חזרה ליחסים

כשבני הזוג עוברים לישון בחדרים נפרדים

הילדים עזבו את הבית ויש חדר פנוי, וכשלושים אחוז מהזוגות המבוגרים מעדיפים להפריד כוחות. האם הנחירות הן תירוץ לטפל בזוגיות מידרדרת, או שמא ההפרדה היא דרך לרענן את האהבה?
עדי כץ 24/05/16
כשבני הזוג עוברים לישון בחדרים נפרדים
אהבה גדולה בגיל השלישי מתעצמת לעיתים בזכות חדרים נפרדים. צילום: Shutterstock

 

לפני כמה שנים החליטו עדנה ובן זוגה בעשרים השנים האחרונות להפריד כוחות: הם עברו לישון בחדרי שינה נפרדים. השניים, בני 60 פלוס ובנישואים שניים, קיבלו את ההחלטה יחד. "החלטנו שזה הכי נוח", מסבירה עדנה. "כך שנינו ישנים יותר טוב ואני גם יכולה לקרוא ספר עד שתיים בלילה, כמו שאני אוהבת".


היוזמה היתה של עדנה, שחובבת מרחב אישי, אך לדבריה, בן הזוג לא התנגד. "אחרי תקופה ארוכה שהוא התלונן שאני מתהפכת המון במיטה ומפריעה לו לישון, זה כנראה נראה לו הצעד הנכון".



 

 

- מה לגבי חיי המין? האינטימיות הזוגית?

 

"הם לא נפגעו, וזה אפילו יותר רומנטי. הוא צריך להשקיע יותר בחיזור, להגיע לחדר שלי ולהציע. לפעמים אני יוזמת ומגיעה לחדר שלו ואחרי שעושים מה שעושים משוחחים קצת וכל אחד חוזר למיטה שלו. יש לנו את האפשרות, כי יש עוד חדר פנוי בבית, אז למה לא לנצל אותה? זה מאוד שיפר לנו את איכות החיים".

 


נחירות, חריקות שיניים ליליות, התהפכויות במיטה, גיחות לשירותים, הרגלי קריאה וצפייה בטלוויזיה, הם רק חלק מהסיבות שיכולות לשכנע זוג, בעיקר כזה שילדיו עזבו את הבית ופינו חדר, להפריד את חדרי השינה. נכון, חדר השינה המשותף והמיטה הזוגית הם סמל הזוגיות והאינטימיות, אבל גם בשינה טובה, כך מבינים לעתים בגיל מבוגר, אי אפשר לזלזל.

 

30 אחוז מפרידים חדרים

 

 

גם בני זוג אוהבים רוצים טריטוריה משלהם. צילום: shutterstock

 

לדברי הפסיכותרפיסטית והמטפלת הזוגית והמשפחתית תמי אורן, הנתונים מצביעים על כך שכ-25-30 אחוז מהזוגות הנשואים הוותיקים מפרידים את חדרי השינה. "זוגות בתחילת הדרך בוודאי רוצים לישון ביחד ורצוי בתנוחת הכפיות", אומרת אורן. "אחרי לידת הילד הראשון, זה הופך פחות קריטי. כבר עייפים ורוצים יותר לישון, יש פחות נוקשות לגבי שינה של הילדים עם ההורים ואיכשהו אחד מההורים, לרוב האבא, עובר לתקופות מסוימות לישון על הספה".

 


בגיל מבוגר יותר, נכנסות לתמונה בעיות נוספות, הפרעות שינה. "אם יש אחד שקם הרבה פעמים לשירותים בלילה, או אחר שצריך לקרוא ספר או לצפות בטלוויזיה במיטה", היא אומרת, "ברור שזה מפריע לבן הזוג, בעיקר אם הוא סובל מהפרעות שינה שמגיעות עם הגיל.

 


"יש גם בני זוג עם דפוסי שינה שונים. אחד שאוהב ללכת לישון מוקדם ואחר שאוהב להגיע למיטה מאוחר ושני הצדדים סובלים. זה ששנתו מופרעת וזה שצריך להיזהר לא להעיר. ויש כמובן את עניין הנחירות, שהוא כרטיס היציאה האולטימטיבי לחדר שינה נפרד".

 


בנוסף, השנים הרבות ביחד עלולות להביא לדבריה לתחושת מחנק. "צריך לזכור גם שתוחלת החיים עלתה ואנשים חיים זה לצד זה עשרות שנים. אז מצד אחד הם התרגלו, אבל מצד שני, בשלב מסוים, הם רוצים קצת מרחב לעצמם, בעיקר אחרי שהילדים עזבו את הבית. הם רוצים טריטוריה משלהם, שבה אף אחד לא יכתיב להם את התנאים".

 

 

הפרדה שבאה מתוך דיאלוג

 

 

זוגיות לא חייבת להתקיים רק בחדר השינה. צילום: shutterstock

 

ההשפעה של ההפרדה על החדרים, כאמור, לא צריכה להיות שלילית, והיא תלויה במשמעות שבני הזוג מעניקים לה, ובדברים שעומדים מאחוריה. "האם היא באה מתוך דיאלוג, או שהיא חד צדדית, והאם היא באה להסתיר בעיה עמוקה יותר ולא מדוברת, שהפיתרון שלה הוא ניתוק", מבהירה אורן.


 

"אם נחשוב שהפרדת חדרי השינה היא סימן להידרדרות של מערכת היחסים ולכך שאין יותר שיח, סקס ואינטימיות, אז זה בעייתי. אבל המהלך יכול לבוא גם מתוך הבנה מושכלת שיש לנו דפוסי שינה שונים וחשוב לנו לישון טוב בלילה. לא מתוך קיטורים ותלונות על ההתנהלות של בן הזוג בחדר השינה, אלא מתוך דיאלוג והסכמה שזה לא אומר שאנחנו לא אוהבים אחד את השני ולא רוצים באינטימיות".


 

בנוסף להסבר שאנחנו נותנים לעצמנו ולבן הזוג על הסיבה למהלך, חשוב לדבריה גם לדאוג לפיצוי. "ההפסד הוא שהמיטה הזוגית תמיד היוותה אי שהוא רק של שנינו, שסיפק מפגש של מנוחה ושל רגעי פיוס, אבל אפשר למצוא מקומות אחרים וליצור צורות בילוי אחרות שיכניסו פיזיות ואינטימיות ליחסים. אפשר להחליט שפעם אחת היא יוזמת ופעם הוא ולעשות מזה טקס, שיכול לתרום לרומנטיקה. אם לא מקיימים עכשיו את השיחות הליליות במיטה, לעשות את זה במקום אחר. צריך לגבש כללים חדשים לעבודה על הזוגיות".

 


לדברי אורן, הבעיה הגדולה מתחילה כשהפרדת החדרים היא דרך להתעלם מבעיות בין בני הזוג. "כשיש לאורך זמן בעיות שלא דובר עליהן, הפרדת החדרים יכולה להיות דרך להתנהג את הרגשות הלא מדוברים. הבעיה של נחירות או טלוויזיה בלילה היא רק התירוץ להתחמק מחדר השינה, הכרטיס לחופש. שינה בנפרד תדרוש מאמץ לשמור על הזוגיות. אם אחד מבני הזוג יימנע מכך, הצד השני יפרש זאת כנטישה ודחייה".

 


 

- שינה בנפרד יכולה גם להועיל לזוגיות?

 

"היא יכולה להועיל, כי קודם כל היא מונעת סבל. מי שקם אחרי לילה של שינה טרופה בגלל הפרעות של בן הזוג, יקום עייף ועצבני. כך הוא יתנהל מול האחר וכך הוא ינהל את היום שלו. שינה לא רציפה עלולה לאורך זמן גם לפגוע בבריאות, בוודאי בשלב הזה של החיים".

 

 

 

 

- ומתי לא כדאי להפריד חדרים?

 

"כשאחד מבני הזוג או שניהם זקוקים לתחושת הביטחון שנותן מישהו לידם. זה חשוב בגיל מבוגר, גם כשאחד מבני הזוג חולה ועלול לקרות לו משהו במהלך השינה".


 

[#middleBanner]

 

 

הילדים חוזרים לגור בבית - כך תתמודדו

שש דרכים לרענן את הזוגיות

אולי פשוט תיפטרו מהנחירות

?

 

ומה אתם חושבים? בואו לדבר על זה בקהילת 

דילמות במשפחה של מוטק'ה

 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

15 טיפים לדייט מוצלח בגיל 60+

 

דייטים בכל גיל יכולים להיות דבר מלחיץ, אבל אם אתם מחוץ למשחק זמן רב, זו יכולה להיות תחושה מאיימת במיוחד....

לקריאת הכתבה
הגיל והתרגיל: טיפים לחיזור בגיל 60+

מתי בפעם האחרונה יצאתם לדייט? אם התשובה שלכם היא לפני 10, 20 או 30 שנה – כדאי שתמשיכו לקרוא. יש סיכוי טוב שדברים...

לקריאת הכתבה
פרק ב' עם החבר הטוב של הבעל

מנחם אלעד, אוטוטו 90 ולאה הובר, 87, הסתובבו באותה חבורה תל אביבית לפני למעלה מ-60 שנה. הוא היה נשוי למנוחה, היא...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה