חזרה למגזין אוכל

כך היא מבשלת בבית

שי-לי ליפא מוציאה ספר בישול חדש, "הבית של שי-לי", המבוסס על תוכנית הבישול הטלוויזיונית שלה ומבטיח מתכונים ביתיים קלים וארוחות לפי נושאים
אורית הראל 12/09/12
כך היא מבשלת בבית

שי-לי ליפא, מתכונאית, מחברת ספרי בישול, עיתונאית אוכל ועורכת קולינרית, היא גם מגישה של תוכנית בישול טלוויזיונית, "הבית של שי-לי". עכשיו, בספר הבישול החדש והשביעי שלה, היא מצטרפת לשורה של בשלנים טלוויזיוניים שמתרגמים את תוכניות הטלוויזיה שלהם לספר כתוב. "הבית של שי-לי" נקרא הספר, כמו התוכנית, ובהקדמה מבהירה ליפא כי הוא מכיל 20 פרקים, "כל אחד מהם מבוסס על תוכנית אחרת, שבמהלכה אני מכינה ארוחות נושא שמוקדשות לאורחים שונים". 


ליפא, המעידה על עצמה שהיא אישה עסוקה, מבהירה עוד בהקדמה כי היא מאמינה לפיכך ש"בישול ביתי צריך להיות קל הכנה, נגיש וידידותי. כזה שמתחשב בלו"ז הצפוף של כולנו ומתאים גם לאנשים עסוקים. אבל עם זאת - תמיד מושקע, משמח, מרגש ואפילו מפתיע". לפי אותה גישה היא גם מעידה שכל חומרי הגלם הם מהסוג שבהישג יד לכל - סופרמרקט וירקן שכונתי, ומוצרים נגישים שרבים מחזיקים בכל מקרה בבית.

20 אופציות של ארוחות נושא לאורחים שונים, כהגדרתה, מגישה ליפא בספר, והארוחות כוללות בדרך כלל חמש מנות שונות (ולפעמים ארבע או שש). כך, למשל, יש ארוחה איטלקית וארוחה יוונית, ארוחה צמחונית ובראנץ', שאפשר להבין ובמידה מסוימת גם לצפות לסוג המנות והמתכונים שיופיעו בהם, אבל יש גם ערב בנים (שזה יותר מנות נשנושים, שאפשר לאכול אגב צפייה בכדורגל בטלוויזיה, ולא ממש נחוצים שולחן והרבה כלים מסוגננים) ומנגד יש ערב בנות (מנות שיותר חביבות על בנות?), שלושה סוגי ארוחות לילדים, ארוחת "מטבח חדש", ארוחת "יוצאים לפיקניק" וארוחה בריאה. 

כל מתכון נפתח באיזושהי הערה או בהסבר קצר של ליפא על המתכון מנקודת המבט וההתייחסות הפרטית שלה, שהרי מדובר במתכונים ביתיים שלה. בשולי המתכונים מופיעים טיפים או אפשרויות לגיוונים, שמובלטים על רקע צבע לנוחות המשתמש.

מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. 
מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים, כדי שהקציצות לא יתפרקו). 
מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות. 

"הבית של שי-לי", מאת שי-לי ליפא, לפי תוכנית הטלוויזיה בכיכובה באותו השם. הפקת התוכנית: בבושקהפקות; עורך תוכן: עופר עין גיל; צילום סטילס: סטודיו דן לב; סטיילינג: דלית רוסו; עורכת לשונית: לילך פלדמן; עיצוב גרפי: נעה חפצדי; עורך אחראי: דב אייכנולד. 208 עמודים, כשר. הוצאת ידיעות ספרים




לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה