הכי טובה ומשובחה: מתכונים לגלידה ביתית

היום קשה לדמיין את ימי הקיץ החמים שעברו על האנושות, לפני שהסינים ערבבו לראשונה מיצי פירות עם שלג או קרח והמציאו את הגלידה. מאז הפך הקרם הקפוא, על סוגיו וטעמיו השונים, לאחת הנחמות המתוקות של הקיץ. נמס אמנם מחוץ למקפיא, נוזל על הבגדים ומחייב זלילה עקבית ומהירה, אבל אין תחליף למנת הרעננות שהוא מזריק לגוף ולנפש.
הגלידה, שנדדה מסין עם הסוחרים הערבים לרומא, שם הוסיפו לה דבש ובהמשך, בצרפת, גם חלב, הפכה עם השנים למאכל רחוב פופולרי במיוחד. ייצור הגלידה הפך למתועש כבר במאה ה-19 בארה"ב, וזמן לא רב אחר כך הומצא גביע הוופל המיתולוגי, שמוסיף לה כל כך הרבה חן וטעם.
גם למזרח התיכון היא הגיעה, ואת שמה העברי טבע אליעזר בן יהודה, משום שהיא נקרשת כמו גליד קרח. בארמית, אגב, גלידא היא קרח. לפני שבאר שבע כבשה את התואר, בירת הגלידה הישראלית היתה יפו, שבה נמכרה כבר בשנות ה-50 "גלידת מסטיק". מגוון הטעמים הצטמצם אז לשוקולד-וניל, מקסימום פונץ'-בננה. איש לא חלם עדיין על גלידות בטעמי מסקרפונה ופירות יער או פאי פקאן, מייפל ואמרטו.
בלנדר או מעבד מזון פשוט יספיקו להכנת גלידה ביתית
גלידה תוצרת בית - בלי חומרים מייצבים וצבעי מאכל. צילום: Shutterstock
לצד הגלידה שנמכרה בדוכני הרחוב, החלו עם השנים להופיע מוצרי גלידה ארוזים בקיוסקים ובמרכולים - מארטיק, קרטיב וקסטה, ועד האריזות המשפחתיות הגדולות. אז נכון, אפשר לקנות אותה בגלידרייה לפי משקל וגם בסופר או במכולת, אבל אפשר גם להכין את הגלידה שלנו בבית. בלי תהליכי התיעוש, החומרים המייצבים, חומרי הטעם והריח וצבעי המאכל, שנועדו להפוך אותה לאטרקטיבית ועמידה יותר.
בגלידה הביתית אפשר לשלב פירות טריים, אגוזים ותבלינים, שיהפכו אותה למנת בריאות, אבל מובן שאפשר להתפרע מדי פעם גם עם כמה פרודוקטים פחות בריאותיים.
כדי להכין גלידה בבית אפשר לרכוש מכונה ייעודית להכנת גלידה, אבל לא חובה. גם בלנדר או מעבד מזון פשוט יעשו את העבודה. ההכנה אינה מסובכת וכל שצריך הוא מקפיא טוב ופנוי וקצת סבלנות. לפניכם מספר מתכונים לגלידה ביתית, שתעזור לכם להעביר את הימים החמים ותשמח גם את הנכדים.
גלידת שוקולד – משני מצרכים בלבד:
צילום: אתי ממן
המרכיבים:
2 חפיסות שוקולד חלב
2 גביעי שמנת מתוקה
ההכנה:
1. מרוקנים לתוך קערה חסינת אש גביע שמנת מתוקה אחד ומחממים במיקרוגל כדקה.
2. שוברים לתוך השמנת החמה 2 חפיסות שוקולד, ממתינים חצי דקה ומערבבים עד לקבלת בלילה ללא גושים.
3. מעבירים את הבלילה למקרר למשך שעה.
4. לאחר הקירור מקציפים גביע שמנת מתוקה.
5. מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך הבלילה שהמתינה במקרר.
6. מחלקים לכוסות או יוצקים לקופסה גדולה עם מכסה, ומעבירים לשלוש שעות הקפאה לפחות. מאחסנים במקפיא בקופסה מכוסה.
עוגת גלידת שמנת ולוטוס
צילום: מעיין פוגל
המרכיבים:
1 גביע שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 חבילה ביסקוויטים לוטוס
1/2-3/4 צנצנת ממרח לוטוס
ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר.
2. מוסיפים בהדרגה את הפודינג ואת החלב ומקציפים על מהירות גבוהה.
3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 4 דקות עד לקבלת קצף יציב.
4. מוסיפים לקערה את הגבינה ומקפלים לתוך הקצף בעזרת לקקן.
5. בתבנית מרובעת מסדרים שכבת ביסקוויטי לוטוס זה ליד זה.
6. יוצקים מעל את התערובת ומיישרים עם לקקן.
7. מסדרים מלמעלה עוד שכבת ביסקוויטים, הפעם עם רווחים.
8. מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל ושופכים בין רווחי הביסקוויטים.
9. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומכניסים להקפאה ללילה שלם.
גלידת סורבה לימונענע
צילום: באדיבות FoodisGood
המרכיבים:
150 גרם סוכר
100 מ"ל מים
מיץ מ- 1 ק"ג ליים
צרור נענע טרייה
ההכנה:
1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים ואת הסוכר, ממשיכים ברתיחה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
2. מעבירים את מיץ הליים לבלנדר עם צרור הנענע וטוחנים היטב.
3. מעבירים את הלימונענע לקערת מיקסר ובוחשים על מהירות נמוכה.
4. מוסיפים לקערה בהדרגה את מי הסוכר. כדאי לטעום ולבדוק את רמת המתיקות.
5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומכניסים להקפאה למשך שעה.
6. מוציאים ומערבבים בעזרת כף או מזלג.
7. מכניסים למקפיא למשך 4-6 שעות, ובכל שעה מערבבים היטב עד להקפאה מלאה.
* המתכונים באדיבות FoodisGood, רשת חברתית למתכונים.
וגם: גלידת פירות מהירה במיוחד
של התזונאית הקלינית נטלי שמש
צילום: Shutterstock
המרכיבים:
2 כוסות בננות קפואות
1 כוס פירות יער/ תותים/ דובדבנים
או 1 כפית קקאו ו-1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
טוחנים את הבננות עם הפירות האדומים או הקקאו והווניל, מאחסנים במקפיא או מניחים בגביעי זכוכית ואוכלים מיד.
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
המנות המפורסמות בעולם אצלכם בבית
למי קראת בורקס? מאפה פילו במילוי גבינות
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...