חזרה לבריאות טובה

לחיות עם סרטן הערמונית

חולים רבים בסרטן הערמונית מתביישים במחלתם. עמותת "חיים עם סרטן הערמונית" מספקת מידע לחולים ומעניקה להם תמיכה
עדי כץ 31/10/13
לחיות עם סרטן הערמונית

צילום: Shutterstock 

 

סרטן הוא שם כללי לקבוצה של מחלות ולחלקן יש "יחסי ציבור" טובים מאשר לאחרות. סרטן השד, למשל, שבימים אלה מציינים את חודש המודעות לו, הוא מהיותר מדוברים ומאוזכרים, ואין מי שלא יודע שהוא פוגע באחת מתשע. על סוג נוסף של סרטן שפוגע באחד מתשעה, סרטן הערמונית, מדברים פחות.

 

כך טוענים בעמותת "חיים עם סרטן הערמונית". לדברי יו"ר העמותה, חנוך מילס, חולים בסרטן הערמונית מתביישים לחשוף את מחלתם, הנתפשת כפוגעת בגבריות. "נשים שחולות בסרטן שד או מבצעות כריתה מונעת, כמו אנג'לינה ג'ולי, כבר לא מתביישות לדבר על זה", הוא אומר. "גברים עדיין פוחדים שזה יפגע בתדמיתם הגברית".


סרטן הערמונית הוא הסרטן השלישי בשכיחותו בישראל. בקבוצת הסיכון נמצאים גברים מעל גיל 50 וכאלה שקרוב משפחתם מדרגה ראשונה, כמו אב או אח, חלה לפני גיל 70. גם תזונה לקויה, שתיית אלכוהול ועישון חשודים כמגבירי שכיחות, ונמצא קשר גם בין השמנת יתר לעלייה בסיכון לחזרת המחלה.

 

גברים מעל גיל 50 או בקבוצת סיכון צריכים להכיר את המחלה ואת תסמיניה ולעבור אחת לשנה בדיקה של חלבון ה-PSA המיוצר בבלוטת הערמונית ונמצא בדם, וגם בדיקה רקטלית ואולטרסאונד. "גם אם מוצאים תאים סרטניים בערמונית", אומר מליס, "היום מנסים לטפל בתרופות שמאטות את התפתחותם ולא דוחפים מיד לניתוח, לכימותרפיה או להקרנות. כל נגיעה בערמונית עלולה לפגוע במערכות העצביות שעליה, שאחראיות לשליטה על מתן שתן וצואה ועל הזקפה".


עמותת "חיים עם סרטן הערמונית" הוקמה ב-2008 על ידי חולים, שזיהו את מצבי המצוקה וביקשו לעזור לאחרים. מטרותיה הן להגביר את המודעות למחלה, לספק מידע והדרכה על הטיפולים ולקיים רשת תמיכה לחולים ולבני משפחותיהם. באתר העמותה אפשר למצוא מאמרים, פורומים וצ'טים על המחלה, ויש גם מפגשים, ימי עיון, סדנאות, הרצאות וקבוצות תמיכה.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק 


המסר העיקרי של העמותה הוא, שסרטן הערמונית איננו גזר דין מוות. "אנחנו רוצים שיידעו שאפשר להתמודד עם המחלה הזאת ולחיות איתה, אם תופסים אותה בזמן". מליס בן ה-64, תושב רמת אביב, חלה לפני כשבע שנים, עבר ניתוח שכמעט שלא הותיר תופעות לוואי וחזר לחייו הפעילים כמנהל של ארבע חברות (בנוסף לניהול העמותה בהתנדבות).


"מצאו אצלי את המחלה לגמרי במקרה", הוא מספר. "כששאלתי את רופא המשפחה למה לא שלח אותי לבדיקה, הוא אמר שלא היה מודע לזה. באותה תקופה לא היה לי עם מי לדבר על הסרטן שלי. יותר מזה, אנשים התרחקו ממני, כאילו זה מדבק. אמא שלי קראה לזה, 'המחלה'. לא ידעו אז עד כמה שזה נפוץ, כמו סרטן השד".


כיום הוא עמל על מתן בית חם לחולים ועל הפגשתם עם חולים שהחלימו ומתפקדים בצורה בריאה ונורמלית. "אני מנהל גם אישית מפגשים עם חולים, שחושבים שחייהם נגמרו והם יוצאים בגישה אחרת לגמרי. אנחנו מקיימים קבוצות תמיכה להתמודדות עם תופעות הלוואי של הניתוח או הטיפולים במקומות שונים בארץ ובנוסף, כדי להרחיב את הידע, מזמינים הרצאות של אורולוגים, אונקולוגים ותזונאים ועורכים ימי עיון בהשתתפות פאנלים של רופאים".

האירוע הבא של העמותה, יתקיים ב-14 בנובמבר בבית החולים וולפסון בחולון.
פרטים נוספים באתר העמותה: www.lwpc.org.il

 

עוד על סרטן הערמונית:

צ'יפס מעלה סיכון לסרטן הערמונית

תה ירוק נלחם בסרטן הערמונית

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה