלפוחית ומרגיעות את ההתכווצויות. "משלב מסוים הבנו שאפשר לשלב בין התרופות. למדנו שאין יחס ישיר בין גודל הערמונית לחומרת התסמינים", מבהירה ד"ר חתומי. "כמו שאנחנו נוהגים לומר, הגודל לא קובע". 


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק 

 

 

לעתים גברים עם בעיות במתן השתן מתלוננים גם על הפרעות בתפקוד המיני. "אם יש בעיה במערכת השתן התחתונה, האדם נמצא בסיכון יתר משמעותי להפרעה בזקפה", מסביר פרופ' אילן גרינולד, מנהל היחידה לנוירואורולוגיה בבית החולים רמב"ם ויו"ר החברה הישראלית להפרעות בתפקוד המיני. "בין היתר ההסבר לשתי התופעות הללו נעוץ בירידה באספקת הדם לאזור". באחד המחקרים האחרונים שנערכו בנושא נמצא כי מחצית מהגברים סובלים משתי התופעות גם יחד.


החדשות הטובות הן שישנו טיפול תרופתי שמטפל בשני התסמינים הללו: סיאליס יומי 5 מיליגרם. אפשרות נוספת היא לטפל בכל אינדיקציה בנפרד - להפרעה בזיקפה על ידי אחת משלושת התרופות סיאליס לויטרה וויאגרה וליטול בנוסף תרופה המטפלת בתסמיני ההשתנה.

 

האם כל תרופה לשיפור הזקפה תעשה את אותה הפעולה?


"כן, אבל יש הבדל ביניהן. משך ההשפעה של ויאגרה ולויטרה הוא שמונה שעות. אבל סיאליס במינון יומי נמוך לוקחים פעם ביום, והיא משפיעה לאורך כל שעות היממה".

 

עוד על מיניות:

להרחיב את המושג סקס

מיניות טובה ומספקת

אל תוותרו על המיניות שלכם

הגוף מתבגר? הסקס דווקא יכול להשתפר

 

יש לכם שאלות? משהו בתחום המיניות מטריד אתכם? לפורום סקסולוגיה: לחצו 

תגובות  1  אהבו 

11/11/13
התסמינים האלה מופיעים גם אצל חולי הסכרת. בדיוק אותן התופעות. האם יש קשר בין המחלות והתופעות?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

השקרים שמספרים לנו על סקס בגיל 60+

אם נשפוט לפי הדימויים בתקשורת, אפשר היה לחשוב שרק בני 20 וקצת נהנים מסקס – אבל אין דבר רחוק יותר מהאמת. אולי...

לקריאת הכתבה
5 דברים שהורסים לכם את הסקס

"למה יש מבוגרים החוששים מקיום יחסי מין?" שואל פרופ' רפי חרותי, מומחה ברפואת שיקום ומטפל מיני מוסמך, ועונה:...

לקריאת הכתבה
"חדירה ואורגזמה זה לא הכל"

חיי המין לא חייבים להסתיים בגיל מבוגר, להפך - דווקא בני הגיל השלישי מעידים על השתחררות מהעקבות ועל השינוי...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה