חזרה למגזין אוכל

לשון ברוטב צימוקים

לקראת ליל הסדר, ובכלל, המתכון הזה יכול לענות על טעמיה של כל משפחה, בכל עדה
מערכת מוטק'ה 30/03/07
לשון ברוטב צימוקים

החומרים
2 לשונות בגודל בינוני - קלופות 1 בצל גדול 4 שיני שום 2 גזרים 1 סלרי מלח פלפל פפריקה עלה דפנה 1 כוס צימוקים 4 כפות ריבת שזיפים (או ריבה אחרת) 1 כף קורנפלור 4 כפות שמן
ההכנה
[u]לשונות[/u] 1. בסיר גדול לחמם שמן לקצוץ בצל ושום ולהזהיב היטב 2. להוסיף תבלינים ולשונות ולטגן כ-5 דקות מכל צד 3. להוסיף מים עד שמכסים כמעט את הלשונות 4. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעתיים 5. לקרר ולפרוס לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס'מ 6. להסיר את השומן הקר והקרוש לשמור בתוך הסיר עם הנוזלים 7. לפני ההגשה להכין את הרוטב: [u]הרוטב[/u] 1. שתי מצקות מהרוטב של הלשון 2. להוסיף ריבה צימוקים, קורנפלור, מלח, פלפל ופפריקה 3. לבשל בסיר קטן על אש קטנה כ-20 דקות או עד שמצטמצם 4. לחמם את הלשון עם הנוזלים המקוריים בהגשה - יש לסדר את הפרוסות בכלי (עדיף לחמם אותו מראש בתנור כדי שהבשר לא יתקרר מהר) ולצקת את הרוטב מעל. אפשר להגיש עם פירה וצימעס, במתכונת עדות פולין.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה