לתת לפסח: אוספים מזון לחג

(צילום: ChameleonsEye / Shutterstock.com)
המסורת סביב החגים הגדולים, פסח וראש השנה, כוללת בשנים האחרונות, לצד הניקיונות והמרוץ להצטיידות במתנות ובמצרכים לארוחת החג, גם אלמנט אנושי יותר - עזרה לחלשים. את המצפון המתעורר לקראת החג ניתן להשקיט באמצעות ארגון "לתת". בימים אלה יוצא לדרך מבצע איסוף המזון "לתת, עד שיהיה בסדר". להיות ישראלי, אומרים בארגון, זה להגיד "יהיה בסדר", אבל כשמאות אלפי ילדים לא יכולים לערוך את שולחן ליל הסדר בכבוד, אי אפשר להגיד שיהיה בסדר.
בשבוע שלפני ערב החג, בין התאריכים 01.04-06.04.2012 יתקיים מבצע איסוף מזון ברשת שופרסל על ידי ארגון "לתת". זאת כחלק מתפיסת הארגון, שכל אחד יכול לתרום לפי רצונו וכפי יכולתו על ידי התנדבות, תרומת מוצרים או תרומה כספית. כחלק מהמסורת ארוכת השנים של "לתת" יפעלו אלפי מתנדבים בכ-763 סניפים ברחבי הארץ ויעודדו את הציבור הרחב לתרום מוצרים כשהם עורכים את הקניות לחג.
בארגון "לתת" טוענים שעל אף שהטיפול באוכלוסיות החלשות הוא תפקידה של הממשלה, עד שהמצב ישתנה, יש לציבור אחריות חברתית ואנושית לעשות למען האחר. להיות אכפתי, להושיט יד למי שזקוק ולהעביר למשפחות מסר שהן לא לבד.
"לתת" הוא ארגון סיוע הומניטרי שהוקם ב-1996 כדי לסייע לאוכלוסיות במצוקה. האמצעי הוא הנעת החברה הישראלית למעורבות הומניטרית, הקניית מודעות חברתית וערכי ערבות הדדית ונתינה. הארגון איננו פוליטי, הוא פועל ללא מטרת רווח וממומן מתרומות. פעילים בו יותר מ-5,000 מתנדבים מרחבי הארץ והוא משמש כארגון גג ל-150 עמותות סיוע מקומיות מ-95 ישובים, בהם גם בתי תמחוי ואגפים לשירותים חברתיים ברשויות מקומיות.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
הסיוע ניתן לנזקקים מכל המגזרים, בהם קשישים, משפחות מרובות ילדים וחד הוריות, עולים חדשים ועוד. הארגון הוא מוסד ציבורי לעניין תרומות לפי סעיף 46 רשות המיסים בישראל. 95 אחוז מהכספים המחזיקים את הארגון מגיעים מתרומות הציבור, ושותפות לתמיכה גם קרנות וחברות גדולות.
לארגון "לתת" כמה פרויקטים. הידוע שבהם הוא "מזון לחיים" הפועל זה 15 שנה וכולל איסוף וחלוקת מזון לנזקקים, אך פועלים גם פרויקט "אני בשבילך" לחינוך להתנדבות בבני נוער, "לתת בריאות" המסייע במימון רכישת תרופות למעוטי יכולת שהם חולים כרוניים, "סיוע לחיים" לתמיכה בניצולי שואה, "לתת עתיד" לפיתוח יזמות בקרב בני הכנסה נמוכה ו"סיוע חירום בינ"ל" לסיוע הומניטרי באזורי אסון בעולם. בנוסף על אלה מפיק הארגון דו"ח עוני אלטרנטיבי, המבוסס על נתונים מהשטח.
תוכנית "מזון לחיים" נבנתה על בסיס המודל של ארגון Anerica's second harvest, הגדול בעולם בסיוע במזון. על פי המודל הוקמו עם השנים שלושה מרכזים לוגיסטיים בדרום, במרכז ובצפון, המשמשים כ"בנקי מזון" אזוריים. גיוס המזון מורכב משיתוף פעולה עם תעשיית המזון בישראל, מבצעי איסוף מהציבור הרחב באמצעות קמפיינים תקשורתיים "לתת בפסח" ו"לתת באהבה" לפני ראש השנה, רכש מזון והצלת מזון קצר מועד מחברות ומיצרניות מזון.
המזון שייאסף יועבר למרכזים הלוגיסטיים של "לתת", ימוין, ייארז ויחולק באמצעות רשת של העמותות השותפות הפועלות בכל הארץ. המוצרים המומלצים לתרומה הם: מזון לתינוקות, יין, אורז, עוגות ועוגיות, חטיפים, שמן, קמח, סוכר, דבש, חלב עמיד, קורנפלקס, קופסאות שימורים וממרחים.
לפרטים והרשמה, אתר "לתת": www.latet.co.il
למידע נוסף ניתן לשלוח מייל ל: [email protected]
לתרומה של 10 שקלים שלחו SMS ל: 8855
רובנו הולכים להצביע בבחירות המוניציפליות, אחת לכמה שנים, כדי לבחור ראש עיר, ובכך...
בראש השנה הקרוב צפויים תלמידי בית ספר לחינוך מיוחד בחיפה לקבל משלוח ייחודי: מאות...
סקירת נושא ההתנדבות בארץ מלמדת כמה פרטים מעניינים מאוד על התנדבות בקרב בני הגיל...