חזרה להחיים הטובים

טעים להתארח: מאכלי עדות באירוח ביתי

לאכול בביתם של בשלנים הוא טרנד מוביל בעולם הקולינריה. סקרנו 8 בתים כאלה, עם מאכלי עדות נפלאים. אז מה מתחשק לכם - אירוח דרוזי, סעודה מרוקאית או אולי ארוחת בשרים ארגנטינאית?
לין לוי 09/01/19
טעים להתארח: מאכלי עדות באירוח ביתי
אירוח כורדי אותנטי אצל 'שולה משתולה'. צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

 

אירוח ביתי הוא אחת המגמות היותר בולטות בקולינריה הישראלית של השנה האחרונה. אם בעבר האירוח הביתי היה מיועד רק לקבוצות גדולות, היום גם זוגות מתקבלים בברכה, ומעבר לאוכל טוב יש גם סיפורים ולפעמים אפילו שירה. הבשלנים שבחרו לארח בביתם פותחים בפניכם לא רק את מבצרם המשפחתי, אלא גם את הלב והנשמה. עבור רבים זוהי קריירה שנייה ואף שלישית, שבאמצעותה הם מגשימים חלום או פשוט עושים את מה שאהבו כל החיים. אז רק תבחרו באיזה בית מתחשק לכם להתארח ואיזו תרבות אתם מעוניינים להכיר - כי בסופו של דבר זה מה שמבדיל בין ארוחה במסעדה לבין אירוח ביתי. ושימו לב לשוס האמיתי: מחיר האירוח כולל תמיד גם את השתייה הקלה וגם את האוכל, גם יין וגם קינוחים, ובמקרים מסוימים אפילו תוכנית אמנותית. בכתבה שלפניכם סקרנו את הבתים המארחים הכי מסקרנים, לכם נותר רק לבחור:

 

 

אירוח בדואי בדרום: "זעפרן טעים להתארח"

 

הזדמנות ליהנות ממטעמי ומתרבות העדה הבדואית. צילום: לין לוי

 

 

יוסוף וסבאיה אבו ג׳אפה מארחים בחצר מטופחת ומרווחת של ביתם ברהט שבדרום הארץ. יש בחצר גם אוהל בדואי למי שמעוניין לחוות את האווירה האותנטית, וגם שולחן ארוך שמתאים לקבוצות. רחבת האירוח מוקפת בעצי פרי, וברגע שתכנסו פנימה תשכחו שאתם למעשה ברהט. אחרי הארוחה יוסוף, בעל תואר במידענות, ישמח לספר לכם על התרבות וההיסטוריה הבדואית. סבאיה תגיש לכם את כל מאכלי העדה, כולל עלי גפן ממולאים, סלטי חצילים וגם תבשיל כבש, המוגש יחד עם תפוחי אדמה שנצלים בתוך השומן שלו. בנוסף יש עוף ממולא ומקלובה. לקינוח תטעמו מהתמרים הממולאים שיוגשו לצד בקלאווה, יחד עם תה או קפה בדואי.

 

מחיר הארוחה: 150 שקלים לאדם. מינימום הזמנה לקבוצות: 10 אנשים, אבל אפשר להגיע גם כמשפחה של 5-6 נפשות.

 

איפה? רהט, דרום, לתיאום: 050-8940498

 

 

אירוח ערבי-פלאחי: "החיים בלבנט"

 

 אירוח ערבי אותנטי. צילום: לין לוי

 

 

יסמין ומוסא בהרום מארחים בביתם שבהרי ירושלים. יסמין, בריטית שהתאסלמה לפני 14 שנה, עוסקת באירוח כבר 12 שנים ואת האוכל הערבי שהיא תגיש לכם היא למדה להכין מחמותה. כאן תוכלו לטעום את האוכל הערבי הכפרי והמסורתי כמו קובה, ממולאים, סלטים ולקינוח - קדאיף אגוזים וקוקוס. אבל האוכל כאן הוא לא העיקר - האירוח של יסמין מעביר מסר של סובלנות דתית ותרבותית, כי אפשר לשלב בו גם סיור בכפר הפלאחי שבו היא מתגוררת. במהלך הסיור תוכלו לבקר במטע הזיתים המשפחתי וגם בביתן של חברותיה של יסמין שמבשלות דברים טעימים. אפשר אפילו לבקש לבקר במסגד ולשמוע את סיפורו של הכפר מהפן של האיסלאם.

 

מחיר הארוחה: 200-150 שקלים.

 

איפה? עין ראפה, אזור הרי ירושלים, לתיאום: 052-8283710 או 052-2878951

 

 

אירוח בדואי בצפון: "זיאד וזאדה סואעד"

 

 אירוח בדואי, בחצר או במאהל. צילום: לין לוי

 

 

זיאד וזאדה מארחים תחת עץ תות עתיק, שניצב במרכז הגינה שבכניסה לבית או במאהל הבדואי, ואחרי הארוחה זיאד ישמח להציג בפניכם את טקס הקפה הבדואי המסורתי. את האוכל זיאדה מכינה בטאבון הביתי, שממנו יוצאות פיתות מנייש מעוטרות בפלפלים ובצל. אם תתארחו בבוקר היא תכין לכם גם חביתה עם אניס ושומר בר שנקטפו באותו הבוקר מהגינה, חומוס ביתי חם שנטחן כמה רגעים לפני ההגשה, ופלאפל מרובע שמטובל בבהרט.

 

יש גם קינוח בוקר: סחלב עם אורז וקינמון ותה עם זותא. לארוחת צהריים או ערב בני הזוג מגישים תבשילי במיה ומג׳דרה, עלי גפן וקישואים ממולאים, תבשיל מנזלה עם חומוס חצילים והרבה בצל וכמובן - מקלובה. אם רוצים אפשר להזמין במיוחד גם מנסף עגל ומד'פונה - כבש המבושל בתוך האדמה.

 

מחיר: האירוח כשר ומיועד למינימום 6 סועדים, או מותנה במינימום הזמנה של 1000 שקלים.

 

איפה? סלמה, גליל מערבי, לתיאום: 077-9964574

 

 

אירוח דרוזי: "אבתסאם פארס"

 

להתארח וליהנות מארוחה דרוזית מסורתית. צילום: לין לוי

 

 

אבתסאם מארחת בביתה המתוקתק למשעי שמשלב בין מבנה בית בסגנון ערבי לבין עיצוב פרחוני של מיכל נגרין. בכל מקום יש פינות ישיבה וריהוט עתיק, והיא תזמין אתכם אם תרצו גם לחדר המשפחה שבו יושבים על מזרונים. יש אפשרות להתארח גם בגינה המטופחת או בחצר המקורה, ובקומת המרתף יש לאבתסאם כיתת לימוד שבה היא מעבירה סדנאות בישול דרוזי. על שולחן האירוח בביתה תמצאו סמבוסק ממולא בזעתר או בגבינה, קובה ממולאת בעוף, עלי גפן ומאכלים דרוזיים מסורתיים כמו שולבטה ומוגרבייה. בסיום הארוחה תעברו לסלון, להתכבד בתה צמחים ובממתקים מסורתיים.

 

מחיר הארוחה: 200-150 שקלים

 

איפה? חורפיש, גליל מערבי, לתיאום: 077-2308292

 

 

אירוח כורדי: "שולה משתולה"

 

 שילוב בין ארוחה להופעה. צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

לשולה גלעדי יש סיפור חיים מיוחד, חוצה עמים ויבשות. אחרי שבמשך 33 שנה הייתה גננת היא פרשה לגמלאות, והחלה לארח בביתה לארוחות כורדיות. אבל אצל שולה זו לא סתם ארוחה אלא שילוב בין הופעה ואוכל, כי אחרי שתסיימו לאכול היא תספר לכם את הסיפורים המרתקים ביותר של חייה, ואפילו תשיר את השירים שלמדה מאימה בכורדיסטן.

 

האירוח כאן מיועד ל-10 עד 50 איש, שעבורם היא תבשל את המטעמים הכורדיים כמו יאפרח (ממולאים) וצ׳יפטה (עוף ממולא שמתבשל כל הלילה עם אורז, צנוברים, משמשים ובהרט), מרק "מז׳אורה" (עם אורז, סלרי, מנגולד, בצל ירוק וקישואים), וגם חמין כורדי מיוחד. לקינוח היא מגישה קובה מתוק שמתבשל בתוך שלושה סוגים שונים של ריבה, ועוגיות מעשה ידיה.

 

מחיר הארוחה: 150-100 שקלים לסועד.

 

איפה? שתולה, גליל עליון, לתיאום: 052-8366818‏

 

 

אירוח ארגנטינאי: "נפלאות הגריל הארגנטינאי"

 

 גם הירקות עולים על הגריל. צילום: לין לוי

 

 

בחצר ביתם הנושק ליער מארחים יעל ואבי רוזנבוים לאירוח בשרי בסגנון ארגנטינאי. האירוח כולל שולחן בופה ענק עם מנות ראשונות וסלטים יצירתיים, בליווי רטבים שיעל מכינה בעצמה. על הגריל המלכותי שהוא אחד לאחד כמו בארגנטינה אבי צולה את הבשרים במיומנות של מי שהיה פעם בעלים של מסעדת בשרים ידועה. מהגריל שלו יוצאים נתחי אסאדו, נקניקיות צ׳וריסו ואנטריקוט, צלעות עגל ונתחים נוספים. לצד הבשר מוגשים ירקות שעוברים גם הם דרך הגריל.

 

מחיר הארוחה: 200-140 שקלים, והיא מוצעת לקבוצות ולמשפחות.

 

איפה? שריגים, הרי ירושלים, לתיאום: 054-5987231, כשר ללא תעודה.

 

 

אירוח מרוקאי-אלג׳יראי: "הטאג׳ין של שונטל"

 

 

ארוחות מרוקאיות שבמרכזן תבשילי טאג'ין. צילום: לין לוי

 

 

שונטל שרביט דרמון היא מורה לאנגלית ממוצא אלג׳יראי, שגדלה בצרפת ועלתה לארץ ב- 1973. היום, אחרי שפרשה מתחום ההוראה, היא מארחת בביתה לארוחות מרוקאיות שבמרכזן תבשילי טאג׳ין. את הארוחה היא מגישה במרפסת שפונה לנוף עוצר נשימה של הרי ירושלים, או מסביב לשולחן בתוך הבית עצמו. למנה ראשונה היא מציעה 3 סלטים ובגט, ואחריהם מגיע הטאג'ין, כשבאפשרותכם לבחור בין כמה סוגי טאג׳ין, בהם עוף בלימון, קציצות הודו או צמחוני. לקינוח תוכלו לטעום עוגת סולת וקוקוס עם סורבה.

 

מחיר הארוחה: 120- 150 שקלים, כולל יין. מיועדת ל-2-20 אורחים 

 

איפה? גבעת ישעיהו, אזור מטה יהודה, לתיאום: 052-3850823

 

 

אירוח מטבח ישראלי מודרני: "בית ליבנה"

 

 אחד מאורחי הכבוד שלהם היה שמעון פרס. צילום: לין לוי

 

 

נחמיה ונירה ליבנה הם שילוב מעולה בין בשלן בחסד ומארחת נעימה ולבבית, מין זוג כזה שתרצו להישאר חברים שלהם גם אחרי הארוחה. הם מארחים בביתם הכפרי כבר 13 שנה, ומתגאים לספר שאחד מאורחי הכבוד שלהם היה שמעון פרס.

 

בזמן שנחמיה מכין ומגיש את המאכלים, נירה תדאג שתרגישו בנוח. הם צוחקים המון ויש בביתם אנרגיה מאוד נעימה. הבית פתוח לקבוצות של 8- 50 איש, והתפריט כולל 4 מנות ראשונות קבועות, מנה עיקרית לבחירה מבין שוק כבש בקדרה או עוף טלה בבישול ארוך, ולסיום יש גם קינוח.

 

מחיר הארוחה: 160 שקלים לאדם.

 

איפה? עין הבשור, צפון הנגב, לתיאום: 052-3670002.

 

 [#middleBanner] 

תאווה לעיניים: עושים סטיילינג לאוכל

בשלות, מבשלות ולא דופקות חשבון

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

ז'ה טם: לאכול בצרפת בלי לצאת מהארץ

המסעדות והטרנדים שעשו את השנה

חו"ל: השווקים הטובים ביותר בעולם

הבילוי הכי טעים: סיורי אוכל

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה  

 

תגובות  2  אהבו 

נראה טעים
חבל שלא השארתם איזה מתכון קטן על הדרך
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה