חזרה למגזין אוכל

לכבוד החנוכה: מגוון סופגניות

סופגניות שונות ומגוונות כבר מפתות את חובבי המתוקות האלה במאפיות וברשתות. חידושים, מילויים והמצאות, וגם שלושה מתכונים למי שלא מוותרים על עבודה עצמית
אורית הראל 06/12/09
לכבוד החנוכה: מגוון סופגניות
צריך להיות מאוד חזקים כדי לעמוד השנה בפני פיתויי הסופגניות של חנוכה. רובנו, כך מתברר מנתוני סקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה בעבור רשת רולדין, מתמסרים לפיתוי המתוק שמגיע עם הנרות הללו, דמי החנוכה, השירים והאחיות המלוחות - הלא הן הלביבות. על פי הסקר, 73 אחוז מהישראלים אוכלים סופגניות בחג, כארבע בממוצע לכל אכלן. זאת ועוד: כשני שלישים מהציבור קונים את התפיחות המתוקות הללו. מובילים את טבלת האכלנים-הקונים תושבי תל אביב - 65.6 אחוז הצהירו שהם קונים סופגניות מוכנות. בשנים האחרונות כבר התרגלנו למגוון ולמבחר מדהים של טעמים ומילויים לסופגניות, כמו גם לגדלים שונים ומשתנים. כל קונדיטוריה ומאפייה עם ההתמחויות שלה וההמצאות שלה. ברשת רולדין מדברים במונחים של "קולקציות" של סופגניות שהם מציעים, והשנה מדובר בשתי קולקציות, האחת למבוגרים והשנייה לילדים. כל הסופגניות שלהם, כך נמסר, מטוגנות בשמן קנולה ומשקל כל אחת כ-65 גרם. בקולקצייה למבוגרים אפשר למצוא סופגניית וודקה מלון, שהיא סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לבן בלגי בשילוב וודקה מלון ובציפוי שוקולד לבן וקרוקנט ויש בה כ-275 קלוריות. סופגניית המקיאטו ממולאת גנאש שוקולד חלב בלגי עם אספרסו, בשילוב נגיעות שמנת ובציפוי פריזר שוקולד ומרנג קפה ומכילה כ-260 קלוריות. סופגניית בננה לוטי היא במילוי גנאש שוקולד בננה, ליקר קוקוס וקוקוס קלוי, בציפוי שוקולד בלגי מריר ובננה מיובשת (כ-260 קלוריות). סופגניית פיסטוק היא במילוי גנאש שוקולד לבן בלגי ופיסטוק, מצופה בשוקולד בלגי מריר ושברי פיסטוק (כ-270 קלוריות). סופגניית חלבה באה במילוי גנאש שוקולד לבן בלגי וחלבה, מצופה בשוקולד לבן ושבבי פקאן סיני (כ-280 קלוריות). סופגניית קרם פטיסייר ממולאת קרם פטיסייר (קרם וניל עשיר), מצופה בפריזר שוקולד בלגי ופניני שוקולד לבן (כ-220 קלוריות). מחיר הסופגניות בקולקציה למבוגרים: 8 שקל כל אחת. בקולקציית הילדים של רולדין יש סופגניית שוקו-שוקו במילוי גנאש שוקולד חלב בלגי ופנקוטה בציפוי שוקולד בלגי ופניני שוקולד חלב (כ-260 קלוריות), סופגניית סוכריות קופצות במילוי שוקולד ובשילוב סוכריות קופצות מצופה בשוקולד ובסוכריות צבעוניות (כ-260 קלוריות), סופגניית שוקו קצפת במילוי קצפת ובציפוי פריזר שוקולד בלגי (כ-230 קלוריות). כל אלה במחיר 8 שקל לסופגנייה. סופגניית ריבת חלב (כ-180 קלוריות) עולה 5.50 שקל וסופגניית ריבה קלאסית (170 קלוריות) - 4.50 שקל. כמו כן מציעה הרשת מארזי סופגניות חגיגיים לפי בחירתכם של שמונה סופגניות החל מ-41 שקל ושל 12 - החל מ-64 שקלים.


בסניפי שופרסל, שופרסל שלי וביג מציעים השנה מארזי סופגניות מוכנות-קפואות מבית שופרסל ומאפיית גדרון. מדובר בשישיית סופגניות או מיני סופגניות, שעברו, לדברי היצרן, תהליך הכנה רציף והוקפאו באמצעים חדשניים השומרים על מרקם וטעם טבעיים ועסיסיים לאחר הפשרה. הסופגניות הקפואות הללו מכילות ריבה בפנים, ונועדו לחימום בתנור או במיקרוגל. ויש גם שקית אבקת סוכר שמצורפת למארז. מחיר מארז שש סופגניות קפואות בגודל רגיל - 23.95 שקל, שש סופגניות מיני - 17.45. בנוסף מוצעות בשופרסל סופגניות טריות המטוגנות סמוך למועד מכירתן. השנה אפשר יהיה לקבל אותן מצופות שוקולד או פונדנט לבן, ובמילוי וניל. מחיריהן משתנים בהתאם לציפוי ולמשקל (גודל) הסופגנייה ולמארזים שבהם הן נמכרות ומתחילים ב-3.49 שקלים לסופגנייה אחת במשקל 35 גרם. באספרסו-בר גלידריית שקד בהאנגר 7 שבנמל תל אביב, מציעים שילוב של סופגנייה עם גלידה שמכונה אצלם "סופגלידה". מדובר בשילוב של סופגנייה חמה עם גלידה - ורוטב - לפי בחירתו של הלקוח, שניתן לאכול במקום או לקחת באריזה לדרך. מחיר מנה חמה-קרה כזו: 18 שקל. מטעם חברת זוגלובק מבקשים להציע לנו חשיבה אחרת על נושא הסופגניות והלביבות, בדמות סנדוויצ'ים - כן, כן - בכיכוב אופציות החג המוכרות. לסנדוויץ' סופגנייה הם מציעים לקחת סופגנייה טרייה ללא ריבה, לחצות אותה, למרוח בריבת בצל, למלא בפרוסות של פסטרמה בדבש ולאכול חם. אופציית סנדוויץ' הלביבה מציעה לקחת שתי פרוסות לחם לבן, למרוח במיונז, להניח ביניהן לביבה, מספר פרוסות פסטרמה בדבש, מעט רסק תפוחי עץ וטבעות בצל ירוק. ולסיום, לטובת מי שבכל זאת אינם מוותרים על החוויה, הטעם והארומה של סופגניות ביתיות, הנה שלושה מתכונים לסופגניות. התכונים, וריאציות על נושא הסופגניות, הם מתוך ספרה של מירי ליבוביץ' שרוסטר "פרווה" (אותו סקרנו באתר), ספר שמכיל כ-300 מתכוני מאפים שכולם פרווה.
סופגנייה קלאסית
(30 סופגניות)
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח, ½ כוס סוכר 50 גרם שמרים (1 שקית שמרית) 1 כף שטוחה מלח 1 ביצה, 4 חלמונים 3 כפות שמן קנולה ½ 1 כוסות מים פושרים 1 כף ברנדי 1 כפית תמצית וניל אמיתי גרדת לימון דקה שמן קנולה לטיגון עמוק
למילוי:
ריבת תות/ פטל/ פירות יער איכותית
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחברים למיקסר וו לישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה, החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי וגרדת הלימון, במהירות נמוכה במשך שלוש דקות. מגבירים את המהירות ומערבלים שבע דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק. מחלקים את הבצק ל-30 חתיכות אחידות ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ. מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב, במרווחים שווים, ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים כשלוש שעות במקום חמים, עד להכפלת הנפח. בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון. בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון. מטגנים ארבע סופגניות בכל פעם, למשך כשתי דקות, והופכים לצד שני לטיגון של שתי דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מצננים כמה דקות. ממלאים שק זילוף עם פייה דקה בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגנייה וממלאים. זורים למעלה אבקת סוכר דרך מסננת דקה, ומגישים חם.
ספינג' - סופגניות מרוקאיות
(35 ספינג')
החומרים:
1 ק''ג קמח 50 גרם שמרים (שקית שמרית) 4 כוסות מים פושרים 1 כפית שטוחה מלח שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה:
קערית סוכר
אופן ההכנה:
מחברים למיקסר וו לישה ומערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מים. מוסיפים את המלח ומערבלים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים. מקציפים שוב, ומתפיחים שעה נוספת. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מרטיבים ידיים במים, לוקחים גוש בצק רך, עושים בו חור במרכז כמו בייגלה, ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים למסננת על נייר סופג, עד גמר טיגון כל הסופגניות. מגישים חם, טובלים בקערית הסוכר.



צ'ורוס - סופגניות מקסיקניות
(30 יחידות)
החומרים:
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה 1 כוס מים ½ כפית מלח ¼ 1 קמח 3 ביצים 1 כוס סוכר שמן קנולה לטיגון.
אופן ההכנה:
בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבלים במיקסר ידני ומבליעים בבצק עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½ 1 ס"מ. מזלפים לשמן החם רצועות באורך 15 ס"מ, חותכים את הרצועה במספריים, מטגנים כמה רצועות יחד עד להזהבה, מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג, עד גמר הטיגון. זורים סוכר על שקית ניילון לכל אורכה, מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מייד.
עוד על אוכל ומתכונים:

ספר בישול חדש: פרווה

ספר בישול חדש: מאסיה באהבה

עוף עם ירקות מוקפצים

מרקים טעימים לחורף

רולים טעימים לאירוח קל

ספר בישול חדש: אורחת נוספת לשבת

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה