כך תוזילו את עלויות הגז הביתי

מתי לאחרונה בדקתם את חשבון הגז שלכם? לפעמים נדמה שחוזה עם חברת גז הוא לכל החיים, ואנחנו לא בדיוק בודקים כמה אנחנו משלמים. בניגוד לחברות תקשורת, למשל, יש לנו תחושה שחברת הגז שלנו היא לא משהו שאפשר להחליף – כמו חברת תשתיות אחרות, מים וחשמל. בנוסף, לחלקנו יש הוראת קבע ואז קל מאוד לפספס את החיוב שיורד פעם בחודשיים מחשבון הבנק.
לאה ושלמה, זוג עולים חדשים מברית המועצות, דווקא כן שמו לב שכבר כמה חודשים הם משלמים על הגז הביתי סכום מופרך של 700-1000 שקלים, מדי חודשיים. כשפנו לחברה לבדוק מה הסיבה לתשלום הגבוה, נאמר להם כי זו הצריכה שלהם ולא מדובר בדליפה.
בפנייה לאמון הציבור כתבו בני הזוג: "לשלם סכומים כאלה עבור גז לבישול זה בלתי סביר ואנחנו לא יודעים מה לעשות".
גם באמון הציבור אומרים שתשלום בגובה של 700 שקלים ומעלה על חשבון גז בישול, למשפחה בת מספר נפשות, אינו הגיוני ואינו מידתי והם פועלים מול החברה כדי להבין מה בדיוק הסיבה. הם גם הציעו למשפחה לעשות בדיקה עצמאית. "לפעמים מדובר בחריגה כתוצאה מדליפה או תקלה, למשל בצובר\מונה. יש להניח שהחברה היתה עולה על זה, אבל בדיקה חוזרת תמיד יכולה להטיב וגם להרגיע".
עו"ד סילביה סגל, מנהלת מחלקת בקרה באמון הציבור מוסיפה ומסבירה שאחרי שייערכו כל הבירורים תמיד אפשר לפנות לבית המשפט ובמקרים של מחלוקת קיימת שאלת הסבירות. "במקרה שלפנינו לא סביר שמשפחה תשלם חשבון חודשי בגובה של מעל 700 שקלים על גז בישול".
אתם לא חייבים להישאר כבולים לחברת הגז שלכם. צילום: shutterstock
המקרה של לאה ושלמה אינו חריג. כבר שנים סובל ענף הגז הביתי מליקויים חמורים ומהעדר תחרות. בישראל פועלות כ-38 ספקיות גז, כשארבע מתוכן, פזגז, סופרגז, אמישראגז ודורגז, שולטות ב-90% השוק.
רבים מקבלים את חשבון הגז ונדהמים לגלות סכומי כסף בלתי גבוהים, וחושבים שאין מה לעשות. בפועל בתחילת אוגוסט 2015 הושק מאגר, באתר של משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, שמאפשר לערוך השוואה בין תעריפי הגז הביתי.
למאגר לחצו כאן.
המאגר מאפשר להשוות בין המחירים שמציעות חברות הגז השונות לפי אזורים. המידע במאגר מחולק לפי סוג התשתית - מרכזיה, צובר, מיכל גז 12 ק"ג ומיכל גז 48 ק"ג. השוואת המחירים באתר מאפשרת להבין מי הספקית היקרה באזור המגורים, ועל בסיס זה לבצע החלטה לאיזה חברה כדאי להצטרף.
המידע יכול לא רק לסייע לבחור את הספקית המשתלמת ביותר באזור המגורים, אלא גם מאפשר לנהל משא ומתן עם הספקית הנוכחית כדי להוזיל עלויות.
בודקים במאגר אם אתם משתייכים לחברה היקרה ביותר. צילום מסך
קיבלתי חשבון גז מופרז. מה לעשות?
1. בודקים אם יש דליפה - בשלב הראשון פונים לחברת הגז כדי שתבדוק. לאחר מכן אפשר לקבל חוות דעת שנייה מטכנאי שאינו קשור לחברה. הטכנאי יבצע בדיקות אטימות ולאחר מכן תדעו האם המחיר הגבוה קשור לדליפה כזו או אחרת או שסתם אתם משלמים ביוקר.
2. אם גיליתם שהמחיר הגובה הוא לא בגלל דליפה – זה הזמן לערוך השוואת מחירים בין חברות הגז שפועלות באזור שלכם באמצעות המאגר שבאתר משרד התשתיות הלאומיות.
3. התקשרו לחברה ונסו להוזיל את המחיר – אחרי שהשגתם את המידע לגבי המחירים, תוכלו להתקשר לחברת הגז שלכם ולהגיד שאם הם לא מורידים את המחיר אתם עוזבים את החברה.
4. לא הצלחתם להוזיל את העלויות? הגיע הזמן לעבור חברה. ודאו שהחברה שבחרתם היא ספק גז מורשה על ידי משרד התשתיות שעומד בתקנים. אם יש ברשותכם בלונים אתם רשאים להפסיק בכל עת את ההתקשרות עם חברת הגז. לסיום ההתקשרות תצטרכו לשלוח לחברה הודעה בכתב הכוללת את הפרטים שלכם. החברה מחויבת לפרק ולקחת את הציוד שבבעלותה תוך עשרה ימים ממסירת ההודעה ולהודיע לכם תוך 3 ימים על מועד הפירוק. אם יש לבניין גז מרכזי עליכם לאסוף חתימות של לפחות מחצית מהדיירים (יותר מ-51%). סביר להניח שלא תהיה בעיה. הרי אין דייר שלא ישמח לשלם פחות.
5. דעו שהמחיר שאתם משלמים כולל בין השאר את השירותים הבאים: שירות בעת דליפה, הובלת מיכל הגז לבית כולל התקנתו, החלפת צינור, בדיקה תקופתית ותיקון ציוד שנמסר לשימוש הצרכן כפיקדון.
[#middleBanner]
נמאס לכם מהודעות זבל לסלולרי? תתבעו
ביקש להתנתק מהשירות - ונתבע
שלא יעבדו עליכם: כל הדרכים לטכנאי אמין
הצטרפו לקהילת הצרכנות של מוטק'ה
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...