חזרה להחיים הטובים

המדריך למסעדות ובילויים באילת

לא תאמינו מה קורה בעיר אילת בימים אלה: מסעדות שף, אוכל רחוב ואפילו פסטיבל אוכל. לגזור ולשמור לחופשה הקרובה בעיר הקיט הדרומית
מערכת מוטק'ה 22/03/18
המדריך למסעדות ובילויים באילת
המבשלה, אחד מהמקומות המומלצים לבילוי באילת. צילום: מוטי חזן סי מדיה

 

 

 

 

הסצנה הקולינרית בעיר אילת לא שוקטת על שמריה, להפך, מבלי שהרגשנו הופכת אילת לעיר ראויה ביותר בתחום הקולינרי כך שלא חייבים להסתפק בארוחה בבית המלון בזמן חופשה בעיר הקיט אלא כדאי ואף מומלץ לסעוד במסעדה טובה. עכשיו, הופכות מנות השף מהמסעדות השונות לכוכבות 'פסטיבל של אוכל' שיתקיים באילת בשבוע הבא (27 עד 29 במרץ) בטיילת שמול קניון מול הים. הזדמנות להיכרות עם המסעדות החדשות שנפתחו בעיר ולא נופלות מאחיותיהן שבמרכז הארץ.

 

 

פיפט' אבניו

 

 
5th avenue. תפריט של השף אביב משה. צילום: ליאב פלד 

 

השף המוערך אביב משה סיים בימים אלה לבנות תפריט חדש למסעדה, שהפכה לכשרה ומציעה חוויית בילוי כיפית, בר דינמי ומלא חיים, תפריט קוקטיילים צבעוני ועשיר ומוסיקה שמזמינה את הסועדים לרקוד בשעות הערב המאוחרות, כשהמקום מקבל אווירת מסיבה. המקום מגיש מנות כמו ריזוטו – ראגו פטריות, קרס תירס, קרמבל מקדמיה וקונפי עגבניות, מילפי כבד אווז ופירות יער, רול לחמעג'ון וקוקטייל היער השחור לצד מנות כמו בין רביולי בטטה עם קרם קוקוס, פטריות שימאגי, וקרמבל פיצוחים; טורטליני לחי עגל-ציר כבד אווז, טריאקי, קרם סלרי וקשיו מסוכר, המבורגר מושחת מאנטרקוט, כבד אווז, חזה אווז מעושן וציר מרלו על בריוש ועוד.

פילט' אבניו, מול מלון הרודס, רחוב פישטאני 5 אילת. שעות פעילות: א'-ה': 19:00 – עד אחרון הסועדים ו' – סגור שבת: שעה לאחר צאת השבת. לפרטים: 08-6333303 

 


מנה לדוגמה מ-5th avenue. צילום: ליאב פלד ב

 

קולוניה

 

 
קולוניה. צילום: ארן דולב 

 

על שפת החוף הדרומי מול חוף בתולי ברצועת החוף הדרומית, לכיוון טאבה, שוכן מתחם קולוניה: מתחם לינה (גלאמפינג), מועדון צלילה ומסעדה. ארוחת הבוקר מוגשת עם פוקאצ'ת הבית, קונפיטורת שרי ביתית, חמאה וזיתי טאסוס. עוד על השולחן גבינות שוות, ממרחים, סלט טרי, קפה וביצים לבחירה. בצהריים ובערב, תוכלו ליהנות מתפריט ישראלי מודרני, בריא וטעים: שיפודים מעולים, המבורגר אנטריקוט בפוקאצ'ה ביתית, כריכי אסאדו, בשרים מעושנים, פסטות ומנות ילדים, ירקות קלויים וכמובן דגים טריים – נאים, מטוגנים או בתבשילים - היישר מן הים. המסעדה עצמאית ופתוחה כל יום (למעט ראשון) לארוחות בוקר וצהריים טריות טריות. עם בוא הקיץ המסעדה מרחיבה את שעות הפעילות עד הלילה.

קולוניה, החוף הדרומי באילת. שעות פעילות: שני עד שבת, 8:30-18:00. לפרטים: 08-6223590

 

 
פלטה קולוניאלית. צילום: רוני בלחסן

 

פינצ'יטו

 

 
מנה לדוגמה בפינצ'יטו. צילום: אלי פרכטר

 

ז'אנר אוכל הרחוב הגיע גם הוא לאילת, ובפינצ'יטו, מסעדת אוכל רחוב בטעם ביתי, הלכו עם הקונספט ממש עד הסוף, ולצד תפריט גריל בשרים עם מגוון מנות במחירים נוחים, יש גם טוויסט לפודיז "כבדים" והתמחות בשילוב של חלקי פנים ומנות יותר קונבנציונליות, עם תוספות שמכינים במקום כמו לימון כבוש וצ'יפס בטטה, והכל בתוך לחם. בימי שישי מגישים תפריט מיוחד כולל מנות שאפשר לקחת הביתה, עם סנדוויצ'ים בחלה או בפרנה שנאפת מוקדם בבוקר, עם קציצות ברוטב, שניצל חם, קציצות ירק, פשטידה (מחאמר), מטבוחה פיקנטית וחצילים. אל תוותרו על העראייס!

את העראיס הם יגישו בפסטיבל, לצד פינצ'יטו – פרשנות מקומית למעורב ירושלמי, בהשראה ספרדית וקציצות ירק בחלה.

פינצ'יטו, רחוב הסתת 7 אילת. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-17:30, ו' 09:00-15:00, לפרטים: 08-6336688

 

 
פינצ'יטו. אוכל רחוב אמיתי וביתי. צילום: אלי פרכטר

 

המבשלה

 

 
מנה לדוגמה מהמבשלה. צילום: אלי פרכטר

 

בתוך אזור התעשיה באילת במבנה חסר ייחוד כלפי חוץ, מסתתרת חוויה קולינרית מלהיבה, מבשלת בירה מקומית, מיזם של 3 חברים אילתיים שיצרו לא פחות מ-6 בירות אילתיות אורגינליות: בירת חיטה עם גרגרי כוסברה ובזיליקום, בית שיפון עם דבש וחליטת נענע, פורטר קלאסית עם טעמי קפה משובח ועוד. אחרי שייצרו את הבירות התפנו ליצור את המבשלה – מסעדה שבצד אחד שלה אפשר למצוא את מיכלי התסיסה של הבירה ואת חדר הייצור השקוף, ובצד השני את הבר, השולחנות והכסאות שבנו בשש ידיים. מנות מומלצות וייחודיות כוללות את הביף ג'רקי שהם מייצרים במקום מנתחים משובחים שהושרו בסילאן וחרדל דיז'ון, כרובית מטוגנת בבלילת בירה, צ'יפס אנשובי, כבד אווז ברוטב ברנדי אמרטו ודובדבנים, מוצרלה מטוגנת עם קונפי עגבניות על מצע רוטב דנה בלו, נזיד פורטר - בשיל עגל ואנטריקוט בבירת פורטר עם פטריות שמפיניון וירקות שורש, באו עם מילוי נסיכת הנילוס, בטטה ובצל ועוד.

המבשלה, האורגים 2 אילת. שעות פעילות: א-ה 17:00 – 02:00, ו-ש 13:00 – 02:00, לפרטים: 08-9350550

 

 
המבשלה. 6 בירות אילתיות אוריגניליות. צילום: אלי פרכטר

 

 

 

עומר'ס אילת

 


עומרס. צילום: ROL

 

מסעדה שתספק את חובבי הסנדוויצ'ים מההתחלה ועד הסוף - החל מהלחם הטרי והפריך, דרך הבשרים, הירקות והתוספות, ועד הרוטב המושקע שיעטוף את הכל. למרות שעומר'ס אילת היא מסעדה בשרית (וכשרה), לא רק חובבי הבשר יוכלו ליהנות בה: בנוסף למנות כמו סנדוויץ' סטייק אנד אגס, שניצל ביתי, עוף צלוי, כבד אווז, המבורגרים וסטייק, ישנן מנות צמחוניות וטבעוניות כמו חביתת צ'יפס, פטריות פורטבלו צלויות, סביח ועוד. השף מדי פעם מפתיע עם ספיישלים מעניינים: תבשיל בשר ראש פיקנטי עם גרגירי חומוס, כבד עוף על הגריל בקרמל בצל-שזיפים ואווז חם פריך, מעורב ירושלמי וסטייק בסגנון דנבר 400 גרם, תבשיל אסאדו בפראנה ולצמחונים – ארטישוק איטלקי בפראנה.

עומר'ס אילת, שדרות התמרים 83 אילת. שעות פעילות: א'-ה' 11:00-21:00. לפרטים: 08-6521646

 

ברביס דיינר&בר

 


צ'יקן ראפ בברביס. צילום: יחצ

 

מסעדת ברביס היא הדיינר הראשון של אילת ומי שמביאה במשך שנים מטבח יצירתי, איכותי ומקצועי. מיום היווסדה בשנת 2003 ועד היום מציעה ברביס המבורגרים ביתיים, עשויים מנתחי בשר איכותיים שנטחנים במקום. מנת הדגל של ברביס היא רובן - המבורגר קלאסי מ-100% בשר בקר משובח שנטחן במקום ונצלה על להבה חשופה בטמפרטורה הנכונה, בתוך הקציצה נשזרו להם פתיתי גבינת צ'דר שנמסה בזמן הצלייה ומעליה עוד פתיתי גבינת צ'דר וחתיכות בייקון קריספי. בתפריט של ברביס תמצאו מנות ראשונות, מגוון בשרים ופירות ים, וכולם מלווים ברטבים מיוחדים ובמגוון בירות. בשעות הלילה מוגש תפריט "ברביס לייט נייט" – בכול ימות השבוע מהשעה 23:00 ועד 1:00 בלילה של ארוחות המבורגר שכוללות שתייה במחירי לילה של החל מ 54 ₪.

ברביס דיינר &בר, פארק אופירה, תרשיש 19 אילת. שעות פעילות: כל ימות השבוע, 12:00-01:00. לפרטים: 08-6342404

 

 
ברביס דיינר&בר. צילום: אלי פרכטר

 

פסטיבל של אוכל באילת

 


מנה מפתה מפסטיבל של אוכל באילת. צילום איתי סוויסה

 

בכדי להנגיש את המסעדות לקהל הרחב יזמו עיריית אילת ותאגיד התיירות העירוני פסטיבל קולינרי בהשתתפות מסעדות העיר והבארים, שחלקם מופיעים בכתבה זו. זוהי שנתו השנייה של הפסטיבל, שמייצג קשת גדולה של מטבחים והשפעות עולמיות על החיך הישראלי. בדוכנים שיוקמו במיוחד לפסטיבל יוגשו זה לצד זה מילפי כבד אווז ופירות יער לצד בשרים על הגריל בפרנה, "סושי במבה" בצד אחד ו"חומוסוף" בצד השני. עראייס, המבורגרים, כרובית בשום ולימון, פיש & צ'יפס טרי ועוד הפתעות במחירים מ-10 ועד 40 שקלים בלבד.

גם מקומם של המשקאות המיוחדים לא נפקד. לצד קוקטיילים ייחודיים שמגישים חלק מהבארים, באילת פועלת מבשלה מקומית, מבשלת SOOF כשם הים האדום, והיא מייצרת בירות בשילוב טעמים מיוחדים: בירת שיפון עם דבש וחליטה של נענע, בירת בלונד אייל עם ג'ינג'ר, גוג'י ברי וגרגירי כוסברה, בירת אייל כהה עם דובדבנים וסילאן ועוד. שווה טעימה ואם תצליחו גם לקנות רביעיה הביתה.

פסטיבל של אוכל באילת, שלישי עד חמישי, 27-29 במרץ, בטיילת מול קניון מול הים,  18:00-24:00

פרטים מלאים באתר http://eilat.city/food-festival

 

 

המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ

המדריך לבילוי בחינם ברחבי הארץ

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

חוויה קולינרית ביקבי הארץ

לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן

אופנת וינטג': שופינג מוצלח בשוק הפשפשים

זיכרון בשקל: הצצה לילדותנו

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

"בתרבות בגיאורגית לא מקובל שנשים יפתחו מסעדה"

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

 

הצטרפו לקהילת פנאי ותרבות של מוטק'ה

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה