חזרה לקריירה שנייה

לימודים מאוחרים: האוניברסיטה לגיל הזהב

מיזם חדש של סטודנט בבן גוריון יעשיר את הידע של הגיל השלישי בנושאים כמו ספרות, היסטוריה ואמנות, ויחזק את הקשר שלהם עם הדור הצעיר
עדי כץ 05/07/15
לימודים מאוחרים: האוניברסיטה לגיל הזהב
מספק פרנסה לחוקרים צעירים, מספק עניין לאזרחים מבוגרים. צילום: shutterstockצילום: Shutterstock

 

 

ישי דרומי, סטודנט לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון, חיפש לפני שנתיים דרך להתפרנס בזמן הלימודים. הוא ידע שהמקצוע שבחר, ספרות עברית עם התמחות בשירת ימי הביניים, לא יספק לו הרבה הצעות עבודה, אז החליט להעביר הרצאות בנושאים המבוססים על עבודות שכתב בתחום.

 

"שאלתי חברים שעובדים בהייטק אם המעסיקים שלהם ישלמו על הרצאות כאלה ואמרו לי שזה לא מעניין", נזכר הצעיר, כיום בן 29. "אז החלטתי להתמקד בקהל שיש לו זמן וסבלנות לש"י עגנון ולשלמה אבן גבירול". דרומי יצר קשר עם רשת בתי אבות והציע תחילה הרצאות בחינם. "ברוב המקומות הסכימו להרצאת ניסיון והתגובות היו מדהימות. כשההזמנות התחילו לזרום ולא עמדתי בעומס, החלטתי להתחיל לגבות תשלום נמוך שהיה נוח לבתי הדיור המוגן והתאים גם לי".

 

גם אתם רוצים לסייע? הצטרפו לקהילת ההתנדבות של מוטק׳ה

 

מכאן התגלגל המיזם החדש של דרומי: "אוניברסיטת גיל הזהב", שנבנתה בסיוע "המאיץ", תוכנית ליזמות עסקית-חברתית של ארגון PresenTense, והושקה בשבוע שעבר. המטרה: להעשיר את חייהם של מבוגרים בישראל, לספק פרנסה לסטודנטים ולחוקרים צעירים, ליצור קשר בין-דורי בין מבוגרים לצעירים וגם לעשות כבוד למדעי הרוח, תחום שנחשב לבלתי רווחי ולכן בלתי יוקרתי בעליל.

 

"כוחה של יזמות הצומחת מהשטח לא יסולא בפז", טוען גיא שפיגלמן, מנכ"ל PresenTense. "היא נותנת מענה מדויק לצורך בקהילה ובונה רשת קשרים משמעותית". ואכן, היוזמה של דרומי מלמדת את כולנו שיעור בגישור בין אוכלוסיות שונות, שלא בטוח שהיו נפגשות בלעדיה. "מצד אחד יש אוכלוסייה שבאמת מתעניינת, אנשים שרוצים להקשיב וללמוד ושמחים שבא להרצות בפניהם אדם צעיר", מסביר דרומי. "ומצד שני, יש המון סטודנטים כמוני, שמעבר לתשלום רוצים להשמיע את דבריהם ולקבל משוב והערכה על העבודה שלהם. זה בעיקר רלוונטי למדעי הרוח, שנחשבים למקצועות שלא שווה ללמוד. אחרי שחזרתי על הרעיון, הגשתי אותו לתוכנית והם עזרו לגבש אותו, הנחו איפה להתמקד, איך לשווק את עצמי וכדומה".

 

ללמד מתוך שליחות

 

 

צעירים ששמחים לתרום מהידע שלהם. דרומי

 

החל מהשנה הבאה, תאפשר התוכנית לאזרחים ותיקים ברחבי הארץ, בבתי אבות ודיור מוגן, במתנ"סים ובמועדונים לקשיש, להאזין בחינם או בעלות נמוכה להרצאות בספרות, היסטוריה, פילוסופיה, גאוגרפיה, מחשבת ישראל, אמנות ועוד, מפי צעירים מהאקדמיה ששמחים לתרום מהידע שלהם לאוכלוסיה קצת אחרת.

 

גם אתם רוצים ללמוד? אפשר להתחיל בשפה זרה

 

"פרסמתי מודעה באתר הסטודנטים של בן גוריון שגלשה לאתר AllJobs וקיבלתי 600-500 פניות של סטודנטים מתואר שני ומעלה, ביניהם דוקטורנטים ודוקטורים, כולם בשכבת גיל של סגל זוטר או עוזרי הוראה, ומהם בחרתי 13 מרצים", הוא מתאר. "מכיוון שהביקוש היה כל כך גדול, יכולתי להעלות את רף הדרישות ובדקתי ניסיון קודם בהוראה אקדמית, פרסומים קודמים ואת הנושאים שעליהם הם מציעים להרצות. ערכתי ראיונות אישיים ובחרתי את מי שהיה הכי מרתק. אני חייב לציין שכולם הראו נכונות לעשות את זה מתוך שליחות, יותר מאשר בשביל השכר".  

 

אפשר ללמוד גם דרך הטלפון הנייד

 

אחד הקריטריונים החשובים עבורו לבחירת המרצים היה גיל צעיר יחסית, שיאפשר מפגש עם קהל המאזינים המבוגר. מסיבה זו, צורף המיזם שלו על ידי ארגון "ג'וינט ישראל" לפורום "קול הדורות" המעודד פעילות בין-דורית. "בהתחלה קצת נרתעתי והייתי די ספקן בקשר להצלחת המפגשים בין הצעירים למבוגרים", הוא מספר. "אבל אחרי הפעם הראשונה, הרגשתי טוב. הנוכחות של אדם צעיר מאוד ריגשה ושימחה את האנשים וגם התייחסו אלי עם המון כבוד".

 

דרומי מספר שהופתע גם מרמת העומק והאינטליגנציה של הקהל הלא מוכר. "מצאתי אנשים שעברו דברים ויש להם חשיבה משלהם ושמעתי הרבה הערות, שאלות ותובנות מחכימות", הוא מציין ומסכם: "זה קהל מאוד לא חנפני. אם הוא לא אוהב אותך, אתה תדע את זה. הם לא מנסים לייפות".

 

זה הזמן לעזור: הצטרפו לקהילת ההתנדבות של מוטק׳ה

 

כל מה שרציתם לדעת על דיור מוגן

 

הסוד לאריכות ימים: לא להפסיק ללמוד 

 

 

 

תגובות  3  אהבו 

22/08/15

יוזמה מבורכת.



היכן ניתן להאזין להרצאות?



עירית



 


רעיון נפלא! אני אציע שיעשו גם באזור הצפון והעמקים, גם אנחנו רוצים ללכת להרצאות. לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה לימודי חינוך לימודי כלכלה ומנהל עסקים...
רעיון נפלא! אני אציע שיעשו גם באזור הצפון והעמקים, גם אנחנו רוצים ללכת להרצאות.







לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה

לימודי חינוך

לימודי כלכלה ומנהל עסקים
03/08/17
אני פשוט מברך על הרעיון, אשמח להציע קורסים אפשריים במגוון תחומים, לאוהבי הטכני ניתן לללכת וללמוד קורס front end development  לאוהבי היצירתיות ניתן ללכת וללמוד קורס עיצוב מוצר ...
אני פשוט מברך על הרעיון, אשמח להציע קורסים אפשריים במגוון תחומים, לאוהבי הטכני ניתן לללכת וללמוד קורס front end development  לאוהבי היצירתיות ניתן ללכת וללמוד קורס עיצוב מוצר ולאוהבי הניהול והחברה קורס ניהול פרויקטים.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

המנהיגים החדשים: ותיקים למען ותיקים

בשיתוף מפעל הפיס

רובנו הולכים להצביע בבחירות המוניציפליות, אחת לכמה שנים, כדי לבחור ראש עיר, ובכך...

לקריאת הכתבה
סבתא סורגת - ותורמת: הגמלאיות שסורגות כובעים ותורמות אותם באהבה

בשיתוף מפעל הפיס

בראש השנה הקרוב צפויים תלמידי בית ספר לחינוך מיוחד בחיפה לקבל משלוח ייחודי: מאות...

לקריאת הכתבה
גמלאיות למען גמלאים: היוזמה המקסימה של עליזה וחנה

בשיתוף מפעלהפיס

סקירת נושא ההתנדבות בארץ מלמדת כמה פרטים מעניינים מאוד על התנדבות בקרב בני הגיל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה