חזרה למגזין אוכל

כיצד ניתן להכין ארוחת סילבסטר חגיגית בבית

לאור המצב הבטחוני, מסיבות סילבסטר רבות בדרום הארץ בוטלו, והנחיית פיקוד העורף היא שאין לקיים מסיבות של יותר מ-100 משתתפים, ולהימנע מהתקהלויות מיותרות. לאלה שכן היו רוצים לחגוג את תחילתה של השנה האזרחית חדשה, שתהה טובה מקודמתה, להלן הצעה לאירוח ביתי.
עדי יהלום 31/12/08
כיצד ניתן להכין ארוחת סילבסטר חגיגית בבית
הנחיית פיקוד העורף בדרום הארץ היום היא שאין לקיים מסיבות של יותר מ-100 משתתפים, ולהימנע מהתקהלויות מיותרות. ולאלה שכן היו רוצים לחגוג את תחילתה של השנה האזרחית חדשה, להלן הצעה לאירוח ביתי של שלמה רודד מ"מעדניית יוזי", עם ארוחה שהינה חגיגת אלכוהול, בצלחת ובכוס המשקה. מנת פתיחה היא פטה כבד עוף ביין פורט נימוח בפה, קל להכנה ושווה כל ביס. ממשיכים עם סלט ירוק בתוספת גבינה ואגסים מבושלים ביין שמעניקים ארומה מיוחדת לסלט. למנה עיקרית שוק טלה עם יין סירה, על מצע אורז או מנת דג סלמון ברוטב שמנת מרטיני ויין לבן, ולקינוח סורבה אגס ביין. [u]
1. פטה כבד עוף ביין פורט
[/u] [u]
החומרים:
[/u] 2 בצלים, קצוצים גס מעט שמן 500 גר' כבד עוף נקי מלח ופלפל שחור גרוס 2 כפות יין פורט משובח 200 גר' חמאה (או שומן אווז) 2 כפות ברנדי משובח [u]
אופן ההכנה:
[/u] 1. מטגנים את הבצלים במעט שמן עד להזהבה 2. מוסיפים את כבד העוף, מטגנים עד שהכבד משחים ומוסיפים פלפל שחור ומלח לפי הטעם 3. מוציאים את הבצל וכבד העוף המטוגנים ומניחים בצד 4. יוצקים למחבת את יין הפורט, מערבבים ומגרדים את תחתית המחבת 5. מעבירים את היין המבושל למעבד מזון, מוסיפים את הבצלים והכבד המטוגנים, החמאה והברנדי ומעבדים עד לקבלת ממרח חלק 6. יוצקים את פטה הכבד לתבנית אלומיניום מוארכת (איגליש קייק) ומקררים כשעתיים במקרר 7. כדאי להגיש עם קונפי בצל או עם קונפי תאנים


[u]
2. סלט חסה עם אגסים ביין אדום וגבינת גורגונזולה
[/u] במנה זו משולב יין אדום מסוג קברנה סוביניון או מרלו, להעשרת הטעם. האגסים מקבלים את טעם היין וצבעם האדום-סגלגל משתלב עם הגבינה. [u]
החומרים לסלט:
[/u] 2 אגסים גדולים קלופים 3 כוסות יין אדום (מרלו או קברנה סוביניון) 2 כפות סוכר עלי חסה קטנים ופריכים 200 גר' גבינת גורגונזולה מפוררת אגוזי מלך קלויים [u]
חומרים לרוטב ויניגרט:
[/u] 1/4 כפית מלח אטלנטי 2 כפות חומץ יין אדום 1/2 כוס שמן זית 1 כף מים 1 כף מיונז [u]
אופן ההכנה:
[/u] [u]
רוטב וינגרט:
[/u] 1. מנערים היטב בצנצנת את כל החומרים לרוטב הוינגרט, עד לקבלת רוטב אחיד 2. מבשלים את האגסים עם היין והסוכר על אש נמוכה, עד שהאגסים מקבלים את גוון היין ומתרככים מעט (לא יותר מדי). מקררים את האגסים המבושלים ופורסים לפרוסות דקות 3. מערבבים את האגסים המבושלים עם עלי החסה יוצקים מעל הסלט את רוטב הוינגרט 4. מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, ומפזרים את הגבינה המגוררת ואת אגוזי המלך הקלויים [u]
3. שוק טלה עם יין סירה על מצע אורז
[/u] [u]
החומרים:
[/u] 1/4 כוס שמן זית 1 ענף רוזמרין 1 ענף טימין מעט נענע קצוצה פלפל שחור גרוס מלח אטלנטי 1 שוק טלה עם העצם 1/4 כוס שמן זית 1/2 כוס יין מזן סירה [u]
לקישוט:
[/u] 3 בצלים ירוקים קצוצים צנוברים קלויים [u]
אופן ההכנה:
[/u] 1. מערבבים רבע כוס שמן זית עם רוזמרין, טימין, נענע, מלח האטלנטי והפלפל השחור 2. מורחים את התערובת על שוק הטלה, ומניחים על תבנית 3. יוצקים על שוק הטלה את היין רבע כוס שמן זית ומכסים היטב 4. אופים את שוק הטלה בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות במשך חצי שעה. 5. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות וצולים את שוק הטלה במשך שלוש וחצי שעות נוספות. 6. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ וצנוברים קלויים. 7. מומלץ להגיש על מצע אורז.


[u]
4. פילה סלמון ברוטב שמנת מרטיני ויין לבן
[/u] (מתכון ל-4 מנות) 4 פילטים של סלמון טרי (בערך במשקל 180 גרם כל אחד) 4 כפות בצלי שאלוט, קצוצים דק 8 כפות מרטיני לבן יבש 8 כפות יין לבן יבש כ-12 כפות ציר דגים 1 כוס שמנת מתוקה 4 חופנים עלי חמציץ, ללא הגבעול 160 גרם חמאה מיץ מלימון אחד מלח ופלפל לבן
[u]אופן ההכנה:[/u]
1. במחבת מבשלים את השאלוט עם מרטיני, יין לבן וציר דגים. 2. מוסיפים את השמנת ומצמצמים מעט. 3.לקראת סוף הבישול מוסיפים את עלי החמציץ, החמאה ומיץ לימון. מערבבים היטב. 4.במקביל, על מחבת טפלון חמה מאד מטגנים את הסלמון. חשוב שמחבת תהיה חמה מאד והטפלון לא שחוק, אחרת הדג ידבק למחבת. לא משמנים את המחבת. 5. מטגנים משני הצדדים עד שהסלמון מזהיב, אך לא מתייבש. אפשר גם להציץ פנימה בעזרת סכין כדי לבדוק את מידת המוכנות של הדג. 6. מניחים כל פילה על צלחת ויוצקים את הרוטב [u]
5. אגסים ביין
[/u] [u]
החומרים:
[/u] 1 ק"ג סוכר 1 ליטר מים 6 אגסים מקולפים ונקיים (ללא העוקץ והגרעינים) 1/4 1 כוסות יין אדום יבש 1/4 כוס סוכר 1 מקל קינמון 1 קורט ציפורן [u]
אופן ההכנה:
[/u] 1. מרתיחים הסוכר והמים, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות. מצננים לגמרי. 2. מכניסים את האגסים (ללא עוקץ וגרעינים), היין, הסוכר, מקל הקינמון והציפורן לסירופ ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהאגסים רכים במשך 20-30 דקות. [u]
6. סורבה אגס ביין
[/u] ניתן לטחון את האגסים ביין ולהכין מהם סורבה מרענן [u]
החומרים:
[/u] 200 מ"ל מחית אגס ביין אדום 375 מ"ל סירופ סוכר 175 מ"ל מים 2 כפות מיץ לימון [u]
אופן ההכנה:
[/u] מעבדים את כל החומרים ומעבירים להקפאה [u]
שתהא לנו שנה אזרחית טובה, יותר מקודמתה
[/u] .
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה