חזרה לניו אייג'

מאיש הייטק ופיזיקאי לבודהיסט רוחני

יונתן הריסון, 74, עזב קריירה מצליחה בהייטק כמתמטיקאי ופיזיקאי, ופנה לבודהיזם ולמדיטציה. כיום הוא מעביר סדנאות בנושא, במטרה "לגרום לאנשים להיות שפויים יותר"
הדס בשן 09/11/17
מאיש הייטק ופיזיקאי לבודהיסט רוחני
שינה את חייו ב-180 מעלות. יונתן הריסון, צילום באדיבותו

 

 

"כשאתה הופך לאדם שמקשיב יותר, כולם שמחים עם השינוי שעשית", אומר יונתן הריסון בן ה-74. "אני עזבתי עבודה ושיניתי דרך חיים, הרווחתי פחות כסף אבל לא הרגשתי שאני משלם על זה מחיר. גם הסביבה לא הרגישה. אף אחד לא יתלונן על זה שהתחלת להקשיב לו יותר. גם אשתי קיבלה בעל טוב יותר".

 

כבר 20 שנים עברו מאז שהריסון שינה את חייו בצורה שאחרים רק מפנטזים עליה, שינוי של 180 מעלות. מקריירה של מתמטיקאי, פיזיקאי ואיש הייטק, הפך הריסון למעביר סדנאות על מדיטציה ובודהיזם. זה אולי לא חריג לפנות אל הרוחניות סביב גיל 50, אבל אצל הריסון זה הפך לדרך חיים של ממש. היום הוא מרצה בכיר ב"מרכז גוף ונפש ברמת השרון", והוציא כבר שני ספרים בנושא: "האומנות הרדיקלית של האושר" ו"להכיר במציאות, לדעת שלווה". המטרה שלו, לדבריו, היא פשוטה - לגרום לאנשים להיות שפויים יותר.

 

"יש מי שקוראים לזה הארה, אבל אני פשוט קורא לזה שפיות", הוא מסביר. "אני רוצה שאנשים יתחברו למציאות, יקשיבו לעצמם ולסביבה. חוסר היכולת להקשיב הוא 99% מהבעיות בקשרים שלנו עם סביבתנו ובני זוגנו, ואפשר ללמוד את זה דרך מדיטציות".

 

זה מה שעושים בסדנאות שלך?

 

"קשה להסביר בדיוק מה עושים. זה שילוב של הסברים, מדיטציות ותרגול. אני לא רואה את עצמי כמטפל, למרות שלפעמים אני עובד עם אנשים באחד על אחד. גם מורה זה לא בדיוק, כי לא כל דבר אפשר ללמד כמו שמלמדים מתמטיקה או גיאוגרפיה. אם כבר, זה דומה לשיעורי ריקוד או שחייה – דברים שצריך להתנסות בהם כדי ללמוד. זה גם דומה לעבודה בחדר כושר – ככל שתתרגל יותר, תשתפר".

 

 

"אף פעם לא מאוחר לשנות את החיים"

 

 "אני לא פחות מעשי היום משהייתי אי פעם". סדנא בהנחיית הריסון, צילום באדיבותו

 

 

אלפי האנשים שכבר היו אצל הריסון בקבוצות ובפגישות אישיות, עברו לדבריו שינויים מסוגים שונים. החל באישה שהתמודדה עם בעיות פוריות, דרך גבר שהפך לנהג פחות כועס ועד לאישה שהבינה שבחירותיה הזוגיות הן הבעיה שלה בחיים. כל השינויים האלה מהדהדים להריסון את השינוי שהוא עבר בעצמו, כאשר בגיל 50 הכיר מורה רוחני באוסטרליה, שהזמין אותו ללמוד בהרי האלפים ולאמץ דרך חיים חדשה.

 

"הייתי אז יועץ לחברות הייטק, אבל באופן הדרגתי עזבתי את העולם הזה והתחלתי דרך חדשה. אף פעם לא מאוחר לשנות את החיים, ובעיניי אני לא פחות מעשי היום משהייתי אי פעם".

 

הזרעים היו שם תמיד, והם התגלמו, לדבריו, בחקר האמת שליווה אותו כל חייו. הוא נולד במנצ'סטר, והיה ילד ספקן להורים בעלי כללים ברורים. "כפו עלי בילדותי להאמין באמת שהיא לא אמת, זה נתן לי מוטיבציה חזקה להשיג שפיות, למצוא את האמת בעצמי. כנער, התעסקתי בקוסמות ולאורך השנים התחביב הזה ליווה אותי, והיום אני עושה קסמים לנכדים. מה שמעניין בקסמים זה הרצון לדעת את האמת מאחורי אחיזת העיניים".

 

הסקרנות הזו ליוותה אותו גם בבחירות האקדמיות – הריסון נרשם לאוניברסיטת אדינבורו, ללימודי פיזיקה ומדעים מדויקים. "נכנסתי לעולם ספקן, שבודק תאוריות, זה הלב של המדע", הוא משחזר. באוניברסיטה הכיר את אשתו, דיאנה, וכשהיה באמצע הדוקטורט החליטו לעלות לישראל. "הייתי בן 26, נשוי עם תינוק בן חמישה חודשים. עלינו מטעמים ציוניים, היינו יהודים דתיים, היום אני לא דתי ולא עוסק בהגדרות".

 

 

"יש נקודות השקה בין העולם הקודם שלי לעולם הנוכחי"

 

 "ממליץ לתרגל מודעות עצמית 24 שעות ביממה, ואז להגביר". הריסון, צילום באדיבותו

 

 

כשתואר שני בפיזיקה באמתחתו, הריסון החליט לא להמשיך לדוקטורט ופנה אל הפרקטיקה – בעבודה בפיתוח מערכות נשק ובכוחות הבטחון, בתעשייה האווירית בלוד. "הייתי מעורב במטוס הראשון שבנו בארץ, 'הערבה'", הוא משחזר. "המטוס נפל והיינו צריכים לפתח שיטות מתמטיות כדי לוודא שזה לא יקרה שוב. זה השתלב לי עם הציונות ואהבה המדינה".

 

הקריירה בתעשייה הצבאית הכינה אותו לבועת ההייטק של השנים שהגיעו אחר כך, במהלכה ייסד שתי חברות והפך ליועץ לחברות רבות. לכאורה, כל תחנות חייו רחוקות שנות אור מישיבה במעגל עם רגליים משולבות - אבל היום כשהוא מביט אחורה, הריסון רואה איך כל הנקודות מתחברות:

 

"כשעבדתי במערכת הביטחון הכל היה מאוד מדעי ומוקפד, הרעיון הוא לא לקבל שום דבר אלא לבדוק הכל, וגם בעבודה העצמית שלי אני עושה את זה. בעולם התוכנה אנחנו מתעסקים במחר, המציאות שלנו היא התוכנה שעוד אין היום. זה עולם שיכול להשיק גם הוא למדיטציות ולרצון להתחבר למציאות. יוצא לי להרגיש את ההשקה הזו מקרוב – אני עושה סדנאות מדיטציה לחברות הייטק, ומגלה שיש שם אנשים שמאוד מתחברים למה שאני אומר. באופן מפתיע, הרבה מהם דווקא רוסים. אני מגלה שגם הקומוניסטים לא הצליחו למחוק את הרוחניות העמוקה של רוסיה, וזה מעניין".

 

 

"רוצה שהשחרור ממתח מיותר יהיה זמין לכולם"

[#middleBanner] 

מתי עוד עולמות התוכן שלך נפגשים?

 

"לפני כמה שנים נסעתי לריטריט עצמאי במנזר בודהיסטי בדרום הודו, לשבת שם תקופה, ללמוד ולעשות מדיטציה. זה לא מקום שמנסה להביא מבקרים – להפך, הייתי צריך לנהל איתם משא ומתן חצי שנה מראש כדי שירשו לי לבוא. בזמן שהייתי שם, רציתי לתרום במה שאני יכול, אז התחלתי ללמד את הנזירים שיעורי מתמטיקה ופיזיקה. מתברר שאין להם שום ידע,  אנשים שאף פעם לא למדו חשבון, זה היה ממש להתחיל מאפס. בהודו אין מורים ואין כסף, אין תשתית לכלום. חלקם אולי יישארו נזירים כל החיים, אבל את הרצון להשכלה יש להם, זה לא כמו החרדים אצלנו".

 

כיום הריסון מתגורר עם דיאנה אשתו, ציירת, בהוד השרון, אב לשלושה ילדים וסבא מעורב לשבעה נכדים. הוא מתחיל את היום שלו במדיטציה, ואז ממשיך לתכנן כיצד הסדנאות והספרים שלו ימשיכו להשפיע על אנשים חדשים. "אני כותב אוטוביוגרפיה ועוד ספר, ונמצא בקשר עם אנשי קולנוע כדי לייצר ביחד סדרת סרטים על בודהיזם. אני רק אדם אחד ואני מוגבל, אבל אני רוצה שהשחרור ממתח מיותר יהיה זמין לכולם".

 

ואיך בינתיים אתה יכול לעזור לאנשים להתחבר למציאות? להתחיל את היום במדיטציה, למשל?

 

"כן. אני ממליץ על 20 דקות בבוקר, אלא אם כן אתה עסוק. במקרה כזה, אני ממליץ על שעה", הוא אומר, ולי לוקח רגע להבין את האירוניה. "הרי מי שעסוק הוא מי שהכי זקוק למדיטציה בבוקר. חוץ מזה, אני ממליץ לתרגל מודעות עצמית 24 שעות ביממה, ואז להגביר".

 

 

נפלאות המיינדפולנס

שחררו שליטה, מחכה לכם הפתעה

יוגה בגיל השלישי: כך תעשו זאת נכון

סובלים ממתח? אפשר לצמוח ולהתפתח ממנו

האישה שעזבה הכל והפכה מורה ליוגה

איך להיות שמחים יותר, ובריאים יותר
תחשבו חיובי: טריק פשוט שישנה לכם את היום
להיות מאושרים בשלושה צעדים פשוטים
שלושה תרגילים בדרך לאהבה עצמית לפי ה-NLP

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בניו אייג'

נפלאות המיינדפולנס

מעטים הם ההרגלים שיכולים לספק לנו תועלת רבה בהשקעה מינימלית. פעילות גופנית, למשל, דורשת מאמץ פיזי, לימודים...

לקריאת הכתבה
"הצחוק תורם לבריאות ומוציא מדיכאון"

ד"ר קטריה מדאן היה רופא משפחה בבומביי שבהודו ומייסד מגזין רפואה מקומי בשם "מיי דוקטור" (הרופא שלי). לפני 25...

לקריאת הכתבה
10 דקות ביום לשיפור הבריאות: מדיטציה למתחילים

יש הרבה דברים טובים שהגיעו עם העידן המודרני (רק נסו לדמיין כיום את חייכם בלי אינטרנט), אבל גם לא מעט...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה