חגיגה יוונית: פאי ברבוניות מפתיע

קיץ, עונת החופשות. סיכוי של 50% שאתם קוראים את המדור בזמן שאתם על שפת הבריכה ביוון. ומה לגבי 50% האחרים? או שאתם לפני החופשה במדינת האיים או שכבר ביקרתם בה בעבר, לפחות פעם אחת.
מי שבכל זאת הצליח להתנתק מהמלון המפנק ומהארוחות המוגזמות שמוגשות בו לטובת סיבוב באיים עצמם, בטח בחר להיכנס לאחת מעשרות הטברנות שנמצאות בו. המטבח היווני מורכב מהרבה בשר כבש, מנות המשלבות בשר טחון וגבינה כמו מוסקה, אוכל רחוב כמו סופלאקי (בשר, גבינה או גם וגם בתוך פיתה מגולגלת), סלטים ייחודים (לאו דווקא סלט יווני), עלי גפן ממולאים וגם, כמובן, דגים. בכל זאת, מדינת איים.
לצד המנות האלה, כמעט בכל מקום תמצאו גם את הצזיקי, המכיל יוגורט, מלפפונים קצוצים ועשבי תיבול טריים משתנים. כל אלה נשטפים בגרון בשמחה עם כוס יין לבן וצונן, בירה קרה וגם אוזו או ראקי בכוס צ'ייסר.
ברבוניה: דל בשומן, עשיר בחלבון
19 גרם חלבון ורק 4 גרם שומן ל-100 גרם ברבוניה. צילום: Shutterstock
הברבוניה, או בשמו העממי יותר - סולטן אברהם, הוא דג ים שנפוץ במיוחד במטבחי הטברנות של יוון, שאזרחיה נהנים מתוחלת חיים מהגבוהות בעולם. תמצאו אותו בתפריט בצורות הגשה שונות: טיגון, אידוי, צריבה ובשילובים שונים. הוא מכיל כ-109 קלוריות ל-100 גרם ו-19 גרם חלבון. בנוסף, הוא דל בשומן (4 גרם שומן בלבד ל-100 גרם דג).
במתכון השמח והטעים שלפניכם, באדיבות שף מחלבת "טרה", ברק חי חורש, אפשר לומר שנעשה שילוב מוצלח של שני יעדי חופשה פופולריים על הישראלים: יוון וצרפת. מצד אחד - ברבוניות וצזיקי, מצד שני - אספרגוס וקלתית בצק עשירה בחמאה. כדי להבין עד כמה השילוב הזה עובד תצטרכו להכין את המתכון ולבדוק בעצמכם. אל תשכחו לצנן את היין המוגש בצד.
המתכון: פאי ברבוניות, אספרגוס וצזיקי
ראשית, מצפים את הברבוניות בקמח ומטגנים עד להזהבה. צילום: Shutterstock
המרכיבים: (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)
8 יחידות ברבוניות שלמות ונקיות (ניתן להשתמש גם בפילטים נקיים של ברבוניה)
1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
1/2 חבילת אספרגוס מקולף
לקלתית:
200 גרם קמח מנופה
100 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
2 חלמוני ביצה
לצזיקי:
600 גרם שמנת חמוצה 15%
2 מלפפונים, מגוררים ומסוננים לחלוטין מנוזלים
1 כוס נענע שטופה וקצוצה
1 כוס כוסברה שטופה וקצוצה
2 כפות אורגנו טרי שטוף וקצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
מעט שמן זית
ההכנה:
1. הדגים: מצפים את הברבוניות בקמח ומטגנים עד להזהבה.
2. חותכים את האספרגוס לחצאים.
3. הקיש: מעבירים את כל המרכיבים - למעט החלמונים - למעבד מזון, ומעבדים בפולסים קצרים עד ליצירת פירורי בצק.
4. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
5. מרדדים את הבצק, מניחים אותו על תבנית פאי ומחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג. מחממים תנור ל-200 מעלות.
6. מכניסים את התבנית לתנור לכ-15 דקות, מוציאים ומצננים קלות.
7. הצזיקי: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים ומניחים בצד.
8. מסדרים מעל הבצק את הברבוניות המטוגנות ואת האספרגוס.
9. שופכים מעל הברבוניות והאספרגוס את הצזיקי, אופים בתנור כ-15 דקות נוספות, ומגישים.
עכשיו מעושן: סטייק ביתי מעושן במייפל
אפשר גם דג לברק עם ניקוי משובח
עוף רקורד: מתכון קליל לקבב עוף
המטבח הבלקני: חגיגה עשירה של טעמים
ומה לקינוח? רגע מתוק: קינוחי כוס אישיים
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה



אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...