לביבות סלק ולביבות גזר של פיליס גלזר

צילום: דניה ויינר
שני מתכונים לחנוכה מתוך הספר "פשוט בריא" (הוצאת מודן) של כוהנת המזון הבריא פיליס גלזר:
לביבות סלק עם סלסה סלרי-כוסברה
החומרים לכ-10 לביבות:
½ קילו סלק, מקולף ומגורר גס (כ-4 כוסות)
½ כפית כמון טחון
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
½ כפית אבקת אפייה
2 ביצים טרופות קלות
¼ כוס קמח רב-שימושי (של שטיבל)
6-7 כפות שמן קנולה, לטיגון
אופן ההכנה:
1. שוטפים, מנקים, ומקלפים את הסלק ומגוררים על הצד הגס של הפומפייה. שמים במסננת מעל קערה ומעמידים בצד 10 דקות. לוחצים להוצאת נוזלים.
2. בקערה בינונית, בעזרת כף עץ, מערבבים סלק, כמון, כוסברה, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
3. במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מידה של ¼ כוס עם ¼ כוס מהתערובת ולוחצים למעלה להדק. הופכים ומניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד. הלביבות יהיו בצבע אדום עז אך מושחמות קלות בכל צד. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם סלסה סלרי-כוסברה.
סלסה סלרי-כוסברה:
2 כוסות סלרי קצוץ דק מאד (כ-3-4 גבעולים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3-4 כפיות חומץ יין שרי (או חומץ פטל, או חומץ בן יין אדום)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
מערבבים את כל החומרים ביחד. מעבירים לקופסת אחסון ומקררים.
עוד על אוכל ומתכונים:
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...