חזרה למגזין אוכל

טבחה בסלק

חמין טריפוליטאי טעים במיוחד
ששת שצ 26/03/14
טבחה בסלק

צילום: ששת שצ 

 

את המתכון זה אוהבים מאוד אצלנו בבית, הוא מעין חמין טריפוליטאי והוא טעים מאוד. אנחנו לא מכינים קוקלות מסולת (טעים ומשמין בטירוף) ולא מכניסים תפוחי אדמה. אני גם משתמש בשעועית קפואה מבושלת, ולא משרה אותה כל הלילה.

 

המרכיבים:
קילו בשר שריר בקוביות בינוניות
2 כוסות שעועית מבושלת קפואה
2 חבילות מנגולד
חצי כוס שמן +
3 שיני שום קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
כף פפריקה
מעט כורכום
פלפל שחור
מלח
מים

 

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את המנגולד ( יש המוסיפים חומץ ומלח למי השטיפה האחרונים, לסילוק מזיקים), מפרידים את העלה הירוק מהחלק הלבן (יש שמשתמשים בו בקציצות), קוצצים דק-דק וגם משאירים כמה רצועות גסות, שנרגיש מנגולד.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את המנגולד, למעט הרצועות הרחבות. מטגנים היטב תוך בחישה עד קבלת משחה שחורה-ירוקה ושמן ירוק. אני לא הופך את המנגולד לרסק.
מוציאים את המנגולד מהסיר. מטגנים את הבצל, מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים היטב את הבשר בטיגון. אם הבשר קפוא והוא מגיר נוזלים יש להוציא אותם, לשמור את הרוטב, ולטגנו מחדש מסונן, בשמן.
מוסיפים את רצועות מנגולד הגסות ואת השום קצוץ ומערבבים. אחרי 3-5 דקות מוסיפים את עיסת המנגולד ואת השעועית והתבלינים, מערבבים, מוסיפים כוס מים, מרתיחים ומבשלים חצי שעה עד שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות, מכניסים את הסיר (שמתאים לתנור או שמורידים ידיות) לשעה.
מנמיכים את החום ל 70-100 ומשאירים את התבשיל כל הלילה (6-8) שעות.
כעת חובה לשים שמירה עד ארוחת הצהריים...
מעדן.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

עוגות ללא סוכר

פסטו ריחן וצנוברים

אוסובוקו בקר

חזה עוף במרינדת יין לבן

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה