חזרה להחיים הטובים

ז'ה טם: לאכול בצרפת, בלי לצאת מהארץ

ביף בורגיניון, טארט טאטן וקרם ברולה עושים לכם את זה? גל צרפתי חדש מביא אלינו מסעדות שמשלבות גם מהמזרח-תיכון שלנו. קבלו אותן
לין לוי 09/10/18
הצטרפו למוטק'ה LIVE פרימיום
ספריית הVOD שלנו פתוחה רק למנויי פרימיום. הצטרפו עכשיו וקבלו גישה מלאה לכל תכני הפרימיום של מוטק'ה LIVE:
  • השתתפות במגוון רחב של 10-15 שיעורי כושר שבועיים
  • הרצאות איכותיות לחברי פרימיום בלבד
  • קורסים במגוון נושאים המתחלפים כל חודש
  • חוג "ראשון בדיגיטל" - להיכרות עם העולם הדיגיטלי
  • צפייה באלפי שעות VOD של הרצאות מרתקות מוקלטות
  • הנחות קבועות להשתתפות בטיולים, מפגשים ואירועים מיוחדים לחברים של מוטק'ה

 

 

 

המטבח הצרפתי נחשב לחוד החנית של עולם הקולינריה. די להזכיר רק חלק מהקלאסיקות שיצאו מהמטבח הזה, דוגמת ביף בורגיניון, טארט טאטן, קרם ברולה, פטה דה קמפן וקרפ. בשנות ה-90 למטבח הצרפתי היתה השפעה רבה על השפים הישראלים, שהגישו מזון שלא תמיד ערב לחיך שלנו, או לתרבות ולמזג האוויר הישראלי. התקופה הפרנקופילית שעברה על המסעדות הישראליות הסתיימה עם תחילת המילניום החדש, והקלאסיקות הצרפתיות פינו את מקומן לאתניות של מזרח תיכון חדש.

 

אבל בשנים אחרונות אנחנו עדים לגל צרפתי חדש, שמגיע אלינו עם העלייה של יהודי צרפת, והגל הזה לא דומה לקודמו. כבר לא תמצאו בארץ מסעדות המוגדרות כצרפתיות, וגם לא את הפינפון והגנדור של השולחנות, שהיו ערוכים עם מפות לבנות. מה שכן אפשר למצוא היום זה מאכלים שמקורם אמנם בקלאסיקה הצרפתית, אבל הפרשנות שעברו בדרך לצלחת שלנו הופכת אותם למשהו חדש ומרתק יותר. זהו מטבח צרפתי חדש, שמשלב גם קצת מהמזרח התיכון שלנו וגם לא מעט מצפון אפריקה, שהביאו יהודי דרום צרפת לארץ. מה שהיה פעם אוכל צרפתי רווי בחמאה טובה וביין אדום, הופך בגל הנוכחי להרבה יותר ידידותי לכאן ועכשיו. כרגע הגל הזה נמצא בעיקר בתל אביב, אבל לא ירחק היום שישטוף את כל אזורי הארץ. אז איפה נמצאות המנות הצרפתיות העדכניות והטעימות ביותר? הנה 7 מסעדות כאלה:

 

1. NIZZA

 

 מנת סינטה פרוסה, צילום: שרית גופן

 

 

במרכז תל אביב נפתחה השנה מסעדה עם טאבון, שמוציאה פיצות נפוליטניות בעלות ניחוח צרפתי, ומטבח שמציע קלאסיקות צרפתיות עדכניות לצד מנות איטלקיות של פיצה ופסטה. המסעדה הזו שייכת לעולה מצרפת, והמטבח שלה מופקד בידי שף צרפתי ופיציולו (מאסטר פיצה) איטלקי. מבחר הפיצות כולל למשל פיצה שרקוטרי עם גבינת גורגונזולה (72 שקלים), ופיצת "פיסלדייר" עם בצלים מקורמלים, אנשובי וזיתים שחורים (55 שקלים). למנה ראשונה תוכלו להזמין כאן שרימפס בקוניאק (72 שקלים) או סלט ניסואז קלאסי, ובין מבחר המנות העיקריות תמצאו גם עוף רוטיסרי שלם עם פירה (95 שקלים). יש בתפריט גם מבחר מנות מסורתיות מאזור ניס שבדרום צרפת, ואת מנת הדגל של המטבח הצרפתי - הרי היא טרטר בקר.

 

לילינבלום 20 תל אביב, 03-9452979, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר.

 

 

2. הנמל 24

 

מרק דגים, צילום: תום להט

 

 

המסעדה הזו פועלת מאז 2006 בתוך מבנה, שבמקור עוצב כדי לשמש חלל תצוגה ארכיטקטוני, לכן מדובר באחת המסעדות המעניינות והמיוחדות שתראו. המבנה כולו בנוי כמו וילה עם פיאצה איטלקית בכניסה וריצוף של רחובות איטליה, כשהחלל המרכזי מחולק לאזורים פרטיים בגדלים שונים. יש כאן אווירה מאוד אינטימית שמתאימה לאוכל הצרפתי-ישראלי שמוגש במקום. כאן תוכלו לאכול ארוחה צרפתית קלאסית, שתתחיל עם מרק קרם בצל (38 שקלים) ומילפיי פטה כבדים ותפוחים בסיידר-וויסקי (48 שקלים), ותמשיך עם מנה עיקרית של "Brochette" - סטייק בייקון, פילה בקר וקציצת טלה, לצד פירה שעועית ופטריות ירדן ברוטב פורט. תוסיפו לכך את העובדה כי למסעדה יש מרתף יין משלה, עם אוסף יינות מרשים מכל העולם, ותהיו בטוחים שכאן מצפה לכם חוויה צרפתית "פר אקסלנס".

 

הנמל 24 חיפה, 04-8628899‏, שני-חמישי 22:00-18:00, שישי-שבת 22:00-12:00, לא כשר.

 

 

3. קפה נורדוי

 

פסטה שינקן, צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

"נורדוי" היא המסעדה החדשה והמדוברת, שפתחו קבוצת יזמים יחד עם השף עינב אזגורי במלון בוטיק חדש. מלבד החלל המשוחזר והמעוצב להפליא שבו שוכנת המסעדה, יש בה תפריט יוצא דופן. מצד אחד הוא מציג את מנות הדגל שאפשר למצוא היום בכל מסעדה, בין אם היא מסעדת שף ובין אם לא, כמו המבורגר, נקניקיה, פסטה וקרפצ'יו. מצד שני יש בתפריט גם מנות בעלות ניחוח צרפתי מובהק כמו בריוש מוס כבד עוף (49 שקלים), מרק שקדים קר עם פרי עונתי (55 שקלים), ולקינוח - טארט פלאן (45 שקלים).

 

נחלת בנימין 27 תל אביב, 050-3388833, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר.

 

 

4. כרמן

 

כבד אווז בסגנון צרפתי, צילום: יהונתן בן חיים

 

 

"כרמן" היא מסעדת בשרים כשרה שנפתחה לפני מספר חודשים, השואבת השראה מנקודת המפגש בין המטבח העשיר של דרום צרפת למטבח של דרום ספרד, המושפע ממדינות צפון אפריקה. מאחורי המקום הזה עומדים יזמים שעלו לארץ מהעיר הצרפתית טולוז, ואת התפריט הבשרי יצר כאן השף מוריס אביטן ("אידלסון 10", "פר דרייר"). לצד מנות המאפיינות את מטבח המגרב (צפון מערב אפריקה), כמו טחול ממולא בגריל (57 שקלים), מגישים כאן גם מנות צרפתיות כמו כבד אווז בסגנון "טורשון" (76 שקלים), וקסולה - תבשיל קדרה משעועית לבנה, נקניקיה בסגנון טולוז וקונפי אווז (149 שקלים).

 

כדאי גם לטעום כאן את צרפת החדשה, בדמותו של המבורגר רוסיני בגריל עם פרוסת פואה גרא ורוטב יין (119 שקלים). את השילוב המעניין בין צפון אפריקה, דרום צרפת וספרד תוכלו לחוש כאן גם אודות לעיצוב של חלל המסעדה, אותו יצר האדריכל איתי פריצקי תוך שימוש בשולחנות כבדים מעץ כהה, בכיסאות בעלי ריפוד בצבעים שונים ווילונות קטיפה כבדים על החלונות.

 

לילינבלום 24 תל אביב, 03-9338381, ראשון-חמישי 23:00-18:00, כשר.

 

 

5. Hotel de Ville     

 

ביצי דגים ותפוצ'יפס תוצרת בית, צילום: בן יוסטור

 

 

השף יוגב ירוס פתח השנה גסטרו בר חדש, השואב את השראתו מהביסטרואים הצרפתים השכונתיים, ובו מוגש אוכל צרפתי המושפע מתרבות הבילוי הפריזאית עם קריצה מודרנית ושובבה. התפריט כתוב בצרפתית ומציע מנות כמו אויסטר ג'ילרדו עם גרניטה וואסבי (28 שקלים ליחידה), גרטאן סרטנים (58 שקלים), מוס כבדי ברווז ועוף בתוך מקרון פטל (18 שקלים ליחידה), וגם טרטין רטטוי (68 שקלים). המקום הוא למעשה וריאציה מודרנית ואורבאנית לקלאסיקה הצרפתית אבל עם טוויסט, והמנות שבתפריט משלבות את היומיומי הפשוט יחד עם "הגבוה", כמו למשל קוויאר שחור ותפוצ'יפס תוצרת בית.

 

פירוש שמו של המקום הוא "בית העירייה" הקדום, שבו נערכו כל הכינוסים המשמעותיים והמפגשים החברתיים בערים המרכזיות בצרפת. העיצוב תואם את האוכל ואת השם, ושואב את ההשראה מסרטיו של ז'אן לוק גודאר, במאי וקולנוען צרפתי מהמשפיעים בדורו. התוצאה היא שילוב בין מחוספס, מוטיבים עדכניים של תל אביב ופריז הקלאסית.

 

דיזנגוף 230 תל אביב,  03-9746999, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר.

 

 

6. ברסרי

 

ביף בורגיניון, צילום: עידית בן עוליאל

 

 

במסעדה האייקונית של קבוצת R2M, שרק לאחרונה הפסיקה לעבוד 24/7 אחרי יותר מעשור מאז נפתחה, מגישים תפריט שכתוב בצרפתית ומכיל את כל הקלאסיקות של המטבח הצרפתי. תוכלו להזמין כאן את מנות הדגל כמו Poulet à la Moutarde - עוף בחרדל (74 שקלים), Pot au Feu -  בשר בקר עשוי בציר עם עצמות מח, ירקות שורש וחזרת (89 שקלים), וגם Coq au Vin - עוף ביין (74 שקלים), ביף בורגיניון (89 שקלים), Bouillabaisse - מרק דגים ופירות ים עם זעפרן ושומר ועוד.

 

אבן גבירול 70 תל אביב, 03-6967111, שבת-רביעי 2:00-8:00, חמישי-שישי 24/7, לא כשר.

 

 

7. בר א וין

 

קרפ עם קרמל תפוחים, צילום: נמרוד סונדרס

 

 

"בר א וין" היא מסעדה וגם בר יין, עליו מפקד השף עינב אזגורי, שמגיש באווירה הכי תל אביבית ומשוחררת מכל גינונים קלאסיקות צרפתיות. את הארוחה כאן ממש מומלץ לפתוח עם אוייסטרים טריים. לאחר מכן תוכלו להזמין את מנות הדגל הצרפתיות, בהן פאטה אן קרוט כפרי עטוף בבצק (36 שקלים), Salade verte et parmesan - סלט חסות ופרמז'ן (32 שקלים), גבינת קממבר צלויה עם גבינה פיקנטית (45 שקלים) ואפילו Plateau de fromages כמו בפריז - פלטת גבינות המוגשת עם לחם, חמאה וריבה (118 שקלים).

 

שדרות רוטשילד 7 תל אביב, 050-3366622, ראשון-חמישי 1:00-18:30, שישי-שבת 11:00- 17:00, 1:00-18:00, לא כשר.

 

 [#middleBanner] 

המסעדות והטרנדים שעשו את השנה

מסעדות למטיילים באיזור הגליל

מבשלים ביוונית - מתכונים

חו"ל: השווקים הטובים ביותר בעולם

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה