כל מה שרציתן לדעת על תוספות שיער

לגיל הבוגר יש פלוסים רבים אבל אם יש תחום אחד שמהווה מינוס, זה השיער. השיער כבר לא צומח כמו פעם, הוא הופך להיות דליל, חלש ושביר. איבוד שיער נחשב לתופעה גברית, אך למעשה כמחצית מהנשים סובלות מדרגה מסוימת של איבוד שיער בשלב גיל המעבר ואילך. לפעמים תספורת טובה יכולה לעזור וגם טריקים כמו פודרה לשיער שמוסיפה לו נפח. אבל במקרים קיצוניים של שיער דליל במיוחד, שווה לשקול תוספות שיער.
"כ-40% מהנשים יסבלו בתקופות שונות מנשירת שיער, אולם חשוב לדעת שבגיל המעבר קצב איבוד השיער מהיר יותר, עשויות להיווצר קרחות קטנות, התדלדלות שיער בחזית ובצידי הראש או בקודקוד", אומר אלי כהן, מעצב שיער ובעל המרכז לפתרונות שיער. "השיער הופך ליבש, שביר ונטול ברק. שיער הערווה והשיער בבתי השחי הופכים לדקים יותר", הוא אומר.
חווי פילוסוף, ביולוגית ומנהלת ההדרכה בחברת "פיטו פריז", מוסיפה: "ההורמונים הם הגורם העיקרי לנשירת שיער אצל נשים, בין אם מדובר בתקופות של שינויים הורמונליים או הפסקת הווסת בגיל המעבר. גם תזונה לקויה נחשבת לאחת הסיבות הנפוצות לנשירת שיער. ככל שהתזונה תהיה מאוזנת יותר, כך בריאות השיער תישמר לאורך זמן".
אלי כהן מבקש להוסיף גם את הגנטיקה לרשימה: "נשירת שיער גנטית בקרב נשים מתרחשת אחרי גיל .40 הנשירה הזו, מלבד היותה כרונולוגית היא תורשתית, ויכולה לעבור גם מאב לבת. כלומר אישה שלאמה הייתה רעמת שיער מלאה אך אביה היה קירח, עשויה לרשת את הנטייה מאביה", הוא מסביר. "פעמים רבות הנטייה התורשתית קופצת דור, וסבא מקריח ישפיע על נכדה".
כהן מציין שקל לאבחן נשירה זו: "גברים מקריחים במפרצים ובקודקוד. אצל נשים נשאר פס של שיער ברוחב סנטימטר בחלק הקדמי של הראש, צמוד למצח, ואחריו מופיע שיער דליל. הסיבה לכך היא שלקראת גיל המעבר רמת ההורמון הנשי אסטרוגן יורדת. עד גיל המעבר האסטרוגן מנטרל את השפעת ההורמון הגברי טסטוסטרון ואת ההורמון נדיהידרוטסטוסטרון, ה- DHT. כאשר האסטרוגן נמוך, נשים נחשפות להשפעתו ההרסנית של הDHT- על זקיקי השיער."
הלחמה, הדבקה, קשירה או שזירה?
תוספות של הייר קולקשיין, צילום יח"צ
אז אם אתם אוכלים מאוזן אבל הגנטיקה נגדכם, או שאתם פשוט בגיל המתאים, אפשר לשקול תוספות שיער. וכשניגשים לבחירת תוספות שיער, יש לנהוג בזהירות רבה במיוחד, כי לעיתים הנזק בטיפול כזה רב מן התועלת. אז נכון שכולנו רוצות שיער מלא, סמיך וארוך שנראה בריא ומטופח, אבל רגע לפני שוחחנו עם כמה מומחים כדי להבין על מה אתן חייבות להקפיד אם החלטתן לחבר תוספות לשיער.
"ישנן שיטות שונות של תוספות שיער", מסביר מעצב השיער רועי חמו. "חלק מהשיטות מספקות תוצאה קצרת מועד ולחלקן חיים ממושכים יותר. השיטה הבסיסית ביותר היא חיבור של שיער סינתטי או שיער טבעי ממקור אחר למחלפות ראשה של הלקוחה, במטרה לספק לה אורך או נפח לשיער. הלחמות, הדבקות, קשירות ושזירות שיער הן כולן למעשה שיטות עבודה קוסמטיות שתכליתן אחת: לסייע להשגת מראה שיער שופע. שיטות אלה מבוססות על חיבור התוספות והצמדתן בשיטות השונות לשיער הטבעי".
קארין אלבכרי, נציגה בלעדית בישראל של הארגון הטריקולוגי הבינלאומי למדע השיער והקרקפת מרשת מעבדות הייר קליניק, מציינת כי האופציה הפופולרית בשנים האחרונות בתחום היא תוספות שיער ביחידות, שמולחמות לשיער לשם הארכתו ולהענקת מראה מלא בגוף השיער עצמו, אך אינן מודבקות באזור הקרקפת. לדבריה, האופציה הפחות נפוצה כיום היא השלמת שיער שהיא מעין פאה חלקית, המכסה אזורים בקרקפת..
מה ההבדל בין שתי השיטות?
אלבכרי: "תוספות השיער האיכותיות והשכיחות ביותר עשויות מקבוצות של שיער טבעי המבוססות על שיטות חיבור שונות. אלה מתחברות באופן מלאכותי לשיער הראש הטבעי ומספקות מענה לבעיית הדלילות והאורך. לעומתן, יש יחידות שיער הדומות בצורתן לחלקי פאות. אלה נועדו לספק מענה לתופעת התדלדלות הדרגתית של השיער והתקרחות נשית, הנגרמת עקב עודף של אנדרוגנים בעקבות שיבוש אנדוקריני".
לדברי חיה ברנפמן, בעלת חברת תוספות שיער, חשוב מאוד לבחור תוספת שיער איכותית: "שיער טבעי איכותי הוא כזה שצבעו לא ידהה עם הזמן ולאחר חפיפות. חשוב לאבחן את סוג השיער, הגוון והצורך: עיבוי, הארכה, שינוי צבע וכו'". לדבריה, תוספת שיער איכותית ובהתאמה אישית תראה טבעית תמיד ותשתלב עם שיער הראש בצורה הרמונית ומושלמת, בין אם החלטנו לחבר באמצעות קליפסים לבד בבית ובין אם החלטנו להדביק במספרה לשימוש קבוע למשך חודשיים-שלושה.
למי תוספות שיער לא מתאימות?
ויש גם תוספות שיער בגווני שיבה. צילום: יח"צ
חמו מוסיף: "השיטות מגוונות, החל משורות שיער המחוברות לראש על ידי קליפסים דרך חיבורי חרוזים והלחמות או בשיטת המדבקות, המצמידות תוספות שיער ישר על הקרקפת. חשוב כי כל אחת תדע שהיא לא בהכרח מתאימה לכל טיפול".
איך יודעים?
חמו: "מעצב השיער מוכרח לבצע אבחנה מדויקת, לוודא שהלקוחה אינה סובלת ממחלת עור וכי בקרקפת לא ניכרות תופעות עור חריגות, וכן ששערה חזק ומסוגל לשאת את משקל התוספות. השיטות כולן אמנם מבטיחות ללקוחה 'הרים וגבעות', וטוענות לשפר מיידית את מראה השיער הדליל, אך באופן פרדוקסלי הן גם מעלות באופן משמעותי את הסיכון לאובדן שיער מוגבר כתוצאה משימוש בטכניקת עבודה שאינה מתאימה, או לחילופין סוג ומצב שיער שמלכתחילה אינו מתאים לסוג כזה של טיפול.
"לא כל בעלי המקצוע בתחום מכירים ויכולים לזהות את התוספת הנכונה לשיער, אם לטובת מילוי או הארכת שיער. הנזקים בבחירת האופציה הפחות מתאימה, הפחות מקצועית והזולה, יכולים להיות קשים עד בלתי הפיכים בטווח הארוך".
אז מה בכל זאת ניתן להציע לנשים בעלות שיער דק ודליל?
חמו: "לנשים אלה מומלץ לבחור בתוספות המתבססות על חיבור באמצעות חוטים טבעיים זעירים העשויים מכותנה, פשתן וניילון, הנקשרים לשיערן הטבעי בקשר כפול וניתנים להפרדה קלה, פשוטה ובטוחה מבלי לסכן בתלישה את השערה הטבעית החלשה שלהן".
זהירות, יש גם חסרונות
תוספות שיער - ככה זה עובד. צילום: זוהר שטרית, באדיבות חיה ברנפמן
דורון פסקינו, מומחה שיער ומבעלי מרכזי פתרונות שיער מקצועיים הנושאים את שמו, מוסיף שמעצב שיער מיומן ידע להתאים את משקל התוספת הנכון שיש להשתמש בו, והיכן לחברו מבחינת מיקום בראש ומרחק מהקרקפת. "מעצבי שיער רבים עושים שימוש בתוספות המגיעות כיחידות שיער מוכנות – מה שבדרך כלל נפוץ בשיער טבעי מעובד", הוא אומר. "תוספות אלו מגיעות מוכנות עם דבק קראטין קשיח בקצה, במשקל של עד 1 גרם, מחברים אותן באמצעות מלחם וקושרים לשורש השערה. תוספות אלו מוכנות מראש ואין ביכולת מעצב השיער לשחק עם כמות השיער ומשקל היחידות, ולכן אינן מותאמות אישית לראש הלקוחה. אם יושמו על ראש של מישהי בעלת שיער דליל וחלש מאוד, למשל, הן עלולות למתוח את השיער הקיים ולקרוע אותו מהשורש".
אז מה אתה ממליץ במקום?
"לבחור דווקא בשיטה שבה תוספות השיער אינן מוכנות ומגיעות כתפזורת, ואז מעצב השיער יכול לפי שיקול דעתו להחליט איזה משקל של תוספות יש לחבר, כך ששיערה הטבעי של הלקוחה יוכל להחזיקו מבלי לגרום נזק עתידי. גם מיקום התוספת חשוב, שכן תמיד השיער באזור העורף והצדדים יהיה חזק יותר מהפדחת והרקות, ושם ניתן ליצור חיבורים גדולים יותר ולהוסיף משקל. יש לזכור שבכל אחת מהשיטות מופעלים לחץ ומתיחה, כשהמומחיות היא להביא אותם למינימום כדי לא ליצור נזק".
שיטת טיפול נוספת, הנחשבת לאפקטיבית אך יקרה מאוד - מחירה מגיע לאלפי שקלים - היא השתלת שיער בלייזר. בשיטה זו מסירים שכבת עור עבה מקרקפת המטופל, ובה זקיקים של שיער חי. את אותם זקיקים משתילים שוב באזור המקריח, ולאחר כמה טיפולים שיער מתחיל לצמוח שם בעצמו.
אם בחרנו בתוספות שיער, איך ניתן לשמור על התוצאה?
פסקינו: "יש לפרק את התוספות מדי 3-4 חודשים, לאוורר את השיער, לחפוף ביסודיות ולחברן חזרה במקום שהוא גם צמוד יותר לקרקפת, שהרי בינתיים השערה ארכה וחשוב יותר - כדי לאפשר לאזור זה של הקרקפת לנוח ולשורש השיער במקום להתחזק בשנית".
בטיפול התחזוקה של חיבורי התוספות מתירים ומחדשים את חיבורי התוספות מהשיער, אך למרות שהתהליך נעשה באופן מבוקר ומקצועי, הוא גורם במקרים רבים לקריעה ולתלישה של קצוות השיער הטבעי בנקודת החיבור. "כדי למנוע נשירת שיער וכדי לטפל בנשירה, חשוב לטפח את הקרקפת", מציין אלי כהן דרך למניעת הבעיה. "טיפול נכון בקרקפת יסייע לטיפול בשיער דליל ולשיפור איכות השיער לאורך זמן".
יצאנו לבדוק: מוצרים לטיפוח שיער כסוף
נמאס מהקצר: מאריכות שיער גם בגיל מבוגר
הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה
המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר
נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...