לתבל את המנגל עם סלטים מעניינים
בשר הוא הכוכב הבלתי מעורער של המנגל, ואליו תמיד נשואות עיני כל הסועדים. אבל המלווים שלו, כלומר הסלטים, חשובים לא פחות כי הם יכולים להדגיש את טעמי הבשר ולהפוך את ארוחת ה״על האש״ המסורתית לקצת פחות כבדה ולהרבה יותר צבעונית ומעניינת.
סלטים הם בני לוויה מושלמים לבשר בזכות הרעננות שהם תורמים לארוחה, ואם הם יגמרו לפני שיגמר הבשר, סימן שעשינו עבודה טובה ועל הדרך גם הפכנו את חגיגת יום העצמאות לקצת יותר בריאה ואפילו עשירה תזונתית.
לפניכם מספר מתכונים לסלטים עשירים, בריאים וטעימים שתוכלו להכין לקראת יום העצמאות הקרב:
סלט חצילים
צילום: Shutterstock
מרכיבים:
2 חצילים גדולים
2 בצלים
3 ביצים קשות
מלח ופלפל
ההכנה:
1. קולים את החצילים בתנור או על האש ומקררים.
2. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
3. מקלפים את החצילים ומניחים בקערה יחד עם הבצל המטוגן והביצים קשות.
4. מערבבים הכל יחד עם מזלג ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
המתכון באדיבות שף רביב שגיב, מסעדת BARMAN, מודיעין
סלט קינואה
צילום באדיבות אלונה פארי
מצרכים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1 כף שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
נענע, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
½ כוס חמוציות ללא סוכר
7 אגוזי מלך קצוצים
ההכנה:
1. מכניסים לסיר את הקינואה ואת המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח פלפל בהתאם לטעם.
2. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהקינואה מוכנה.
3. מוסיפים את הבצל הסגול, את עשבי התיבול הקצוצים, חמוציות ואגוזים.
4. מערבבים הכל ביחד ומתבלים בשמן זית ולימון.
המתכון באדיבות אלונה פארי, תזונאית מתחם הכושר והפיטנס Boost
סלט כרוב בסגנון אסייתי
צילום: שרון פיטל
מצרכים:
6-7 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות (עדיף לשלב כרוב לבן וסגול)
2 גזרים מקולפים וחתוכים למקלות
כ-6 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים קטנים
1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים
לרוטב:
1/3 כוס חמאת בוטנים
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1.5 כפות חומץ אורז
1.5 כפות סויה
2 כפות דבש
1.5 כפות סוכר חום
1.5 כפות שמן שומשום
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
1 שן שום גדולה כתושה
לפיזור מעל: חופן שומשום
ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה עד שהם מתאחדים.
2. עוטפים ומאפסנים במקרר עד להרכבת הסלט.
3. לפני ההגשה שופכים מעל ומערבבים היטב.
המתכון באדיבות שף קובי אביטן, מלון קראון פלזה סיטי סנטר תל אביב
סלט בצל במרינדה
צילום: Shutterstock
מצרכים:
3 בצלים לבנים פרוסים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים
כף חומץ בן יין אדום
2 כפות שמן חמניות, רצוי לא מזוכך
סוכר
מלח
פלפל שחור
ההכנה:
1. חולטים את הבצל הפרוס ל-30 שניות במים רותחים בסיר סגור.
2. מסננים ומקררים מעט.
3. מוסיפים חומץ בן יין, שמן, סוכר, מלח ופלפל שחור. ואז מוסיפים בצל ירוק. מערבבים היטב ומעבירים לקופסא סגורה במקרר.
המתכון באדיבות האמנית, הבשלנית והבלוגרית אורה דרוקר
סלט בריאות
מרכיבים:
לסלט:
1/4 חסה אמריקאית חתוכה לרצועות
2 כוסות נבטים סיניים
2 כוסות עלי בייבי
2 כפות חמוציות ללא סוכר
1.5 כוסות פולי סויה (אדממה) או חומוס מבושלים
לרוטב:
1 כפית סילאן
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שמן זית
1-2 כפות מיץ לימון
מעט מלח ופלפל
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...