מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש תבשיל של בשר עשיר בטעמים, להכין אסאדו עם ערמונים או להפתיע את המשפחה עם תבשיל צ'ילי קון קרנה מקסיקני. הגוף דורש אוכל מנחם כדי להתחמם מבפנים, ואין מתאים יותר לשם כך מסיר גדול עם בשר, גרגירי חומוס או תוספת נעימה אחרת, שמוסיפה טעם וארומה, וכמובן - תבלינים עם אפקט של חימום וחיזוק, שעוטפים את הכול יחד.
לפניכם שלושה מתכוני בשר חורפיים שימלאו לכם את המטבח בניחוחות נעימים ועשירים, ואת הנפש בחום פנימי:
תבשיל ראש עם חומוס
צילום: נמרוד סונדרס
מצרכים (ל-5 מנות):
1 קילו בשר ראש טרי או קפוא
כף שטוחה של צ`ילי מתוק גרוס
מים לפי הצורך
3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (או קפואים במצב מופשר)
¼ כוס שמן קנולה
ראש שום מקולף
2.5 פלפלים ירוקים חריפים קטנים
3 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
כפית כמון טחון
½ כפית כורכום
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
ההכנה:
1. מבשלים את הבשר בסיר לחץ (אם אין סיר לחץ אז לבשל בסיר רגיל עם מים לפחות כשעה וחצי).
2. בסיום הבישול מוציאים את הבשר מהסיר, מצננים וחותכים לקוביות. 3 כוסות ממי הבישול שומרים.
3. בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן על אש נמוכה, מוסיפים את השום ומטגנים מעט (נזהרים שלא יישרף). מוסיפים את הפלפלים ומערבבים.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים קלות.
5. מוסיפים כ- 3 כוסות ציר בשר לסיר (ששמרנו מבישול הבשר) ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים את גרגירי החומוס המוקפאים ומערבבים.
7. מוסיפים את קוביות הבשר לסיר, מערבבים, סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול כשעה נוספת על אש בינונית.
המתכון באדיבות השף קובי אביטן, רשת מלונות קראון פלזה
אסאדו עגל עם ערמונים
צילום: Shutterstock
מצרכים (ל-4 מנות):
קילו צלעות עגל
300 גרם ערמונים מבושלים
10 עלי מרווה
1 בצל חתוך לקוביות
גרידת לימון מלימון שלם
כף סילאן
1/2 ליטר יין לבן
1.5 ליטר ציר בקר
2 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ההכנה:
1. מטגנים את הבשר בסיר 3 דקות מכל צד.
2. בסיר נפרד על אש בינונית מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
3. מוסיפים את הבשר, הערמונים, המרווה, גרידת הלימון והסילאן.
4. מערבבים בתנועות מעגליות ומוסיפים את היין, ולאחר מכן את ציר הבקר.
5. מוסיפים את התבלינים ומכסים את הסיר.
6. מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים.
המתכון באדיבות מסעדת חצר גולדמן
צ'ילי קון קרנה
צילום: Shutterstock
מצרכים (ל-6 מנות):
150 גרם שעועית אדומה (שימורים)
150 גרם שעועית לבנה (שימורים)
1 קילו בקר טחון
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות פפריקה אדומה
½ צ'ילי אדום, פרוס דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 פחית קטנה של עגבניות משומרות קצוצות גס
2 כפות רסק עגבניות
כוס ציר בקר/ עוף/ מים
ההכנה:
1. שוטפים את כל השעועית, מתבלים במלח ומניחים בצד.
2. מחממים סיר ומוסיפים את שמן הזית, הבצל, הגזר והפלפלים.
3. מתבלים במעט מלח, פלפל, כמון ופפריקה (לא בכל הכמות), מערבבים היטב, מוסיפים את הצ'ילי ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות עד שכל הירקות מתרככים מעט.
4. מוסיפים את הבשר הטחון ומתבלים בשאר המלח והפלפל.
5. מבשלים עד שמתקבל גוון זהוב-חום על אש בינונית כחמש דקות.
6. מתבלים עם שאר הכמון והפפריקה, מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.
7. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המשומרות ומתבלים בעוד קצת מלח ופלפל. מבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב.
8. מוסיפים את השעועית ואת הציר, מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומכסים.
9. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה ורבע עד שעה וחצי, מערבבים מדי פעם.
המתכון באדיבות הקצביה, מתחם ביתנ'ס.
קדירה ליום קודר: 3 מתכוני בישול ארוך
חמין וטעים: מתכונים לטשולנט חורפי
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...