חזרה לטיולים

טיול לפולין – לא מה שחשבתם

פולין הפכה בשנים האחרונות ליעד תיירותי פופולרי, בזכות ערים שוקקות ומודרניות לצד אתרים היסטוריים חשובים, מוקדי תרבות, אוכל טוב ומחירים נוחים. זה הזמן ליהנות ממנה
עדי כץ 05/03/19
טיול לפולין – לא מה שחשבתם
מפתיעה, ולא דומה לשום דבר שחשבתם. פולין (העיר קרקוב), צילום: Shutterstock

 

 

פולין, מדינה הספוגה בהיסטוריה יהודית מפוארת אך גם מדממת, הפכה בשנים האחרונות גם יעד תיירותי מבוקש, המציע ערים תוססות ומודרניות שמשמרות רבעים עתיקים, תרבות והיסטוריה הניבטות מכל פינה לצד בתי מלון חדישים, אוכל טוב וודקה מקומית משובחת. וכל זאת במחירים נוחים מאד.   

 

מאז השחרור מציפורני הסובייטים בשנות ה-90', נהנית פולין מהתאוששות כלכלית ומצמיחה, ובשנת 2004 הצטרפה לאיחוד האירופי. הנורמליות שמאפיינת אותה כיום, אחרי טראומת מלחמת העולם השנייה ושנות השלטון הקומוניסטי, הופכת את הביקור בה נוח יותר גם לתיירים ישראלים. קשה אמנם להימנע מהקשרים אל העבר היהודי, גם אם לא מבקרים במחנות ההשמדה, אבל אם לברלין אנחנו נוסעים כבר שנים בלי לחשוב פעמיים, למה לא לוורשה?  

 

אל-על מקיימת טיסות סדירות לוורשה ולקראקוב ואפשר לטוס אליה גם בחברת התעופה הפולנית Lot, או להגיע ברכבת מכמה ערים מרכזיות באירופה. אפשר להתארח כאן בבתי המלון של הרשתות הגדולות או בכאלה הממוקמים בארמונות ובאחוזות פאר. עם תקציב נמוך יותר אפשר ללון גם באכסניות, בבתים פרטיים או בחוות חקלאיות. 

                   

רוצים להצטרף לחוויה? לפרטים על הטיול המאורגן לפולין לחצו כאן - מחיר מיוחד לגולשי מוטק'ה

 

 

 

תשכחו מכל מה שידעתם על האוכל הפולני

 

 

 שוק אוכל בקרקוב, פולין. צילום: Shutterstock

 

 

הערים היפות של פולין הן ללא ספק גולת הכותרת כאן, על שכיות הארכיטקטורה העתיקות (שחלקן שוחזרו במדויק לאחר שנהרסו במלחמת העולם השנייה), המוזיאונים המעניינים, הפארקים המטופחים, מלונות הפאר והמסעדות. במקביל, אפשר ליהנות בפולין גם מהכפרים האותנטיים ונופי האגמים והיערות, בהם פזורים טירות וארמונות כפריים.

 

דרך התחבורה הנוחה ביותר בפולין היא מערכת הרכבות, אך ניתן גם לשכור רכב ולטייל עצמאית. התקופה המומלצת לביקור היא בין מאי לספטמבר, אך יש לדעת שביולי-אוגוסט הפולנים יוצאים לחופשה וקשה יותר למצוא מקומות לינה.   

 

המסורת התרבותית של פולין הושפעה מהאצולה ומהכנסייה הקתולית, ובכפרים אפשר עדיין למצוא מסורת עממית עשירה. המטבח הפולני הוא אולי לא מהמעודנים ומתבסס ברובו על בשר, תפוחי אדמה ומרקים סמיכים, אבל אם שורשיכם נעוצים כאן, בוודאי תיהנו מהמאכלים המסורתיים שמעבר לגפילטע פיש המתוק מבית אימא.

 

הפירוגי, למשל, שהם כיסונים ממולאים בבשר, גבינה, כרוב כבוש, פטריות או פירות יער, או הביגוס, שהוא נזיד של בשר בקר וכרוב כבוש. ויש גם נקניקיות חזיר, גולאש ומרקים עתירי בשר ותפוחי אדמה, לצד המשקה הלאומי - וודקה.

 

 

ורשה: שילוב של ישן וחדש

 

כיכר הרובע העתיק בוורשה. צילום: Shutterstock

 

 

אם נשים בצד את החשבון שיש לנו עם העיר הזאת, בירת פולין והעיר הגדולה במדינה היא עיר תוססת שאפשר ליהנות בה לא מעט. ורשה עשירה בארכיטקטורה המשלבת ישן עם חדש, פארקים ירוקים, מוזיאונים, מועדוני ג'ז ופאבים, מרכזי קניות ובתי קזינו והרבה בירה טובה ואוכל טוב. התחבורה הציבורית המפותחת, הכוללת אוטובוסים, רכבת תחתית, חשמליות ומוניות שירות, הופכת את העיר לנגישה ונוחה לתיירים.

 

ורשה ממוקמת על גדות נהר הוויסלה ומשמשת כבירת פולין מסוף המאה ה-16. היא ידעה אסונות רבים אבל השתקמה. מרבית הבנייה כאן היא חדשה, לאחר ההרס שספגה במלחמת העולם השנייה, כאשר ברובע העתיק שוחזרו בדייקנות כנסיות, מבצרים ומבנים עתיקים שחרבו.

 

הרובע העתיק הוא גם מנקודות העניין המרכזיות בעיר. הוא מתאפיין בסמטאות אבן גותיות מלאות אווירה, כיכרות יפות, בתים צבעוניים וארמונות, משוחזרים כאמור, בסגנון הבארוק. אחד מהם הוא המבצר המלכותי, שנבנה במקור במאה ה-15 כמקום מושב למלך ולממשלה ושוחזר בשנות ה-70 וה-80 של המאה שעברה, כולל ריהוט עתיק, ציורי קיר, מרצפות מצוירות, עבודות אמנות ונברשות מרשימות.

 

עוד בעיר העתיקה בוורשה, פולין. צילום: Shutterstock

 

 

כדאי לבקר כאן גם באנדרטה להתקוממות ובכנסיות המרשימות, בהן כנסיית יוחנן הקדוש הבנויה בסגנון גותי וכנסיית סנט מרטין, במוזיאון לתולדות ורשה ובמוזיאון הספרות על שם הסופר והמשורר הפולני הנודע אדם מיצקייביץ'. בקיץ מתקיימים ברובע מופעי רחוב, ואפשר לסייר בו על גבי כרכרה רתומה לסוס.

 

האתר היהודי החשוב בוורשה הוא בית הקברות היהודי בן 200 השנים שממערב למרכז העיר, ובו אנדרטה למחנך היהודי יאנוש קורצ'אק. אפשר לראות כאן גם קטע מחומת הגטו היהודי ששרד וכמה מבנייניו, וגם את בית הכנסת נוז'יק, שלא נחרב כי שימש כאורווה לחיילי הצבא הגרמני.

 

כדאי להלך גם ב"מסלול הגבורה" לזכר מורדי גטו ורשה שנחנך ב-1988 ביום השנה ה-45 למרד, שמתחיל באנדרטת מרד גטו ורשה ברחוב זמנהוף וכולל 16 אבני זיכרון מגרניט - כל אחת מוקדשת לזכר דמות מהעבר היהודי של העיר.

 

לא כדאי לפספס גם את רובע פראגה בעיר, בעבר אזור תעשייתי שבדרך נס ניצל מההפצצות והיום הוא אזור טרנדי, שההאנגרים התעשייתיים שבו הפכו לגלריות אמנות, פאבים, חנויות וינטג' ותיאטראות פרינג'.

 

בעיר כמה מוזיאונים מעניינים, כמו המוזיאון הלאומי, מוזיאון הצבא הפולני, מוזיאון פרידריך שופן ומוזיאון המדע על שם קופרניקוס. בין הפארקים בעיר בולטים פארק אואז'נקי שבו ניצב ארמון מרהיב ששימש את מלכי פולין לצד מקדש יווני, מקדש מצרי ואמפיתיאטרון וגם פארק ויאלנוב, שבו ארמון בארוקי מהמאה ה-17, מוקף בגן איטלקי וגן אנגלי.

 

 

 נשמע מעניין? לחצו כאן לפרטים על הטיול המאורגן לפולין - מחיר מיוחד לגולשי מוטק'ה

 

 

לובלין: בירת הפסטיבלים של פולין

 

הטירה המפורסמת של לובלין, פולין. צילום: Shutterstock

  

 

עיר נוספת שלא כדאי לפסוח עליה בפולין היא לובלין, מהערים העתיקות במדינה, שניכרות בה השפעות תרבותיות רוסיות, גרמניות וארמניות. היא ממוקמת לא רחוק ממפגש הגבולות עם אוקראינה ובלארוס.

 

לובלין, הידועה כבירת הפסטיבלים של פולין, מחולקת לשני חלקים על ידי עמק ביסטריצה, כשהגדה השמאלית מחורצת בעמקים וערוצי נחלים והימנית מתונה יותר. הרובע העתיק בה הוא אחד השמורים בפולין, ומציע טיול נינוח ברחובות מרוצפי אבן, דרך בתים צבעוניים, חנויות ססגוניות, גלריות, מסעדות וברים.

 

כדאי לבקר בטירה המפורסמת של לובלין, שנבנתה בימי המלך קז'ימייז' הגדול במאה ה-14 ושימשה עם השנים גם כבית כלא למתנגדי המשטר הנאצי, ואחריהם - למתנגדי המשטר הקומוניסטי. כיום פועל בטירה מוזיאון לובלין, המציג את ההיסטוריה של העיר.

 

 בכניסה לבית העירייה, לובלין, פולין. צילום: Shutterstock

 

 

שווה לפקוד גם את בית העירייה הישן, ששימש בית משפט לאצילים. במרתפו שוכן "מוזיאון תולדות בית העירייה ובית המשפט המלכותי", ממנו מובילות מדרגות למתחם תת קרקעי בן שלוש קומות, המשתרע מתחת לרחובות הרובע העתיק.

 

בתי הרובע היהודי, שהתקיים בעיר מאות שנים, נמחקו - אבל אפשר עדיין לבקר בבית העלמין היהודי שנשמר ובו טמון "החוזה מלובלין", מחשובי האדמ"ורים בפולין בסוף המאה ה-18, שייחסו לו כוח לחזות את העתיד. בעיר פועלת היום "ישיבת חכמי לובלין", הממשיכה את דרכה של הישיבה שפעלה כאן במאה ה-16, הוקמה מחדש ב-1930 ונחרבה על ידי הנאצים.

  

 

קרקוב: חגיגה תרבותית והיסטורית

 

הכיכר המרכזית של קרקוב. צילום: Shutterstock

 

 

קרקוב הממוקמת בדרום פולין היא השנייה בגודלה במדינה ומהערים היפות והעתיקות בה. העיר, ששרדה את חורבן מלחמת העולם השנייה ושומרת על אווירת העולם הישן, הוכרה בשנת 1978 כאתר מורשת עולמי של אונסק"ו.

 

תור הזהב של קרקוב היה במאות ה-14-16, כששימשה כבירתה הרשמית של פולין ואתר ההכתרה של מלכים. מתפארת העבר נותר הרובע העתיק, קטן יחסית ונוח לטיולים רגליים.

 

במרכז הרובע כיכר השוק העתיקה, מהגדולות באירופה, המוקפת בניינים היסטוריים, בהם המוזיאון הלאומי של קרקוב המציג אוספי אמנות מימי הביניים, מגדל העירייה ששימש גם כבית כלא ו"היכל הבדים" שנבנה במאה ה-14 כאתר לסחר בבדים, והיום מאכלס גלריה לאמנות פולנית מהמאה ה-19.

 

ליד כיכר השוק מומלץ לבקר בכנסיית סנט מרי מהמאה ה-14, הבנויה בסגנון גותי ומולה האנדרטה לזכר אדם מיצקייביץ'. בשנים האחרונות נבנו ברובע מסעדות המגישות אוכל פולני מסורתי, בתי מלון וחנויות, ומתקיימים בו פסטיבלים לאורך האביב והקיץ, בהם פסטיבל קולנוע ופסטיבל תרבות יהודית.

 

לא כדאי לפסוח גם על הטירה המלכותית של מלכי פולין, הבנויה על גבעת ואוול שמדרום לרובע העתיק, ומשמשת כיום כמוזיאון להיסטוריה ולאמנות, כולל היכלי ענק תת קרקעיים. כמו שאר חלקי העיר, השתמר גם רובע קאז'ימייז', הרובע היהודי, על סמטאותיו, חצרותיו וכיכרותיו הספוגות בהיסטוריה יהודית וכמה בתי כנסת שנותרו על תילם.

 

דרומית לקרקוב, שווה ביקור העיירה וייליצ'קה, שבה קומפלקס ענק של מכרות מלח מימי הביניים, הכולל אולמות, מנהרות ואפילו קתדרלה שנחצבו במלח. במלחמת העולם השנייה הועסקו כאן עובדי כפייה יהודים, אך כיום המקום מהווה אתר תיירות המאכלס פאב, מסעדה ומוזיאון מעניין לפסלי מלח.

 

 

לפרטים נוספים על הטיול המאורגן לפולין לחצו כאן

 

 

החיים הטובים: לאס וגאס, מיאמי ושיט לקריביים

לא רק חומה: סין שלא הכרתם

 

  
 

תגובות  1  אהבו 

הזמנתי עכשיו טיסה לפולין באופיר טורס
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

האיים הסודיים ביוון שטרם גיליתם

כשאנחנו חושבים על יוון מיד עולים לראש האיים המוכרים והאהובים כמו קוס, מיקונוס, כרתים ורודוס, בחופשת בטן-גב...

לקריאת הכתבה
"ביום שיצאתי לפנסיה התחלתי לחיות ולטייל בעולם"

 

כשדן עזרא מכפר סבא, 74, יצא לפני חמש שנים לפנסיה מתפקידו כמנהל חברה בארצות הברית הוא הרים את הידיים למעלה...

לקריאת הכתבה
שיט מאורגן לאיסלנד: 7 סיבות לבקר באי הפראי

עם הוזלת מחירי הטיסה והרצון של חברות התעופה לחדש, נוספו מספר יעדים מעניינים ביותר למפת התיירות של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה