כך תשמרו על עור הפנים בעונה הקרה

לא רק פרויקט "חורף-קיץ" בארונות והוצאת שמיכות הפוך והתנור מהבוידעם – בעונה הקרה גם עור הפנים שלנו קורא להתייחסות מיוחדת ולשינוי גישה. שינויי מזג האוויר לא יותירו את העור שלנו אדיש: אם הקיץ והשמש היוקדת השאירו אותנו עם נזקי קרינה, כתמי פיגמנטציה ותוספת חיננית של קמטים וקמטוטים, הסתיו והחורף יביאו איתם אוויר יבש, שינדף כל טיפת לחות שנותרה בנקבוביות.
"בעונה הקרה יכולים להופיע סדקים בעור, והוא ייראה מקומט ואפרפר", מסבירה קרנית מלמד, בעלת מרכז לטיפולי קוסמטיקה ואסתטיקה מתקדמים בתל אביב. "אם לא נספק לעור את ההזנה הנדרשת, נהיה בבעיה".
למי שסובל מבעיות עור, תקופת הסתיו והחורף אף קשה יותר: "לאנשים עם נטייה לרגישות יתר, יש עם בוא הסתיו התפרצויות של מחלות עור כמו סבוריאה ופסוריאזיס", אומרת מלמד. "זו העונה של כל אקזמות העור למיניהן, ולכן חשוב להקדים תרופה למכה".
הסתיו, אם כן, הוא זמן טוב להעריך את נזקי הקיץ על עור הפנים ולטפל בהם. "זוהי העונה הנכונה לטיפולים נגד פיגמנטציה, שלא התאפשרו בקיץ", ממליצה מלמד. "בעונות המעבר יש אפשרות לתת לעור יותר מבחינת טיפולים עמוקים, טיפול בתכשירים עם רמת חומר פעיל גבוהה יותר, טיפולי לייזר ואחרים, שלא מתאימים לעונה עם קרינת שמש חזקה, אשר עלולה לגרום לגירוי יתר".
גם למי מאיתנו שבורכו בגנטיקה טובה, או מי שסתם לא מז'אנר חובבי הטיפולים הקוסמטיים, ממליצה מלמד להגיע לטיפול תחזוקת פנים שוטפת לפחות אחת לרבעון. "חשוב להמשיך לטפח את הפנים כי הזמן לא עומד מלכת, ומעל גיל 50 כדאי להגיע לקוסמטיקאית אחת לחודש".
בחורף מומלץ לעבור לתכשירי טיפוח שומניים יותר
אין תחליף לשגרת הטיפולים בבית. קרנית מלמד, צילום באדיבותה
אבל גם ביקורים אצל הקוסמטיקאית לא יחליפו את הטיפוח היומיומי העצמי והעיקש. "אין תחליף לשגרת הטיפולים בבית", היא אומרת. "אפשר ללכת לקוסמטיקאית גם פעמיים בשבוע, אבל אם לא נטפל ביומיום, לא נראה תוצאות. מובן שצריך לדעת להתאים את התכשירים לסוג העור ולגיל. יש נשים שקונות תכשירי קוסמטיקה בכמויות, אך לא תמיד הם מתאימים וחבל על ההוצאה.
"גם קיצורי דרך כמו בוטוקס, מילויים וניתוחי מתיחה הם לא תחליף לטיפול ביתי ולטיפול קוסמטי תקופתי", טוענת מלמד. "אם לא נדאג לטקסטורה, ללחות, למרקם ולגוון של העור באופן קבוע, הוא אף פעם לא ייראה טוב".
אם בקיץ העדפנו תכשירי פנים מימיים וקלילים יותר, כדי לא להוסיף למאגרי הזיעה, בסתיו ובחורף מומלץ לעבור לתכשירים שומניים יותר. "חשוב בעונה הזאת להוסיף לטיפוח הפנים גם סרום, שמעבר להיותו תכשיר פעיל בפני עצמו, תפקידו להחזיק את קרם הלחות זמן רב יותר על העור.
"לעור פנים עם נטייה ליובש, חשוב במיוחד בעונה הקרה להתאים את קרם הלחות לעור הפנים, בהתייעצות עם קוסמטיקאית רפואית ולא בבחירה אקראית מהמדף בפארם. צריך לזכור שאבחון סוג העור יכול להיות מתעתע, ולא תמיד ניתן להתאים לבד את התכשירים לצרכים הספציפיים".
גם בעונה הקרה, כמו בכל השנה, יש חשיבות גדולה לתכשירי הטיפוח ללילה. "תפקידם של תכשירי הלילה הם לטפל, למנוע בעיות ולשמר את מראה העור, ולכן הם מכילים יותר חומרים פעילים מאשר תכשירי היום. בגיל 50 פלוס, כדאי לבחור בתכשירי לילה שמחדשים את הקולגן בעור וממצקים אותו, שמכילים ויטמין C, ויטמין A, פפטידים וחומצות למיניהן כמו חומצה הילרונית, שתפקידם לחדש, לבנות ולשמר את העור".
שגרת הטיפוח המומלצת בעונה הקרה:
לא לשכוח קרם הגנה, גם בחורף. צילום: Shutterstock
עור פנים יפה ובריא, מתברר, מצריך השקעה: לא משנה כמה טרדה וסידורים מצפים לנו ביומיום, לטיפולי הפנים צריך לפנות זמן. "בסתיו ובחורף יש לפתוח את הבוקר בניקוי הפנים, באמצעות תכשיר ניקוי שמתאים לסוג העור", אומרת מלמד. "אם העור רגיש, בוודאי שאין לבחור בסבון שמייבש ויכול להחריף תופעות של גירוי ואודם, ויש להעדיף תכשיר תחליבי יותר, שיעניק לחות כבר משלב הניקוי".
השלב הבא הוא מריחת סרום שמתאים לסוג העור, ולאחריו קרם עיניים. "טיפוח אזור העיניים הוא מאוד חשוב. העור באזור הזה נוטה להתקמט כי הוא לא מכיל בלוטות חלב, ולכן זקוק לתכשיר שומני יותר, אך עם זאת עדין. לא כדאי להשתמש בקרם הלחות של הפנים לאזור העיניים".
על גבי כל אלה מומלץ למרוח קרם לחות לפנים, ואם יוצאים החוצה, גם קרם הגנה עם מקדם גבוה. כן, גם בחורף. "היום אפשר למצוא תכשירי הגנה לפנים עם מברשת, כמו סומק, שלא מחייבים מריחת חומר שומני על האיפור. האבקה היא שקופה ובנוסף להגנה מהשמש, היא מרעננת את מראה הפנים ומכילה נוגדי חמצון".
את קרם הלחות חשוב לדבריה למרוח באופן סדיר גם על הצוואר, שמאוד מסגיר את הגיל. "יש קרמים שמיועדים לצוואר, שבו העור דק יותר, אבל כדי לחסוך בעלויות אפשר לרכוש קרם שמיועד גם לפנים וגם לצוואר".
לפנסיונריות שבינינו שלא ממהרות לשום מקום, מלמד מציעה להתפנק במהלך היום גם במסכת פנים טובה ועשירה בלחות, או בטיפול פילינג ביתי.
ומה עם הלילה? זה הזמן לעצור, לבחון את העור ולהחליט במה רוצים לפנק אותו בזמן השינה. "יש להתחיל שוב מניקוי העור בתכשיר ניקוי, כדי להסיר את האיפור ואת כל מה שדבק בו במהלך היום", אומרת מלמד. "לאחר מכן יש למרוח קרם לחות עשיר, עם החומרים הפעילים שמתאימים לכל אחת על פי צרכיה - אם זה מיצוק, טשטוש פיגמנטציה, חידוש העור וכיו"ב. יש קרמים ייעודיים לכל אחד מהדברים".
וכמו בכל סוגיה בריאותית, כך גם לגבי מראה העור, אין תחליף לתזונה בריאה. "השילוב של טיפולים בעור עם תזונה נכונה הוא הכרחי", מאשרת מלמד. "חשוב להיות בקשב למה שמכניסים לגוף. מזון שלא עושה טוב לתחושה הכללית, משפיע גם על הנראות.
"אין ספק שצריכה של מזונות מיטיבים תקרין החוצה. זה אומר הרבה ירקות, פירות, אגוזים, סיבים תזונתיים והורדה של הקמח הלבן לסוגיו ומוצרי החלב, בעיקר בעונות המעבר. מובן שהמזונות שמזינים את הגוף מבפנים, יכולים להזין את העור גם מבחוץ, כך שניתן להשתמש בהם להכנת מסכות ביתיות לפנים".
עשו זאת בעצמכן: מסכות פנים טבעיות לחורף
מה שמזין את העור מבפנים, יזין אותו גם מבחוץ. צילום: Shutterstock
לניקוי ולרענון העור: ערבבו חצי כוס שיבולת שועל מבושלת, ביצה אחת וכף שמן שקדים. מרחו על הפנים למשך 15 דקות.
להוספת לחות והזנה לעור יבש: רסקו 2 כפות אבוקדו וערבבו עם 2 כפות דבש וחלמון ביצה. מרחו על הפנים למשך 20 דקות.
לרענון ולהעלמת שקיות מתחת לעיניים: גרדו תפוח אדמה ומלפפון לעיסה סמיכה, ומרחו על הפנים למשך 20 דקות.
להחלקת העור מקמטים: גרדו גזר, ערבבו עם 2-3 טיפות מיץ לימון ו-2-3 טיפות שמן קוקוס. מרחו על הפנים למשך 20 דקות.
למיצוק עור רפוי: הקציפו 2 חלמוני ביצה עם 2 כפות חומץ תפוחים עד לקבלת קצף יציב. מרחו על הפנים וכשהתערובת מתייבשת, שטפו את הפנים.
לקילוף ולהסרת תאים מתים: ערבבו 2 כפיות סוכר חום עם מיץ מחצי לימון, עסו את עור הפנים, המתינו 5 דקות ושטפו. סיימו במריחת שמן קוקוס על הפנים.
לכיווץ נקבוביות: ערבבו 2 כפות דבש עם כמה טיפות מיץ לימון טבעי ומרחו על הפנים למשך 10 דקות.
עשרה מוצרי טיפוח שאי אפשר בלעדיהם
לשמור על מוצרי הקוסמטיקה שלנו - המדריך השלם
להצעיר את מראה עור העיניים: כל השיטות
הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה
המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר
נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...