השפים החובבים של משען נאות אפקה
בבית הדיור המוגן משען נאות אפקה נערכה בשבוע שעבר תחרות מתכוני בריאות מבית אמא. לפניכם כמה מהמתכונים שהשתתפו בתחרות
עדי כץ
21/11/10

התוכנית הנצפית "מאסטר שף" בערוץ 2 מקימה לעצמה מתחרים. בבית הדיור המוגן משען נאות אפקה, התקיימה בשבוע שעבר תחרות של שפים חובבים, שעוררה עניין והתרגשות לא פחותים ממה שמעורר המקור הטלוויזיוני. הנושא כאן היה "מתכוני בריאות מבית אמא", כאשר בראש צוות השופטים עמד השף אביב משה ממסעדת "מסה". התחרות נערכה במסגרת שבוע הבריאות לגוף ולנפש שהתקיים בבית בהשתתפות הדיירים וגמלאי הקהילה וכלל הרצאות וסדנאות בנושא בריאות ואיכות חיים.
בתחרות השתתפו 21 שפים חובבים מבין דיירי הבית, שהכינו מתכוני בריאות חלביים המבוססים על מה שהוגש בבית אמא. השופטים בחנו את המנות על פי שלושה קריטריונים: מראה המנה, השימוש ברכיבים בריאותיים וכמובן - הטעם. למקום הראשון העפילה שושנה עופר (בתמונה עם השף אביב משה) שהכינה גלילות תמרים. למקום השני הגיעה יוספה פלג עם עוגת פירות יבשים ובמקום השלישי התברגה בלה גלעדי, עם ממרח קישואים. לפניכם כמה מתכונים נבחרים. בתיאבון.
נקניקיות תמרים
המתכון של שושנה עופר שזכה במקום הראשון
מצרכים:
250 גרם שקדים קלויים בקליפתם 250 גרם אגוזי לוז קלויים ללא הקליפה 250 גרם שומשום קלוי חבילה של תמרים חתוכים ללא הגלעינים 2/3 כוס דבש
אופן ההכנה:
חותכים את התמרים לחתיכות קטנות ומבשלים בדבש על אש קטנה עד שמקבלים מרקם אחיד. מכבים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. את התערובת מחלקים לחמישה חלקים. משטחים כל חלק על קרש, מגלגלים אותו בצורת נקניק ועוטפים בניילון נצמד ובנייר כסף. מקפיאים את ה"נקניקיות".

ממרח קישואים
מתכון של בלה גלעדי. זכה במקום השלישית בתחרות
מצרכים:
מעט שמן בצל בינוני 4 קישואים בינוניים גזר בינוני שמיר או פטרוזיליה ביצה
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומאדים אותו בסיר עם מעט שמן. מגוררים את הקישואים במגררת גסה ומוסיפים לסיר כשהבצל הופך שקוף. מוסיפים גזר מגורר דק ותבלינים לפי הטעם. מוסיפים שמיר או פטרוזיליה קצוצים דק. כאשר הקישואים מבושלים מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים.
טאבולה עשבי תיבול, שקדים ולימון
מתכון של יעל פדן
מצרכים:
1.5 כוסות בורגול 1.5 כוסות מים רותחים 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה 1/2 חבילה עלי נענע קצוצים 2 בצלים ירוקים פרוסים 100 גרם שבבי שקדים או צנוברים קלויים 1 לימון פרוס דק וחתוך לקוביות 1/3 כוס שמן זית 1/4 כוס מיץ לימון טרי מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שופכים את הבורגול לקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משהים כ-20 דקות עד שהמים נספגים. מוסיפים את יתרת החומרים ומשהים חצי שעה לפני ההגשה. ניתן להוסיף גרגרי רימון.

מרק יוגורט קר בלקני
מתכון של אורה בהיר
מצרכים:
1.5 ליטר יוגורט (אפשר סוגים שונים: עזים, בקר, כבשים, בופלו - לפי הטעם) 1/2 חבילה שמיר קצוץ דק 6 שיני שום כתושות 4 מלפפונים בינוניים קלופים (אפשר לגרר בפומפייה גסה או לחתוך לחתיכות קטנות) מעט מלח דק לפי הטעם קמצוץ פלפל לבן לפי הטעם (אם אין לבן, ניתן להשתמש בפלפל שחור רגיל) 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
שופכים את היוגורט לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים היטב (ניתן להוסיף רצועות פלפל קלוי או מעט חציל קלוי). מכסים ומניחים במקרר. מגישים קר.
מרק פסטה פג'ולי (שעועית)
מתכון של רינה חסין
מצרכים:
כוס שעועית 2 גבעולי סלרי מקולפים ועלי סלרי 1 גזר 1 תפוח אדמה 1 בצל גדול עגבנייה מרוסקת כף רסק עגבניות 4 עלי בזיליקום טחונים אטריות (חופן לאדם) מעט שמן, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
משרים את השעועית במים במשך הלילה. למחרת מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת. בסיר נוסף מחממים מעט שמן ומאדים את עלי הסלרי ואת הגבעולים כשהם חתוכים דק וכן את הגזר, הבצל ותפוח האדמה כשהם חתוכים לחתיכות קטנות. לאחר מכן מוסיפים מים, עגבנייה מרוסקת, כף רסק עגבניות, ארבעה עלי בזיליקום קצוצים ומעט מלח ופלפל. מרתיחים את כל התערובת עד שהירקות מתבשלים ואז מוסיפים את השעועית המבושלת ומבשלים עוד כרבע שעה. לבסוף מוסיפים את האטריות (חופן לאדם) ומבשלים עוד 10 דקות.
עוד על אוכל ובישול:
ספר בישול חדש: ספר הפסטה
תבשיל אוסובוקו טלה בירקות שורש
עוגת אלף הדפים של ריבת בצל, עגבנייה וטימין
סביצ'ה טונה בטעם תפוז
ספר בישול חדש: שנה של אוכל טוב
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
נקניקיות תמרים
המתכון של שושנה עופר שזכה במקום הראשון
מצרכים:
250 גרם שקדים קלויים בקליפתם 250 גרם אגוזי לוז קלויים ללא הקליפה 250 גרם שומשום קלוי חבילה של תמרים חתוכים ללא הגלעינים 2/3 כוס דבש
אופן ההכנה:
חותכים את התמרים לחתיכות קטנות ומבשלים בדבש על אש קטנה עד שמקבלים מרקם אחיד. מכבים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. את התערובת מחלקים לחמישה חלקים. משטחים כל חלק על קרש, מגלגלים אותו בצורת נקניק ועוטפים בניילון נצמד ובנייר כסף. מקפיאים את ה"נקניקיות".

ממרח קישואים
מתכון של בלה גלעדי. זכה במקום השלישית בתחרות
מצרכים:
מעט שמן בצל בינוני 4 קישואים בינוניים גזר בינוני שמיר או פטרוזיליה ביצה
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומאדים אותו בסיר עם מעט שמן. מגוררים את הקישואים במגררת גסה ומוסיפים לסיר כשהבצל הופך שקוף. מוסיפים גזר מגורר דק ותבלינים לפי הטעם. מוסיפים שמיר או פטרוזיליה קצוצים דק. כאשר הקישואים מבושלים מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים.
טאבולה עשבי תיבול, שקדים ולימון
מתכון של יעל פדן
מצרכים:
1.5 כוסות בורגול 1.5 כוסות מים רותחים 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה 1/2 חבילה עלי נענע קצוצים 2 בצלים ירוקים פרוסים 100 גרם שבבי שקדים או צנוברים קלויים 1 לימון פרוס דק וחתוך לקוביות 1/3 כוס שמן זית 1/4 כוס מיץ לימון טרי מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שופכים את הבורגול לקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משהים כ-20 דקות עד שהמים נספגים. מוסיפים את יתרת החומרים ומשהים חצי שעה לפני ההגשה. ניתן להוסיף גרגרי רימון.

מרק יוגורט קר בלקני
מתכון של אורה בהיר
מצרכים:
1.5 ליטר יוגורט (אפשר סוגים שונים: עזים, בקר, כבשים, בופלו - לפי הטעם) 1/2 חבילה שמיר קצוץ דק 6 שיני שום כתושות 4 מלפפונים בינוניים קלופים (אפשר לגרר בפומפייה גסה או לחתוך לחתיכות קטנות) מעט מלח דק לפי הטעם קמצוץ פלפל לבן לפי הטעם (אם אין לבן, ניתן להשתמש בפלפל שחור רגיל) 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
שופכים את היוגורט לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים היטב (ניתן להוסיף רצועות פלפל קלוי או מעט חציל קלוי). מכסים ומניחים במקרר. מגישים קר.
מרק פסטה פג'ולי (שעועית)
מתכון של רינה חסין
מצרכים:
כוס שעועית 2 גבעולי סלרי מקולפים ועלי סלרי 1 גזר 1 תפוח אדמה 1 בצל גדול עגבנייה מרוסקת כף רסק עגבניות 4 עלי בזיליקום טחונים אטריות (חופן לאדם) מעט שמן, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
משרים את השעועית במים במשך הלילה. למחרת מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת. בסיר נוסף מחממים מעט שמן ומאדים את עלי הסלרי ואת הגבעולים כשהם חתוכים דק וכן את הגזר, הבצל ותפוח האדמה כשהם חתוכים לחתיכות קטנות. לאחר מכן מוסיפים מים, עגבנייה מרוסקת, כף רסק עגבניות, ארבעה עלי בזיליקום קצוצים ומעט מלח ופלפל. מרתיחים את כל התערובת עד שהירקות מתבשלים ואז מוסיפים את השעועית המבושלת ומבשלים עוד כרבע שעה. לבסוף מוסיפים את האטריות (חופן לאדם) ומבשלים עוד 10 דקות.
עוד על אוכל ובישול:
ספר בישול חדש: ספר הפסטה
תבשיל אוסובוקו טלה בירקות שורש
עוגת אלף הדפים של ריבת בצל, עגבנייה וטימין
סביצ'ה טונה בטעם תפוז
ספר בישול חדש: שנה של אוכל טוב
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות