מועדון ארוחת הבוקר: 4 מתכונים עם טוויסט
- השתתפות במגוון רחב של 10-15 שיעורי כושר שבועיים
- הרצאות איכותיות לחברי פרימיום בלבד
- קורסים במגוון נושאים המתחלפים כל חודש
- חוג "ראשון בדיגיטל" - להיכרות עם העולם הדיגיטלי
- צפייה באלפי שעות VOD של הרצאות מרתקות מוקלטות
- הנחות קבועות להשתתפות בטיולים, מפגשים ואירועים מיוחדים לחברים של מוטק'ה
ארוחת הבוקר הפכה לארוחה שסוגדים לה. המסעדות יוצאות מגדרן כדי לרגש אותנו עם ארוחות בוקר שפורצות את גבולות הדמיון, ומוגשות בחלק מהמקומות לאורך כל שעות היום. בראנצ׳ סוף השבוע, אותה ארוחת בוהריים שעלתה לישראל מניו יורק, הפכה כבר מזמן לסמל לחיים הטובים. הכוונה היא כמובן לארוחת בוקר מאוחרת של שישי-שבת, שבמהלכה מוגשות מנות מושחתות שלא תמיד מתכתבות עם התפיסה הקולינרית של בוקר ואנחנו, אוהבי הפינוקים הטעימים, הולכים שבי אחרי המגמה. כבר לא נרים גבה אם יציעו לנו ב-11:00 בבוקר סטייק עם ביצים, ביצים עלומות ברוטב חריימה או פנקייק עם בשר וגלידה מלוחה.
אבל הטרנד החם ביותר בגזרת ארוחות הבוקר הוא ללא ספק ה-brinner. גם המושג הזה נולד, איך לא, בארה״ב והכוונה היא למנה של בראנצ׳ שמוגשת דווקא בשעות הערב, ומכאן גם השם שמשלב בין brunch ל- dinner. מה שעוד השתנה בארוחות הבוקר שלנו הוא שהן הפכו להרבה יותר אלכוהוליות, ובכל מקום שמגיש ארוחת בוקר אופנתית יציעו לכם להזמין לצד חביתה וסלט גם קוקטייל בוקר קליל כמו מימוזה על בסיס שמפניה ומיץ תפוזים, או בלאדי מרי על בסיס מיץ עגבניות וודקה. אם לא די בכך אפשר למצוא היום גם גלידה בטעמי בוקר (מי אמר גלידת אגס בנדיקט ולא קיבל?) ואפשר גם לאכול ארוחת בוקר במקום שמוגדר בכלל בר. כזה הוא ה״בושוויק״ שבנחלת בנימין התל אביבי, שבשעות הבוקר מוגשים בו ביצים, לחם וממרחים, ובשעות הלילה הוא הופך לאחד הברים היותר מדוברים בתל אביב.
החדשות הטובות הן שכדי ליהנות מארוחת בוקר לא שגרתית לא חייבים לאכול בחוץ - אפשר לעשות את זה גם בבית. לפניכם מספר מתכונים למנות בוקר קלאסיות: חביתה, בורקס ופנקייק, שקיבלו טוויסט מעניין ויהפכו את ארוחת הבוקר הסטנדרטית שלכם להרבה יותר מעניינת. החביתה הפכה לאומלט עשיר בזכות תוספת של ירק וגבינה, המילוי הקלאסי של גבינות בתוך הבורקס שודרג עם זיתים ורוטב עגבניות, הפנקייק הסטנדרטי מגיע כאן עם תירס וגבינה ואת סלט הירקות הקלאסי מחליף סלט עם ארטישוק. עם החום השורר בחוץ, ארוחת בוקר עשירה שכזו ומנגד לא כבדה מדי, יכולה בכיף להחליף גם ארוחת צהריים. בתיאבון!
פריטטת ירק עם פטה
צילום: הדס ניצן
מצרכים:
גבעול כרישה קצוץ דק
2 בצלים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
4-5 ביצים
200 גרם גבינת פטה מגורדת
ההכנה:
1. מטגנים את גבעול הכרישה. מוסיפים את הבצל ואת הבצל הירוק וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
2. מערבבים 4-5 ביצים עם 200 גרם גבינת פטה מגוררת.
3. כשתערובת הבצלים זהובה מוסיפים למחבת את תערובת הביצים והגבינה ומטגנים עד שמזהיב.
4. הופכים בעדינות את החביתה ומטגנים 2-3 דקות את הצד השני.
המתכון באדיבות ״משק יעקבס״
בורקס עגול במילוי גבינות, עגבניות, זיתים ורוטב פסטו
צילום: פלג בכור
מצרכים:
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
1/4 כוס שמן זית
כף מלח גס
650 מ״ל מים פושרים
למילוי:
גבינות: פיקורינו, קשקבל, גאודה וברינזה צאן
מעט רסק עגבניות
זיתי קלמטה
רוטב פסטו
ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים (ללא המלח).
2. לאחר כדקה מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים, את המלח ואז את יתרת המים בהדרגה עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ורך.
3. מתפיחים כ-40 דקות.
4. יוצרים כדורים ומשטחים אותם.
5. מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל הגבינות.
6. במרכז של כל כדור בצק שמים כמות נדיבה של תערובת הגבינות, 3-4 זיתי קלמטה ללא גרעין ונגיעת פסטו, וסוגרים בעזרת עיגול נוסף (בצורת כיפה).
7. מהדקים בצדדים עם מזלג, מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד שהבורקסים משחימים קלות.
המתכון באדיבות פלג בכור ״עלעלים רעננים״
פנקייק תירס ויוגורט עזים
צילום: אנטולי מיכאלו
מצרכים (ל- 6 פנקייקים):
1 כוס תירס קפוא מופשר
1 ליטר יוגורט עזים אלטו
1 קישוא בינוני מגורד
1 ביצה
1/3 כוס גבינת צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים
1/2 שקית אבקת אפייה
100 גרם קמח
צרור קטן של שמיר קצוץ
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס או לפי טעם
1/4 כוס גרגירי תירס
ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את התירס, היוגורט, הקישוא, הביצה והגבינה.
2. כשהכל טחון היטב מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה תוך כדי ערבול.
3. מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לקערה.
4. מערבבים ידנית את השמיר הקצוץ עם גרגירי התירס.
5. מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים כחצי מצקת של המלית.
6. מחכים להופעת בועות במרכז הפנקייק והופכים לצד שני עד לצריבה מלאה.
7. מגישים עם יוגורט עזים מתובל בגרידת לימון.
המתכון באדיבות מחלבת אלטו
סלט פטה ארטישוק
צילום: גליה אבירם
מצרכים (ל-3 מנות):
חצי ראש חסה אייסברג (בערך 500 גרם) קרועה ביד.
250 גרם מיקס עלי בייבי
½ פלפל אדום קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות
½ פלפל צהוב קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות
¼ בצל סגול חתוך לרצועות
5 עגבניות שרי חצויות (עדיף צבעוניות)
![התמונה של תגונה](https://www.motke.co.il/webfiles/images/cache/40X40/zcX1/webfiles/default_images/default_female_1.png)
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...