חזרה למגזין אוכל

טפנד זיתים בסגנון פרובאנס

טפנד הוא ממרח של זיתים ושמן זית, שאפשר להוסיף לו אנשובי, צלפים, לימון, בזיליקום או כל טעם שאוהבים. מתכון בסיסי
רעיה הנרי 30/07/14
טפנד זיתים בסגנון פרובאנס
טפנד זיתים בסגנון פרובאנס

צילומים: Shutterstock 

 

כשהמציאות קשה אני בורחת בדמיוני למחוזות אחרים. אחד מחבלי הארץ המועדפים עלי הוא דרום צרפת. זוהי ארץ זבת תמציות ריח ודבש, ואני תמיד מתגעגעת לשווקים של פרובאנס, לשדות הלבנדר הסגולים של יולי, לשירת הצרצרים - וכמובן לאוכל.


אחד המזונות האופייניים לחבל ארץ זה הוא הטפנד Tapenade. טפנד פירושו מחית, רסק או ממרח - והכוונה לממרח של זיתים קצוצים ושמן זית (לעתים קרובות מעורבב עם אנשובי) . ויש טפנד של זיתים שחורים, זיתים ירוקים, עם או בלי אנשובי, טפנד אנשובי עם צלפים, או טפנד עגבניות מיובשות.

 

פוגשים דוכן של טפנד בכל שוק באזור, ויחד עם באגט טרי מהמאפייה הקרובה נוצר בקלות הקסם של פיקניק מושלם. ומה שיפה זה שמאוד קל להכין אותו בבית, וגם אפשר להיות יצירתיים.

 

קהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה