חזרה למגזין אוכל

מיוחד: עוף ממולא בתפוחים וערמונים

החגים מאחורינו, הסתיו לפנינו, ואנחנו בחרנו עבורכם מנה שתפתיע את כל הסועדים – עוף ממולא בכל טוב, דל יחסית בשומן, קל להכנה ובעיקר – טעים
מיה אבידן 11/10/17
מיוחד: עוף ממולא בתפוחים וערמונים
גם מתאים לסתיו הבא עלינו לטובה, וגם סוגר יפה את חגי תשרי. עוף ממולא, צילום: Shutterstock

 

 

אחת לשנה בערך נערך סקר מקיף, הבודק מהו סוג הבשר אהוב ביותר על הישראלים, כשהתשובה נשארת זהה: עוף. אנחנו נחשבים לשיאני העולם בצריכת עוף, כשרק בשנה שעברה העריך ארגון ה-OECD כי מדובר בצריכה שנתי של קרוב ל-58 ק"ג לנפש.

 

חובבי בשר אמיתיים אולי ירימו גבה על החיבה העזה שלנו לבשר הכי פחות מרגש שיש, אבל אנחנו יודעים מה טוב לנו: העוף דל יחסית בשומן, הוא נוח לעבודה, זול, זמן ההכנה שלו קצר, ואם בכל זאת נחזור לעניין הקולינרי – על מלח גס או ממולא כל טוב – הוא פשוט טעים. ואחרי שנכנסנו רשמית לסתיו ובערבים נעשה אפילו קריר, ניגש למתכון שדורש מעט עבודה, אבל מכיל חומרי גלם באווירת חג ההודיה האמריקאי, שייחגג בקרוב: ערמונים וסיידר תפוחים.

 

זוכרים איך בטיולים שלכם באירופה התחממתם בעזרת חופן ערמונים קלויים, שנמכרו לכם בקונוס נייר עיתון שקניתם בדוכן קטן? עם כל הכבוד לרומנטיקה, במתכון הזה אפשר בהחלט להסתפק בערמונים משקית ואקום, ולחסוך לעצמנו את מלאכת הקילוף. ב-100 גרם ערמונים יש כ-245 קלוריות והם נחשבים לפחמימה. בשל כמות ויטמין ה-B הגבוהה שבהם, הערמונים נחשבים לטובים גם נגד דיכאון חורף. סיידר התפוחים במתכון הוא למעשה מיצוי של הפרי, כשהמיץ עצמו מותסס בחביות עץ.

 

באשר לעוף – אם החלטתם ללכת על העוף השלם (כ-162 קלוריות ל-100 גרם וקרוב ל-17 גרם חלבון), חשוב ללכת לקצב אמין ומיומן, שינקה אותו עבורכם מעצמות וכך תישארו עם מעין "שק" שלם של עוף, אותו תוכלו למלא בקלות יחסית. לממהרים – אין טעם לעשות קיצורי דרך ולמלא את העוף בתערובת חיה, ללא טיגון מוקדם, כיוון שהיא לא תתבשל כמו שצריך. זהו, עכשיו לכו לקבל את החג ובעיקר את הסתיו. תודו שהתגעגעתם.

 

 

עוף ממולא בתפוחי עץ וערמונים

 

 קחי לך תפוחים וערמונים, ומלאי איתם עוף. צילום: פאולין שובל

 

 

המרכיבים (6 מנות):

 

1 עוף שלם ללא עצמות או 4 כרעי עוף ללא עצם

6-7 תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות

5 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 ענף רוזמרין

מלח

פלפל

2 פרוסות לחם לבן

1 כוס סיידר לא אלכוהולי

1 בצל,  קצוץ דק

1 כוס תפוחי עץ גולדן, חתוכים לקוביות

100 גרם ערמונים קצוצים

קורט אגוז מוסקט


ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית. מוסיפים 3 כפות שמן, מתבלים בפפריקה, עלי רוזמרין, מלח ופלפל ומערבבים היטב, כדי שכל הקוביות יתובלו באופן שווה. מכניסים לתנור ל-30 דקות (או עד שתפוחי האדמה מתרככים).

 

2. המילוי: מרטיבים את הלחם בסיידר ומשרים למשך מספר דקות. שומרים בצד. במחבת, על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה מלאה. מוסיפים את תפוחי העץ ומטגנים 4-5 דקות נוספות, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הערמונים לתוך המחבת, מערבבים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מורידים מהאש, מוסיפים את הלחם עם הסיידר ואגוז המוסקט. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים שוב ומתקנים תיבול.

 

3. העוף: מניחים את העוף על גבי משטח העבודה. ממלאים בנדיבות במלית הערמונים והתפוחים, קושרים את הרגליים של העוף כדי שהמילוי יישאר בפנים ומניחים בתבנית, כשהחזה כלפי מטה. צולים בתנור בחום נמוך מאוד של 150 מעלות במשך שעה. לקראת סוף הצלייה, מעבירים את התנור למצב "גריל" וממשיכים בצלייה לעוד 5-10 דקות (או עד שהעור מקבל צבע זהוב). מגישים לצד קוביות תפוחי האדמה וכוס סיידר צונן.

 

המתכון באדיבות השפית וסטייליסטית האוכל פאולין שובל.

 

 

קליל וטעים: סלט פורל מעושן

ארוחת מאזטים קלילה ומשגעת לחג

רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים

עיקרית לחג: 3 מתכוני עדות

ויש גם 3 קינוחי דבש חגיגיים

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה