חזרה להחיים הטובים

לעצב את הבית בהרמוניה לפי הפאנג שוואי

כדי שהבית שלנו יעורר בנו תחושות של שמחה, צריך לדאוג שהעיצוב יהיה מסונכרן עם תחושותינו. אילו פריטים לשלב ואילו ממש לא? אדריכלית פנים ויועצת פאנג שוואי עם התשובות
רחל בנאסייג פיבן 16/05/17
לעצב את הבית בהרמוניה לפי הפאנג שוואי
בחרו בצבעים הרמוניים שעושים לכם נעים, ובפריטים שמסמלים שמחה ותחושות טובות. צילום: Shutterstock

 

 

גיל 50 פלוס הוא הזמן שבו אנחנו מתחילים לחיות בשביל עצמנו. הילדים גדלו וחלקם כבר לא גרים בבית, הגענו למקום מכובד בתחום העיסוק, המצב הכלכלי יציב, הבריאות מודעת – כל אלה ועוד מאפשרים להסתכל על חיינו בסיפוק, ולרצות לעבור לשלב בו אפשר לקטוף את הפירות ופשוט ליהנות.

 

הנאה מהקיים מתחילה בדברים הקטנים, בבית שבו אנחנו חיים. אחרי הכל, אנחנו מבלים בבית לא מעט שעות, ואם הילדים עזבו את הקן זה בדיוק הזמן להתאים אותו לצורת החיים החדשה. אחת הדרכים לעשות זאת בצורה הרמונית היא על ידי עיצוב בשיטת הפאנג שוואי - תורה סינית עתיקה לארגון חללים וחפצים על מנת להגיע להרמוניה עם הטבע. עיצוב על פי הפאנג שוואי מאפשר לנו לשדרג את האנרגיות של הבית, ולסנכרן בין התדר של ביתנו לסגנון חיינו. איך עושים את זה? בין היתר באמצעות תמונות, חפצים ובחירת צבעים שמשפיעים עלינו לטובה, ומעוררים בנו רגשות נעימים. לפניכם מספר טיפים לעיצוב הרמוני על פי הפאנג שוואי:

 

 

כל חדר בבית מייצג ערך אחר

 


 כל מקום בבית משויך לערך מסוים על פי מיקומו, וקשור לבן משפחה אחר. צילום באדיבות רחל בנאסייג פיבן


 

בעקבות עזיבתו של אחד הילדים את הבית, נותר חדר פנוי. על פי הפאנג שוואי, כל מקום בבית משויך לערך מסוים, על פי מיקומו וכיווני האוויר שלו. לדוגמה: אם מדובר בחדר שהתפנה באזור הדרום-מזרחי של הבית, זהו אזור המשויך לשפע, וקשור לבת הבכורה במשפחה. חדר הנמצא בצפון-מערב משויך ליציבות ולביטחון וקשור לאב המשפחה. כיוון המזרח קשור לבריאות, ליצירתיות, להתחלות חדשות וגם לבן האמצעי במשפחה.

 

כך כל חדר נוגע בערך אחר, דוגמת זוגיות, התחלות חדשות, שמחה, הנאה, קריירה וכיו"ב, ומייצג כל אחד מבני המשפחה. אלא שבמקרים רבים, חדר שמתפנה הופך להיות מחסן, או אזור כביסה מבולגן שהבגדים בו נערמים בלי סוף. במקרה כזה לרוב אין הקפדה על עיצוב ועל אסתטיקה, ובמקומם יש בלגן, אי סדר, ומקום שמעורר רגשות של עומס, מטלות שיש לבצע וכיו"ב. 

 

על פי הפאנג שוואי, תחושות אלה מתחברות לאיכות המקום. אם אותו חדר כביסה נמצא, למשל, באזור הקריירה, סביר להניח שחשיבה על הקריירה תעלה אף היא תחושה של עומס, אי סדר, מחשבה על "מה צריך לעשות" בקונוטציה של משימה המכבידה עלינו, והתוצאה - בהתאם.

 

באותה גישה נתייחס לחדר שעזב אחד הילדים, אך השאיר בו קופסאות מלאות בחפצים, בהמתנה לשלב הבא בחייו. זהו מצב שבו החדר עמוס חפצים שאין להם תכלית בזמן הווה. אין תנועה, יש סטטיות. לפעמים אחסון זה מקשה על ניקוי ועל אוורור ראוי של אותו החדר. התדר הנוצר הוא כובד, חוסר תנועה, לכלוך, אפאטיות וקיפאון. אם מדובר בחדר שנמצא באזור השפע, הבריאות או הלימודים, סביר להניח שאותו בן משפחה שהחדר משויך אליו יחוש את תחושת הכובד, התקיעות וחוסר המוטיבציה שהשהות בחדר מעוררת.

 

 

התפנה חדר? נצלו אותו לתחביבים ולאנרגיה חדשה

 

חדר מיותם שהפך למחסן מבולגן יעמיס עליכם גם רגשית. צילום: Shutterstock

 

 

איך להימנע מכך ולנצל את החדר בצורה מקסימלית, כך שיכניס אווירה של שמחה ושל עשייה?

 

1. השמישו את החדר לפעילות. כשמתבצעת בחדר פעילות אקטיבית, יש בו חיות ותנועה אנרגטית. זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בחדר שהתפנה כחדר כביסה, למשל, אבל יש להקפיד על ניקיון וסדר. לחילופין, חדר פנוי יכול להפוך לחדר עבודה, לחדר אורחים, לחדר קריאה, חדר כושר וכיו"ב, בהתאם לתחביביכם השונים. מדובר למעשה בהזדמנות להשתמש בחלל שקיבלנו במתנה להגשמת חלומות ישנים, שלא התאפשרו לפני כן עקב מחסור במקום.

 

2. שמרו על האסתטיקה בחדר. הקפידו לנקות את החדר ולשמור על מראה נעים – זכרו  שחלל זה הוא חלק אינטגרלי מהבית כולו. פתחו תריסים וחלונות, ואפשרו לאור היום ולאוויר להיכנס אליו על בסיס יומיומי.

 

3. אין לכם צורך בחדר זה? בטלו אותו לגמרי. אם אין לכם צורך בחדר הנוסף שהתפנה, תוכלו להוריד את הקירות המפרידים בינו לבין החדר הצמוד, ובכך להגדיל את החלל הצמוד אליו. כך למשל, אם החדר הצמוד הוא חדר השינה שלכם, תוכלו להגדיל אותו כך שיהפוך לסוויטה מפנקת, עם חדר ארונות נוח, פינת ישיבה זוגית ועוד.

 

 

פריטי עיצוב שעושים טוב על הלב

 עיצוב בצבעי אש ואדמה, לרכות, קלילות וזרימה. צילום: באדיבות רחל בנאסייג פיבן 

 

 

כשמגיעים לעניין העיצוב, חשבו לא רק על הפן הפרקטי, אלא על מה שיעשה לכם נעים. באיזה צבע תרצו לרפד את הספות ואת הכורסאות? מה יהיה צבע השטיח? והווילונות? כשהיו ילדים קטנים בבית, חשבנו בעיקר פונקציונלית, וצבעים בהירים לא עלו על דעתנו. מעתה התשובה לעניין הצבעים והבדים צריכה להסתכם בשאלה: מה אתם אוהבים?. מובן שמומלץ לבחור בבדים עמידים וחזקים, שניתן לתחזק בקלות, על מנת שבכל רגע הסלון יראה במצב המיטבי שלו, וירגיש מקום יפה ונוח.

 

דאגו לחומרים נעימים למגע, לשילובים נכונים בין הגוונים והדוגמאות של הבדים וצורות הרהיטים, ולצבעים נכונים ומתאימים לאנרגיות החלל. תורת הפאנג שוואי מאפשרת לבחור בין מספר צבעים המחזקים את אנרגית המקום - וכפועל יוצא -  גם את השוהים בו.

 

חשוב שהמילים רכות, זרימה, קלילות, התאמה ובעיקר שמחה יהיו נוכחות בבחירות הרהיטים, התמונות, גוון התאורה, סוג הטקסטיל ומידת עומס החלל. ככל שאלה יהיו יותר ויותר נוכחות בסלון, באמצעות הבחירות שלכם, כך ניתן יהיה להבחין בהן כתחושות שהחלל מעורר, ולמעשה התדר שלו. באופן כזה, תוכלו להתחבר וליהנות מאותן תחושות גם בחייכם, ולא רק בביתכם.

 

 

יש לכם תמונות משפחתיות בחדר השינה? הסירו אותן

 

 בסלון מומלץ לתלות תמונות שמחות. תמונה לדוגמה, צילום באדיבות רחל בנאסייג פיבן

 

 

חשבתם פעם מה הרגש שעולה בכם ממבט בתמונה הראשית התלויה אצלכם על קיר הסלון? כמעט כל תמונה או חפץ מעוררים בנו תחושה מסוימת: שמחה, התרגשות, רצון לנסוע, לעשות מעשה, להצליח, ולחילופין – רגשות אשם, עצב או געגועים. בדקו את הסימבוליקה של התמונות והחפצים המוצגים בסלון, בחדר השינה ובחדר העבודה שלכם, והיפטרו ממה שמעורר בכם רגש לא נעים.

 

עיקרון חשוב בפאנג שוואי הוא שדומה מושך דומה: רגש שלילי ימשוך עוד מאותו הרגש, וזה לא מה שנרצה לצרף לסביבה שלנו ולחיינו. בסלון מומלץ לבחור בתמונות שמחות, שמעוררות אנרגיה אקטיבית. את תמונת הילד הבוכה המפורסמת תשאירו באייטיז.

 

 בחדר השינה מומלץ לתלות תמונות נעימות של זוגיות. תמונה לדוגמה, ציור: אלכסנדרה לזובסקי

 

 

בחדר השינה הזוגי (וגם באזור הדרום-מערבי של הבית) מומלץ לשלב תמונות או פסלים/חפצים של זוגיות. זה לא המקום לתמונות משפחתיות, גם אם אתם מאד אוהבים את תמונות הנכדים או את התמונות מחתונות הילדים. חשוב מאוד לשמור בגיל זה על תדר הזוגיות, במיוחד כי מדובר בשלב בחיים שהזוגיות תופסת שוב מקום משמעותי, ודווקא עכשיו יש את הזמן, את האמצעים וגם את החוכמה שהשנים הביאו כדי ליהנות ממנה. גם תמונות של נשים בודדות, המשדרות עצב, מלנכוליה או מתח, מומלץ להשאיר בחוץ.

 

זוג ברווזי מנדרין, המייצגים אהבה נצחית, לקישוט חדר השינה. צילום באדיבות רחל בנאסייג פיבן

 

 

אבל לא כל תמונה של זוגיות מתאימה כאן: חשוב לשים לב שהתמונות המוצגות בחדר השינה מביעות את הזוגיות בצורה רכה ונעימה. זוהי אנרגיה מאוד מומלצת לזוגיות עצמה כמובן, וגם לחדר שבו ישנים - שם אנו זקוקים לרוגע, להתכנסות ולשקיעה בשינה טובה ומועילה.

 

זוג ברווזי מנדרין ומה שהם מייצגים - אהבה נצחית – יתאים במיוחד לקישוט חדר השינה ויעלה חיוך על השפתיים.

 

בחדר העבודה לעומת זאת יש צורך בזימון אנרגיה אקטיבית, כזו שמעודדת יזמות, עשייה ושגשוג כלכלי. כאן יתאימו תמונות מעוררות השראה שמספרות על הישגים אישיים )כגון טיפוס על הרים), משפטים מחזקים ועוד.

 

 

רחל בנאסייג פיבן היא אדריכלית פנים ויועצת פנג שוואי, מומחית בעיצוב לבני 50 פלוס.

 [#middleBanner] 

מחדשים את הבית לכבוד האביב

הכי טוב בבית: הטרנד הלוהט לחיים נעימים

להכניס חיים חדשים לחדר השינה

רוצים להתחיל דווקא מעיצוב הסלון?

לעצב את הבית בסטייל אחרי גיל 50

ואיזה רהיטים לבחור לגינה שלכם?

אפשר גם לחדש את הבית בחמישה צעדים פשוטים

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

היא משלנו: כך תצרו גינה ים-תיכונית

 

ישראל עשירה במינים רבים של צמחי בר יחסית לגודלה, אבל הבנייה והפיתוח לא ממש מועילים לשימור המגוון והכמות,...

לקריאת הכתבה
7 צמחי תבלין לשתול באביב

התקופה לא פשוטה, אבל האביב שבפתח מכניס קצת אוויר, ואופטימיות. אוטוטו נהנה מחמימות נעימה, פריחות, לבלובים...

לקריאת הכתבה
גינה בבית: המדריך המלא לטיפול בצמחים

עציצים הם תוספת חשובה לכל בית, במיוחד אם הוא מצויד במרפסת. הם מוסיפים צבע, חיוניות ותחושה ביתית, ומשרים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה