חזרה למגזין אוכל

לימונים כבושים

ללימון יש שלל יתרונות תזונתיים ואינסוף שימושים. אפשר למשל לכבוש אותו ולקבל רוטב פיקנטי שמשדרג כל מנה
עדי כץ 30/04/14
לימונים כבושים

 

הלימונים על העץ בחצר מבשילים עכשיו. צהובים, גדולים וריחניים הם תלויים על ענפיו ומחכים בסבלנות להיקטף. מבין עצי הפרי, הלימון הוא מהמועדפים לגינה הפרטית. הוא עץ קטן ועמיד שחלק מזניו מניבים כל השנה. לפירותיו החמוצים אין תחליף במטבח מבחינת השימושיות והבריאותיות גם יחד.


גם אם אינכם מצוידים בעץ משלכם, תוכלו למצוא לימונים בשווקים או בסופר בכל ימות השנה, וכמה מהם בבית הם חובה בכל עת. בסלסלה על אדן החלון הם אביזר דקורטיבי ותמיד יתנדבו לתבל סלט, להיסחט למיץ או להשתלב בכוס התה.


הלימון המוכר לנו נוצר מהכלאה של ליים ואתרוג. את טעמו החמוץ האופייני נותנת לו החומצה הציטרית שהוא מכיל, והוא ניחן בעוד רכיבים בריאותיים כמו פלבונואידים (נוגדי חמצון), הרבה ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, אשלגן, סידן, זרחן, מגנזיום וברזל.


כדאי לשלב את הלימון בדרך כזו או אחרת בתפריט היומי כמגן מפני חיידקים, נגיפים, טפילי מעיים ופטריות, לחיזוק מערכת החיסון, להורדת לחץ הדם ולניקוי הכבד. מיץ לימון משמש גם לחיטוי זיהומי גרון, ומי שחווה מחלת ים יודע שאין כמו כסיסת פלח לימון להעביר את הבחילה. אבל הבשורה החשובה ביותר בקשר ללימון היא שמחקרים מצאו שבכוחו להרוס תאים ממאירים בסוגים שונים של סרטן מבלי להזיק לתאים הבריאים.

 

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה