חזרה לאופנה ויופי

לטפל ביובש בעור בדרכים טבעיות

אחת מתופעות החורף היותר מעיקות היא היובש, שנגרם כתוצאה ממחסור בלחות וגורם לסדקים בעור, לאי נוחות ולגרד. נטורופתית עם כל הדרכים הטבעיות לטפל ביובש בעור ובשפתיים, וגם מתכונים טבעיים לפילינג ולשפתון מזין
קרן אוחיון 20/01/20
לטפל ביובש בעור בדרכים טבעיות
בחורף העור מאבד מהלחות ונוטה ליובש (צילום: shutterstock)

 

יובש הוא אחת מתופעות החורף הנפוצות ביותר. מעבר למראה של העור הסדוק שאינו אסתטי, העור היבש יכול לגרום לסבל ממשי. התחושה של היובש, שנובע כתוצאה ממחסור בלחות, יכולה לגרום לאי נוחות, לגירודים ואפילו לחשמל סטטי. אבל זה ממש לא חייב להיות כך - אתם יכולים לבחור להשתמש בקרמים טבעיים להזנת העור, ולהתמודד עם התופעה באופן טבעי.

"עור יבש יכול להצביע על מחסור בלחות ובנוזלים בגופנו", אומרת בר יעקופור, נטורופתית ורפלקסולוגית בכירה, בעלת "ברבריא" קליניקה לנטורופתיה ורפלקסולוגיה. "ראשית חשוב מאוד להקפיד לשתות הרבה מים - החישוב המדויק הוא 300 מ"ל על כל ק"ג גוף. כך, אישה שמשקלה 50 ק"ג למשל צריכה לשתות 1.600 ליטר מים ביום. עם זאת, בחורף אנחנו פחות מרגישים צימאון, מה שיכול לגרום לנו להתייבשות גדולה יותר מאשר בקיץ". יעקופור מציעה לחשוב על פתרונות יצירתיים לשתיית נוזלים. "אני באופן אישי מאוד אוהבת את מקל הקינמון, שגם מאוד מחמם אותנו בחורף, ביחד עם הלימון שהוא מאוד מרענן לי את המים. יש עוד המון חליטות טעימות וייחודיות שיעזרו לנו לשתות יותר. אם צריך, שימו לכם תזכורת בנייד: כל שעה כוס מים או תה". בנוסף, מציעה יעקופור לנסות להמעיט כמה שיותר עם קפאין, תה שחור וקפה, "כי הם מאוד מייבשים".

 

יבשים? אכלו ירקות ירוקים וכתומים

 

אכילת ירקות ירוקים המכילים ויטמין K וירקות כתומים המכילים ויטמין A יכולה לשפר את המצב. צילום: Shuterstock

 

האם תזונה יכולה לשפר את המצב?

"בהחלט. במצבי יובש כדאי לאמץ תפריט שכולל הרבה ירקות טריים המכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגופנו, ובפרט לעורנו. מומלץ להרבות באכילת ירקות ירוקים המכילים ויטמין K ועוזרים בניקוי הרעלים מהגוף, וירקות כתומים המכילים ויטמין A - בטא קרוטן, נוגד חמצון חזק וטוב לעור הפנים. רצוי להימנע ממזונות מתועשים וממזונות עתירי סוכר".

לדבריה, ניתן לרקוח תכשירים ביתיים טבעיים במקום התכשירים הקוסמטיים התעשייתיים אשר מכילים כימיקלים רבים. "אותם כימיקלים אוטמים את עורנו ובכך לא נותנים לחמצן לחדור פנימה ולרעלים להתפנות דרך העור", היא מסבירה. "חשוב להבין שלנזקים בדרך כלל יש השפעה לטווח הארוך על הגוף, ולא תמיד חשים בזה באופן מיידי".

יעקופור ממליצה להכיר את תחום הקוסמטיקה הטבעית: "הקוסמטיקה הטבעית אפשרית וזמינה לכל אחד ואחת. היא קלה להכנה, את רוב המוצרים יש בכל בית, המחיר הרבה יותר משתלם, וכמובן - נהנים מרכיבים שהם 100% טבעיים, ללא כימיקלים וללא חומרים מזיקים".

 

השמנים שיעשו טוב לעור

 

שמן זית, שמן קוקוס ושמן שקדים הם בין השמנים שיסייעו לעור יבש. צילום: Shutterstock

 

להלן מספר רכיבים מהטבע שיעקופור ממליצה עליהם במיוחד כחומרי גלם לקוסמטיקה טבעית:

 

שמן זית – עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות, ניתן לשלב בעיסוי הגוף - בעיקר כאשר מתקררים. יש לחמם בבן מארי ולמרוח באזור הגב העליון, לכסות ולשמור על האזור חם.

שמן קוקוס - מתאים ליובש בשפתיים ולשימוש כחמאת גוף המעשירה את העור.

שמן שקדים – מקור משובח לוויטמין E, שהוא מרכיב חיוני לשמירה על רמת הלחות בעור. ניתן לשלב אותו גם בעיסוי כפות הרגליים, ולרקיחה של קרמים ומשחות.

שמן קלנדולה – "השמן האהוב עלי ברקיחה. מזין ומשקם את העור והופך אותו לרך".

 

מתכונים טבעיים לטיפול בעור יבש:

 

גם בשפתיים יבשות צריל לטפל. צילום: Shutterstock

 

מתכון של יעקופור לפילינג פנים מנקה וקליל:

 

בצנצנת של 50 מ"ל מערבבים 25 גרם סיליקה (מינרל שטוב לעור הפנים וניתן להשיג בכל בית טבע), 45 גרם ג'ל אלוורה ו-5 טיפות של שמן אתרי לימונענע, שמנקה היטב את העור (הוא פוטוסנסטיב, ולכן אין להיחשף לשמש לאחר השימוש). את התערובת מורחים על הפנים, משפשפים קלות ושוטפים במים פושרים.

 

מתכון לשפתון ביתי קל ומזין:

 

בצנצנת של 20 מ"ל ממיסים בבן מארי 15 מ"ל חמאת שיאה, מוסיפים כף שמן קלנדולה (אפשר להוסיף חתיכות פרחים) וטיפה של שמן אתרי לבנדר או וניל (לפי הטעם אישי). יוצקים לצנצנת ומכניסים ללילה למקרר. מורחים על השפתיים בעת הצורך.

 

לטפח את העור עם אבוקדו

קוסמטיקה טבעית: עשי זאת בעצמך

מוצרי הטיפוח שאת חייבת בחורף

הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה