10 סיבות לאכול מנגו (ומתכון קיצי)

הוא עשיר בוויטמינים A, C וויטמינים מקבוצת B וכן במינרלים כמו אבץ, אשלגן, מגנזיום, סידן וחומצה פולית. ולמרות שהוא לא הפרי הכי נפוץ בקיץ, כדאי לכם לחפש אותו ולהתחיל לצרוך ממנו, במידה שהוא לא חלק מהתפריט היומי שלכם. אנחנו מדברים על המנגו, אחד הפירות הטרופיים הבולטים והטעימים, שמתברר שיכולים לתרום רבות לבריאותנו. לרגל יום המנגו הבינלאומי שחל היום (לא ידעתם? אז טוב שאנחנו כאן), קבלו 10 יתרונות בריאותיים של הפרי הצהוב והאקזוטי, כמה שימושים מפתיעים ויעילים עמו, וגם, איך לא, מתכון:
1. מסייע נגד עצירות או גזים
הודות לאנזימים המסייעים בפירוק חלבונים ולכמות הנכבדת של הסיבים התזונתיים שבו, אכילת מנגו תורמת למערכת עיכול סדירה ולחילוף חומרים תקין, ומונעת תופעות לא נעימות כעצירות, גזים ונפיחות בטנית.
2. תורם למערכת החיסון
במנגו כמות גבוהה מאד של ויטמין C (הרבה יותר מזו הקיימת בפירות הדר אגב), לצד ויטמין A וויטמינים מקבוצת B. כל אלה מסייעים למערכת חיסון חזקה ובריאה.
3. מסייע במניעת סרטן
נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים שיש במנגו מסייעים במניעת סוגי סרטן מסוימים. צילום: Shutterstock
קיימים מספר סוגי סרטן שאכילת מנגו מסייעת בהגנה על הגוף מפניהם, הודות לנוגדי החמצון הקיימים במנגו בכמות גבוהה. סוגים אלה הם סרטן השד, הערמונית, לוקמיה וסרטן המעי הגס. הפיטוכימיקלים המצויים במנגו אף הם בעלי יכולת לסייע להילחם בסרטן.
4. שומר על רמת כולסטרול תקינה בגוף
זוכרים את הכמות הגבוהה של ויטמין C במנגו? לא רק למערכת החיסון היא תורמת, אלא גם להורדת הכולסטרול הרע בגוף, לצד הסיבים התזונתיים הקיימים בפרי. רב הסוכר פקטין המצוי במנגו תורם גם הוא להורדת הכולסטרול.
5. מסייע בשמירה על לחץ דם תקין
הכמות הנאה של האשלגן הקיימת במנגו מסייעת להורדת לחץ הדם, לצד המגנזיום ומעט הנתרן שבפרי. נוגד החמצון בטא-קרוטן הקיים במנגו נמצא כמסייע במניעת מחלות לב וכלי דם ושומר על בריאות הלב.
6. טוב לעיניים
זה שיש פירות וירקות התורמים לבריאות העיניים כולנו יודעים (מי אמר גזר?) אבל הידעתם שברשימה זו נמצא גם המנגו? בגלל שהוא עשיר בוויטמין A ובנוגדי החמצון לוטין וזאקסנטין התורמים לבריאות העיניים, אכילת מנגו יכולה לסייע לתפקוד הראייה.
7. טוב גם לזיכרון
מנגו נכלל גם ברשימת המאכלים שתורמים לשיפור הזיכרון ותפקוד המוח, בגלל ויטמין B6 שמצוי בו בכמות גבוהה, האחראי על תפקוד המוח.
8. משפר את מראה השיער והעור
טוב גם לעור ולשיער, צילום: Shutterstock
את הכמות הגבוהה של ויטמין A שיש במנגו כבר הזכרנו, אבל יחד עם נוגד החמצון בטא-קרוטן וויטמין E מתקבל תמהיל שתורם למראה עור ושיער בריא במיוחד.
9. מעורר את החשק המיני
ויטמין E הקיים במנגו ידוע כמעורר ליבידו ואף מגביר את החשק המיני. אולי זו הסיבה שבפרי האקזוטי דבק דימוי מעורר תשוקה: לאפריקאים באפריקה, לשם הגיע המנגו בראשית המאה ה-15, הזכיר הפרי אשך גברי, והם האמינו שלמנגו שמורה היכולת להגביר את היצר המיני.
10. מסייע בהפחתת גלי חום בגיל המעבר
מחקרים מצאו קשר בין שתיית מיץ מנגו להפחתת גלי חום. צילום: Shutterstock
אחת התופעות המעיקות של גיל המעבר היא גלי חום. מחקרים מסוימים מצאו קשר בין שתיית מיץ מנגו לבין הפחתת התופעה וקירור הגוף באופן טבעי.
ועכשיו, כמה שימושים יעילים במנגו שיפתיעו אתכם:
1. לריפוי פצעים
יש לכם פצע פתוח או לחילופין, גלד שאינו מחלים? קלפו מנגו ומרחו את הפרי ישירות על הפצע. הוויטמינים A ו-C הקיימים בפרי יסייעו לריפוי הפצעים ולהחלמת העור.
2. לניקוי העור
אפשר להכין מהפרי גם מסיכה טובה לפנים. צילום: Shutterstock
כדי לשמור על מראה עור בריא, קורן ורענן תוכלו להכין מסכת פנים ממנגו: חתכו את הפרי לחתיכות קטנות ודקות והניחו אותן על פנים נקיות למשך כרבע שעה. לאחר מכן שטפו במים פושרים, ותיהנו מעור רך ונעים למגע.
3. לחולי סוכרת: לוויסות רמת הסוכר בדם
חולי סוכרת יכולים להרתיח בסיר כמה עלי מנגו, להשרות למשך לילה ולשתות את המים בבוקר, לאחר שסוננו מהעלים. הדבר עוזר בוויסות רמות האינסולין בדם.
4. תרופת סבתא נגד מכת חום
מרגישים תשושים בגלל השמש הקופחת? סחטו את המנגו במסחטה, הוסיפו מעט סוכר ומים – ושתו. הדבר יעזור לווסת את רמת החום בגוף ולמנוע מכת חום.
ואיך אפשר בלי מתכון עם הפרי הטעים? הנה אחד קיצי ומרענן:
מוס מנגו טבעוני ונפלא
צילום: יח"צ
מצרכים (לכ-6 יחידות):
2 פחיות קרם קוקוס ששהו במקרר לפחות לילה שלם, מהן נכפה (נוריד בעזרת כף) רק את החלק השומני שצף והתקשה לאחר הקירור
2 מנגו בשלים ורכים
2 טיפות תמצית וניל אמיתית
מעט מייפל (לא חובה, לאוהבי המתוק)
עלי נענע לקישוט
ההכנה:
1. מרסקים בבלנדר/בלנדר מוט את שני המנגו. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט ממי הקוקוס שנשארו לאחר כיפוי השמנת.
2. במיקסר מערבבים זמן קצר מאוד (פחות מדקה) את שמנת הקוקוס. מי שאוהב מתוק יכול להוסיף סירופ מייפל אמיתי (לפי הטעם) ואת תמצית הווניל, עד שהכל הופך לקצפת יציבה.
3. מעבירים לצנצנת/כוס שקופה מעט קצפת, ומעליה את קרם המנגו בשכבות לפי הטעם והאסתטיקה.
4. מקשטים בעלה נענע או קוביות מנגו.
המתכון באדיבות אורטל ברובין-חן, רכזת תחום נטורופתיה בכללית רפואה משלימה
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
הצטרפו לקהילת בריאות ואורח חיים בריא של מוטק'ה
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...
בקשר למנגו. שכחתם לציין שכל 100 גרם שלו מכיל 14 גרם סוכר... יכול להיות שכל הנסים שתוארו במאמר מוגזמים במקצת? ..