מה שאפשר לעשות עם לימון

לימון מוסיף המון, אמרו כבר לפנינו - אבל למה בדיוק התכוון המשורר? אולי לעובדה שיש לו המון, פשוט המון, שימושים, והמון, פשוט המון, יתרונות בריאותיים.
בואו נתחיל: בתחום המשקאות אפשר להכין ממנו מיץ, להוסיף אותו למשקאות אלכוהוליים או לתה. ניתן להשתמש בו לתיבול, להוסיף אותו לתבשילים, לכבוש אותו ולהכין ממנו מאפים מתוקים. בניגוד לפירות אחרים, במקרה של הלימון אפשר להשתמש בכל חלקיו: בקליפה, בציפה וגם בחרצנים.
ערכיו התזונתיים של הלימון רבים. בראש ובראשונה, הוא מכיל כמות גדולה של ויטמין C, שהופכת אותו ליעיל בחיזוק המערכת החיסונית. הוא עשיר גם בביו-פלבונואידים שמסייעים בספיגה טובה יותר של הוויטמין בגוף. בנוסף, הלימון עשיר בחומצה ציטרית, זו שהופכת את טעמו לחמוץ. החומצה הזו היא שמונעת השחרה של המזון והיא שמשמרת את הוויטמין הנחשק.
באותו עניין, ללימון יש כמות נכבדה של אנטי-אוקסידנטים, מונעי החמצון שמעכבים את תהליך ההזדקנות של גופנו. הוא מסייע בפירוק שומנים ולכן אידיאלי עבור מי שנמדדו אצלו בדם כולסטרול וטריגליצרידים בכמות גדולה. הוא מעלה את הסידן וההמוגלובין בדם ולכן יעיל בהפגת עייפות. וזה עוד לא הכול: שילוב המינרלים שלו אידיאלי להשגת איזון בלחץ הדם.
מדובר באחד הפירות היעילים ביותר בתהליך של ניקוי הגוף ופירוק הרעלים מהדם ומהכבד. הוא אף מעודד ייצור של מיצי עיכול, ולכן מטפלים אלטרנטיביים רבים ימליצו למטופליהם לסחוט בבוקר חצי לימון, לערבב עם מים פושרים ולשתות. אגב, זו הסיבה שאומרים, ובצדק, כי הלימון טוב לבעיות של עצירות, שלשול, נפיחות ושאר חוליים של מערכת העיכול.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
הרמב"ם טען שבין סגולותיו של הלימון נמצא את השחרור מכעסים ומרוגז, אבל מלבד זאת יש לפרי שלל פתרונות למצבים קצת פחות קיצוניים. למשל, בעת דלקת גרון ממליצים לגרגר חצי כוס של מיץ לימון שמחטא ומסלק את החיידקים. טוענים כי הוא יעיל גם לעצירת דימום: אם החניכיים מדממות יש לעסות אותן עם מעט מיץ לימון, ואם האף מדמם יש לטבול צמר גפן במעט מיץ לימון ולהכניס לנחיריים.
מיץ לימון מסייע גם בשירות הקוסמטיקה. מריחתו על העור תסייע בהבהרתו ובטשטוש כתמים וצלקות. הוא אף יסיר תאי עור מתים ויעודד צמיחת חדשים.
וגם במטבח הוא כוכב. יש בבית כתמי חלודה? פזרו על הכתם מיץ לימון והמון מלח ושפשפו בעדינות. אבנית בקומקום: הרתיחו בו מים עם מיץ לימון. הסירים דהו? נקו אותם בעזרת תמיסה של מים, מלח ומיץ לימון ותראו איך הברק חוזר אליהם באחת. אגב, התמיסה הזו נפלאה גם להברקת ברזים. כלי הנחושת מלוכלכים? הוסיפו לכוס מיץ לימון מעט חול ושפשפו. התערובת תמיס את השומנים ותבריק את הכלים. נשאר לכם חצי לימון סחוט? אל תזקרו אותו. הניחו אותו בתוך מדיח הכלים ותקבלו כלים מבריקים.
עוף בלימון
המרכיבים:
6 נתחי עוף
רבע כוס שמן זית
עגבנייה, חתוכה לפרוסות
5 שיני שום, שלמות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות בינוניות
2 גזרים, חתוכים לפרוסות בינוניות
2 לימונים, סחוטים
מלח גס ופלפל
אופן ההכנה:
מטגנים את תפוחי האדמה והגזרים מעט, מוציאים מהמחבת. מטגנים את נתחי העוף 2-3 דקות מכל צד.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מניחים בתבנית בעלת מכסה ומכניסים לתנור למשך 40 דקות בחום בינוני, 180 מעלות.
מסירים את המכסה, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לאפות במשך 15 דקות נוספות.
עוד על בריאות:
צרודים? קבלו טיפים שיחזירו לכם את הקול
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...
אין אצלי כמעט אוכל בלי לימון..נסו מרק עוף עם כף מיף לימון טרי...מרק בשר ..צלי בשר לגרד מעט קליפת לימון ומעט מיץ.......משדרג כול אוכל.............
כתבה מצויינת ומענינת. תודה!