חזרה למגזין אוכל

המזרח הרחוק אצלכם בצלחת: מתכוני סלטים אסייתיים

כשהטמפרטורות עולות אין כמו סלט מרענן וטעים, במיוחד אם הוא משלב כמה טעמים עזים ומיוחדים. או במילים אחרות: סלט אסייתי, הישר מהמזרח הרחוק. 4 מתכונים שווים
לין לוי 03/06/20
המזרח הרחוק אצלכם בצלחת: מתכוני סלטים אסייתיים
ערב רב של טעמים מיוחדים. סלט אסייתי, צילום: Shutterstock

 

כשמתחיל להתחמם, הכי כיף לאכול מאכלים קלילים, כאלה שלא יכבידו על הגוף והנשמה. סלטים אסייתיים הם אופציה טובה ומרעננת – מה שהכי מאפיין אותם הוא השילוב הנועז של הטעמים. הם חמוצים, פיקנטיים וגם עוקצניים, מתקתקים ומלוחים. פלטת הטעמים הצבעונית הזו נוצרת בזכות התיבול הייחודי, ששונה ב-180 מעלות מהתיבול הישראלי הקלאסי של לימון, שמן זית ומלח.

לעומת הסלט הישראלי שמורכב ממלפפון ועגבניה, הסלטים האסייתיים הם חגיגה צבעונית לעין ולחיך. הם ידליקו לכם את כל בלוטות הטעם ויעירו כל סעודה לחיים. צורת החיתוך האופיינית להם היא של גפרורים דקיקים וארוכים. בתיבול הבסיס הוא בדרך כלל רוטב סויה. כוסברה גם כן מאוד דומיננטית וכך גם צ׳ילי, אבל עליו אפשר לוותר אם אתם לא מתחברים לטעמים פיקנטיים.

בבואכם להכין סלט אסייתי אל תחששו מרשימת המרכיבים הארוכה - גשו איתה לחנות שמתמחה במוצרי מזון מהמזרח הרחוק ותמצאו את כל הדרוש בקלות על המדפים. אם אין באזור מגורכם חנות כזו, גם מחלקת המזרח הרחוק של הסופר הקרוב תספק את סל המוצרים הבסיסי, שיעזור לכם לפתוח את עונת הקיץ עם סלטים מרעננים מהמזרח הרחוק.

 

סלט ויאטנמי: גויגה

 

 

 צילום: בועז לביא

 

 

מצרכים (ל-4 סועדים):

 

1/2 ראש כרוב לבן בינוני (חתוך לרצועות דקות)

1 בצל סגול גדול, קצוץ לרצועות דקות

2 כפות גדושות כוסברה (רק את העלים)

חופן נענע (רק את העלים)

חופן בזיליקום תאילנדי

3 כפות שומשום קלוי

2 יחידות חזה עוף מבושל

צ׳ילי אדום חתוך לטבעות (אפשר לוותר אם אתם לא אוהבים חריף)

 

לרוטב:

150 מ״ל מיץ לימון

150 מ״ל מים

150 מ״ל רוטב דגים איכותי

300 מ״ל חומץ אורז

240 גרם סוכר

 

למרינדת עוף:

1 אצבע ג'ינג'ר טחון

50 מ״ל רוטב דגים

100 מ״ל חומץ אורז

20 גרם סוכר

1 שן שום פרוסה

 

ההכנה:

 

1. בקערה מוסיפים את כל המרכיבים של הרוטב לסלט ומערבבים עם מטרפה עד שהסוכר נמס.

 

2. לוקחים את חזה העוף וקורעים לשערות דקות.

 

3. מניחים את העוף בקערה נפרדת, מוסיפים לו את המרינדה ומערבבים.

 

4. בקערה נוספת מערבבים את מרכיבי הסלט.

 

5. מוסיפים את הרוטב ומעבירים לקערת הגשה.

 

6. מניחים מעל את חזה העוף המושרה ובוזקים את השומשום הקלוי .

 

המתכון באדיבות מסעדת Vong

 

סלט מלזי: צ'ינטה

 

 צילום: גליה אבירם

 

 

מצרכים (ל-4 סועדים):

 

2 גזרים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות/ גפרורים

3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות/ גפרורים

1 ראש חסה ערבית (העלים הפנימיים בלבד), חתוך לרצועות דקות

2 בצלים ירוקים (גבעולים בלבד) חתוכים לטבעות

200 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות

מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

 

לרוטב:

3 כפות חמאת בוטנים (מומלץ לחמם מעט כדי לרכך את החמאה)

4 כפות שמן סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית סויה

1 כף דבש

1 כפית מיץ לימון

1 שן שום קטנה מגורדת/ כתושה

קורט מלח

1 כף בוטנים קצוצים קלויים/ מלוחים

 

ההכנה:

 

1. מתחילים מהכנת הרוטב: מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בבלנדר או בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.

 

2. מקפיצים את רצועות העוף על מחבת פסים מספר דקות בכל צד.

 

3. מערבבים את כל הירקות יחד עם הרוטב, מפזרים את רצועות חזה העוף מעל, מפזרים בוטנים קצוצים לפי הטעם ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף ירון שנבל, מסעדת טאיה

 

סלט תאילנדי: סום טאם

 

 צילום: שמעון אגמי, אגמדיה

 

 

מצרכים:

 

1 פפאיה ירוקה

1 שן שום

מעט סוכר דקלים

מעט צ'ילי חריף אדום תאילנדי

חופן שעועית ירוקה טרייה

חופן בוטנים מלוחים

1 ליים טרי

 

לתיבול:

1 ליים סחוט

סוכר דקלים - 2 כפות

רוטב דגים - 2 כפות

 

להגשה:

רוטב דביק (סטיקי רייס)

 

ההכנה:

 

1. חותכים את הפפאיה לרצועות דקות.

 

2. כותשים את הבוטנים.

 

3. מערבבים את הבוטנים עם הפפאיה.

 

4. מוסיפים את השעועית הטריה חתוכה ואת הצ'ילי.

 

תגובות  1  אהבו 

11/06/20
הסלטים ממש עושים חשק!!! אחד מהפ יהיה על נשולחן שלי כבר הים!!! תודה🙏
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה