חזרה למגזין אוכל

הרבה יותר מממתק

אנחנו מכירים אותו כליקריץ או במבליק. בעברית שמו של הצמח שממנו מכינים את הסוכריות הוא שוש קירח, וסגולותיו הרפואיות רבות
עדי כץ 19/10/13
הרבה יותר מממתק

צילומים: Shutterstock  

 

טעמן של סוכריות ה"שוש" או ה"במבליק", שנוי במחלוקת. עלי אישית מעולם לא התחבבו הרצועות השחורות, הדביקות והלעיסות בטעם אניס, הנמכרות בפיצוציות ובחנויות ממתקים, אך זו אינה סיבה שלא להתוודע לצמח הקרוי ליקוריץ, או שוש קירח בעברית, המשמש זה אלפי שנים, וגם היום ברפואה האלטרנטיבית, לטיפול בבעיות נשימה, עיכול ועוד.


השוש הקירח הוא צמח עשבוני רב שנתי, בעל גבעולים רבים וזקופים. הוא פורח בסגול באביב ובקיץ, ופירותיו הם תרמילים שטוחים. שמו המדעי מגיע מהמילים "שורש מתוק" ביוונית, מושג שטבע היפוקרטס, אבי הרפואה. השם העברי "שוש" בא מהתלמוד הבבלי, שם הוזכר כאחד הצמחים המשמשים להכנת סכך לסוכה.


מוצאו של השוש הקירח במזרח התיכון ובדרום אירופה, משם הופץ עוד בימי קדם לארצות רבות בעולם. בסין נעשה בו שימוש כצמח מרפא כבר בסביבות 3000 לפני הספירה, ועד היום הוא משמש ברפואה הסינית לטיפול בקשת של תסמינים ומחלות. הסינים מייחסים לו השפעה על 12 המרידיאנים, שהם ערוצי האנרגיה בגוף ואת חיזוק הצ'י, שהוא אנרגיית החיים. הם מטפלים באמצעותו במצבי עייפות, קוצר נשימה, צרידות, שיעול, חום גבוה, כאבים, כיבים בדרכי העיכול, גזים ועצירות ובשימוש חיצוני במורסות ובחבורות.

 

 


לטיפול במחלות עור אפשר לבשל עלים וגבעולים בליטר מים במשך שעה, לסנן ולשפוך לאמבט החם לפני הטבילה, או ליצור משחה מעלים מעוכים ומשמן זית ולמרוח.

 

עוד על תזונה בריאה:
כל היתרונות שבקנביס

מנקים את הגוף

זה רק נראה כמו בשר

 

לפורום תזונה: לחצו

תגובות  1  אהבו 

כשהיינו ילדים..נהגנו ללכת ליד הנעמן ושם לחתוך ענפים..לחלק אותם למקלות מציצה...היו זמנים..גם מכרנו בשכונה לכל דורש. הצמח אכן בעל סגולות רפואיות רחבות..אולם..לא מומלץ לחולי לב.....או אלו שנוטלים תרופ...
כשהיינו ילדים..נהגנו ללכת ליד הנעמן ושם לחתוך ענפים..לחלק אותם למקלות מציצה...היו זמנים..גם מכרנו בשכונה לכל דורש.

הצמח אכן בעל סגולות רפואיות רחבות..אולם..לא מומלץ לחולי לב.....או אלו שנוטלים תרופות למחלות לב... תודה על הכתבה שלכם.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה