חזרה להכסף שלי

המדריך לחשבונות מים מופרזים

נזילות, מד מים לא תקין, העדר מד מים וביצוע הערכה לא נכונה הם רק חלק מהסיבות שיכולות לגרום לכך שתקבלו חשבון מים מופרז. מה עושים?
שירי עמית 16/08/16
המדריך לחשבונות מים מופרזים
לפני שאתם ממהרים לשלם את חשבון המים, ודאו שהוא לא מופרז. צילום: Shutterstock

 

ההוצאה הדו חודשית על צריכת מים יכולה להסתכם ב-100-150 שקלים, אבל יכולה להגיע גם ל-1,000 שקלים ויותר. הטווח הזה זה תלוי במספר הנפשות בבית, האם יש גינה, כמה מכבסים, מבשלים ומנקים. הבעיה היא שלא תמיד יש קשר בין מה שצורכים לבין מה שמשלמים.

 

כך קרה לראובן ובני ביתו, שחשבון המים הדו חודשי שלהם קפץ מ-250 שקלים ל-1000 שקלים. ראובן חשב שהוא מבין מה קרה: הוא פנה לתאגיד המים בעירו ואמר להם שהיה פיצוץ מים גדול בבניין, שיש בעיה בשעונים ושגם השכנים האחרים מתלוננים על חשבונות מים מופרזים. בתאגיד שללו את הגורמים האלה כסיבות לצריכה הגבוהה. תאגיד המים הציע לשלם קודם את הסכום, ורק לאחר מכן לשלוח את השעון לבדיקה, תהליך האורך כחודש ימים.

 

כמו כן, התבקש ראובן לבדוק את הצריכה בחשבונית הבאה. ראובן פנה לאמון הציבור: "כבר היום, כחודש לאחר הקריאה הנוכחית, יש חריגה גדולה בצריכה. משיחה עם מהנדס מים מטעם הקבלן, עולה כי מקור החשבונות הוא בעיה בשעוני המים. אינני מבין מדוע, למרות קביעת המהנדס, עלי לשאת בתשלום המופרז".

 

למרות שאמון הציבור פנו לתאגיד המים. בתאגיד בחרו להתעלם מהטענות, ורק כתבו בתגובה שיידעו את צרכן על הצריכה החריגה.

 

 

נזילות בצנרת? בעיה של הלקוח

 

לכו תוכיחו שאין לכם אחות. איור: shuttestock

 

המקרה של ראובן אינו חריג. באמון הציבור מתקבלות לא מעט תלונות על צרכנים שנתקלים בחשבונות מים גבוהים ביחס להרגלים שלהם. הסיבות לחשבון גבוה יכולות להיות מגוונות ובין היתר קשורות לנזילות בצנרת, למד מים לא תקין, העדר מד מים וביצוע הערכה לא נכונה של תאגיד המים.  

  

גם יעל ובן זוגה מקבלים מזה שנתיים חשבון מים מופרז, מתאגיד המים של העיר בה הם גרים. התאגיד החליף את השעונים בעיר מיוזמתו, ועדיין בחשבון האחרון התבקשו בני הזוג לשלם 500 שקלים. גם שכנים אחרים בבנין התלוננו על צריכה מופרזת. במכתב לאמון הציבור כתבו, "אנחנו רק שני אנשים בבית ואין לנו גינה, אבל תאגיד המים מסרב לשתף פעולה בטענה שהם החליפו שעונים והאחריות עלינו". גם לפנייה של אמון הציבור בחרו בתאגיד לא להתייחס.

  

מקרה נוסף שהגיע לאמון הציבור דן בסוגיה מה קורה בבניין שבו לא קיים כלל מד-מים למדידה תקינה של צריכת המים של דיירי הבניין. במכתב לאמון הציבור כתב המתלונן: "בדירתי אין מד מים. את הסכום קובעת חברת המים לפי הערכה כללית, זה זהה כמעט כמו הרמת אצבע לחה אל מול הרוח. כשניסיתי לברר את פשר החיוב המוגזם שהגיע לכמה מאות שקלים, הובהר לי שבדירתי לא מצוי מד מים למדידת הכמות הנצרכת. ואם ברצוני לפתור זאת, עליי להזמין אינסטלטור שיחבר את הדירה בצנרת עצמאית למערכת המים של הבניין, עניין שולי של כמה אלפי שקלים, ואז להזמין טכנאי של חברת המים כדי להתקין מד מים ראוי, עניין של עוד כמה מאות שקלים.

 

"ניסיתי להתעקש ולברר אם זו לא אחריותה של חברת המים, שלה כל אזרחי העיר משלמים מסי מים, כדי שיוכלו לשפר את השירות שלהם וכן אספקת מים וגביה יעילים יותר. בתגובה, קיבלתי תשובה חד משמעית שידיהם כבולות ושהם למעשה כפופים להוראות רשות המים בעניין זה". 

 

אמון הציבור פנו לרשות המים. בתגובה לאמון הציבור נאמר כי הפנייה נבדקה למול ספק המים, הוא קיבל הנחיה לבדוק את הנתונים הרלוונטיים להערכת הצריכה בנכס ואם ימצא כי הערכת הצריכה אינה משקפת את הצריכה בפועל עליו לבצע אומדן מהנדס.

 

 

מידע לא שקוף לצרכנים

 

לדברי ארגון אמון הציבור, באופן כללי, כללי תאגידי מים וביוב אמורים לתת מענה למקרים אלו, אולם בפועל כללים אלו אינם שקופים במלואם לצרכנים ולרוב אין לצרכן את המידע על מנת לשקול את צעדיו. לכן, לא פעם הצרכן מקבל מתאגידי המים תשובות לאקוניות, מסורבלות ועם הפנייה לסעיפי חוק. לצערנו, היות שאין לצרכן אפשרות לבחור ב"תאגיד מים"  אחר, נראה שהתאגידים מנצלים את כוחם כי בתשובות שניתנות לצרכנים, מנצלים התאגידים את הכוח שלהם ולא מנסים לתת מענה ראוי והוגן לבעיה של הצרכן". 

 

מה לעשות אם קיבלתם חשבון מים מופרז?

 

הכסף זורם לביוב. איור: shuttestock

 

 

1. ודאו כי מספר הנפשות המצוין בחשבון תואם את מספר הנפשות בבית. כל נפש זכאית ל-3.5 מ"ק מים לחודש בתעריף נמוך, העומד על 7.6 שקלים למ"ק (כולל מע"מ). על הכמות שנצרכה מעבר לכך משלמים תעריף גבוה של 12.35 שקלים לכל מ"ק (כולל מע"מ). אפשר להתעדכן בתעריפים באתר רשות המים.

 

 

2. ודאו כי לא מדובר בנזילה. לפעמים יש סימנים כמו רטיבות  בקירות או טפטופים. אתם יכולים לעשות בדיקה פשוטה: סגרו את כל הברזים ואז בדקו אם השעון ממשיך להסתובב. אם כן, יש חשש לנזילה.

 

3. אם לא אותרה הנזילה, יש לפנות לתאגיד מים לבירור. אם לדעתכם החשבון התקופתי שגוי, אתם רשאים לדרוש מהתאגיד לערוך בירור של חיוב, תוך 30 יום מהמועד האחרון לתשלום החשבון. על החברה להודיע בכתב על תוצאות הבדיקה .

  

4. אם התשובה לא מספקת, ניתן לבקש בדיקה של מד מים. הבדיקה כרוכה בתשלום, ונעשית על ידי מעבדה חיצונית מוסמכת. אם תוצאות הבדיקה מגלות כי המד אינו תקין, הכסף ששולם עבור הבדיקה יוחזר לכם והתאגיד צריך לתקן את חשבון המים. 

 

5. במידה ואין מד מים והדבר נובע בגלל בעיה הנדסית (לא ניתן להתקין מד מים), הערכת הצריכה תעמוד על 15 מ"ק לחודש. עם המדידה לא משקפת את מה שקורה בפועל, ניתן להזמין מהנדס שיאמוד את הצריכה. אם קיימת תשתית מתאימה להתקנת מד מים, החברה חייבת להתקין את מד המים והיא אינה רשאית לבצע הערכת צריכה. 

 

6 אם פניתם לתאגיד ונראה לכם שלא קבלתם התייחסות נאותה, תוכלו לפנות לאגף לפניות הציבור ברשות הממשלתית למים ולביוב או לארגוני צרכנים כמו אמון הציבור שיכולו לסייע בתהליך.

 

 

 

 [#middleBanner]

 

 

אם אתם כבר משלמים על מים, אולי תשתלו עצים קטנים בגינה?

אפשר להוזיל את עלויות הגז הביתי

 

ביקש להתנתק מהשירות - ונתבע

שלא יעבדו עליכם: כל הדרכים לטכנאי אמין

 

 

 

 

תגובות  4  אהבו 

למי זה לא קרה?! גם אצלי קפץ חשבון המים בצורה חריגה, מאחר ולא ראינו סמיני רטיבות בבית, הקשבתי לעצת ביתי והזמנו מומחה לאיתור נזילות, אשר תוך זמן קצר ובעלות סבירה מצא לנו את הבעיה ואיתר את הנזילה שגרמה ל...
למי זה לא קרה?! גם אצלי קפץ חשבון המים בצורה חריגה, מאחר ולא ראינו סמיני רטיבות בבית, הקשבתי לעצת ביתי והזמנו מומחה לאיתור נזילות, אשר תוך זמן קצר ובעלות סבירה מצא לנו את הבעיה ואיתר את הנזילה שגרמה לחשבון המים להגיע ל 1258 ש"ח !!!

 
יש פתרון נוח וקל. על מנת למצוא נזילה סמויה או מקור הנזילה יש צורך לבצע איתור נזילות בעזרת מצלמה תרמית.  איתור נזילות מים, קווי ביוב או מרזבים....
יש פתרון נוח וקל. על מנת למצוא נזילה סמויה או מקור הנזילה יש צורך לבצע איתור נזילות בעזרת מצלמה תרמית. 

איתור נזילות מים, קווי ביוב או מרזבים.

ממליצה בחום על איתור נזילות על ידי חברת מדיטסט הרוש. איתרו לי נזילה ש - 4 אנשי מקצוע לפניהם לא הצליחו לאתר. מקצוענים אמיתיים.

איתור נזילות מים הוא מסובך יחסית, ולכן חשוב לפנות לחברה מקצועית בעלת ניסיון בתחום. צור קשר עם https://www.meaterms.com/ יש להם ניסיון עשיר בתחום זה. בקר באתר וראה את תוצאות ההצלחה שלהם.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה