חזרה להחיים הטובים

מיני ישראל: פארק הדגמים הענק של ישראל

היכן תוכלו לחרוש את כל הארץ בשעתיים באווירה קסומה ופסטוראלית? מאווירת קדושה של ירושלים וקולות תפילה עוברים לחמימות המדברית במצדה, ותוך דקות נמצאים בעיר הכי סואנת - תל אביב. חוויה שמתאפשרת רק בפארק מיני ישראל
מערכת BeOK 11/04/11
מיני ישראל: פארק הדגמים הענק של ישראל
מאות דגמים של מבנים ונופים, הכול חי ונושם עם מודלים דינאמיים המשלבים קולות וצלילים. בין המודלים וסביבם שזורות דמויות זעירות בסצנות שובות לב המתארות את ההווי, התרבות וחיי היומיום של התושבים בארץ, והכול בתפאורה של צמחייה ננסית ארץ ישראלית שפותחה במיוחד עבור הפארק. למי שחושק בחוויה רומנטית מוצעים הסיורים הליליים תחת כיפת השמים השטופה בכוכבים בשילוב תאורת לילה מרהיבה. פארק מיני ישראל, מקום לבילוי משפחתי, נפתח לקהל הרחב בנובמבר 2002 ונחנך רשמית על ידי נשיא המדינה ב-7 באפריל 2003. הפארק מעוצב כמגן דוד, המסומן הן במפה והן בשטח בשביל רחב ואדמדם ומחולק לשישה אזורים עיקריים: ירושלים, תל אביב, חיפה, דרום הארץ, צפון הארץ, מרכז הארץ ומתחם מודלים כלליים. מחשבה יתרה הוקדשה לשמירת אופיו הייחודי של כל אזור ולמיקומם היחסי של האתרים בו, על מנת ליצור בבואה נאמנה של המציאות. כך תוכלו למצוא בכל אזור ואזור את המבנים ואת האתרים המאפיינים אותו במציאות. תכנונו הקפדני ועיצובו הייחודי של הפארק גורמים לכך שביקור בו כמותו כביקור זעיר בישראל. מרמת הגולן ניתן להשקיף על הכנרת, ממרום הכרמל אל גני הבהאים ונמל חיפה, ממצדה נצפה בים המלח ובכניסה לעיר העתיקה בירושלים נחזה בכותל המערבי. בנוסף למודלים, הפארק מותאם לבילוי משפחתי ומתקיימות בו אטרקציות לילדים בשבתות ובחגים. סבא וסבתא, אתם מוזמנים להרים את הכפפה ולתת לאמא ואבא לנוח קצת... ברחבי העולם קיימות כ-45 ערי מינייאטורות במלמעלה מ-25 מדינות (בהן הולנד, איטליה, אנגליה, צרפת, בלגיה, יפן, סין, תאילנד, ברזיל, קנדה ועוד). המפורסמת מכולן היא העיר ההולנדית "מדורודאם" בהאג שנוסדה בשנת 1952 ומושכת לשעריה מעל מיליון אורחים כל שנה. מיני ישראל נבנתה בשיתוף פעולה הדוק וחילופי ידע עם חלק מערים אלה. תכנון הפארק ארך חמש שנים. צוות תחקירנים, בוני מודלים ואמנים, צוות גימור אמנותי, מהנדסים וגננים עמלו לכבוד האורחים בחריצות ובאהבה.
עובדות ונתונים
? בפארק כ-385 מודלים. ? 10,000 דמויות מ-100 אבות טיפוס שונים שכל אחד מהם צויר ידנית בידי צוות אמני הפארק. ? בתוך המודלים ולידם מוצגים כ-400 מיצבים מההווי ומהתרבות בישראל. ? כ-1,000 מכוניות, משאיות ואוטובוסים. ?50 כלי שיט וטיס. ? 3 רכבות. ? 1,000 מטר של מסילות ברזל. ? כל הצמחים בפארק הם צמחים חיים. ? בפארק רבבות שיחים ועצים מיניאטוריים. ? רוב העצים המיניאטוריים הם צמחים ארצישראליים ו/או ים-תיכוניים, לדוגמה: זית, ברוש, רימון, חרוב, אלון התבור, אורן, אשל, תמר ננסי, הדס, רוזמרין, לבנדר וכד'. ?הכל עץ מיניאטורי נגזם אחת לשבועיים בממוצע.
שאלות נפוצות:
מהו משך הסיור הממוצע? משך הסיור המומלץ הינו בין שעה לשלוש שעות. אין בכך די כדי לראות את כל הפארק, העשיר בתכנים, בדגמים, בצמחייה ובדמויות מיניאטוריות לרוב, אולם אנו סבורים כי זהו זמן מספק לתור את שבילי הפארק, לנוח קמעה, להתרשם מיופיו של המיצג ולחזור הביתה עמוסים חוויות, עם טעם של עוד. מובן כי משך הסיור תלוי בראש ובראשונה בהעדפותיכם ובקצב ההליכה שבו תבחרו. ממה עשויים המודלים ואיך הם עמידים בתנאי מזג האוויר? המודלים עשויים מפוליאוריטן וצבועים בצבעי רכב. הם עמידים לגשם, לשלג ואפילו לברד, אך רגישים ביותר לשמש הישראלית וקרני ה-uv ולפגיעות שבר תאונתי. האם יש גישה לכיסאות גלגלים? פארק מיני ישראל מצטיין בתחום הנגישות לנכים. נגישות מלאה לכל חלקי האתר. האם האתר מקורה? על מנת להעצים את חוויית הביקור, ליהנות מנופי עמק איילון המרהיב, מן האוויר הצח ומאקלים נעים השורר במרבית שעות היממה, האתר נבנה תחת כיפת השמים. לרשות האורחים מספר פינות מנוחה מוצלות ומתחמי אוכל ממוזגים. האם יש קטלוג של כל דגמי הפארק? ניתן לרכוש את הקטלוג בקופות ובעמדת המודיעין שבכניסה לפארק. האם צריך להזמין מקומות מראש? יחידים ומשפחות אינם צריכים להזמין מקומות מראש, אך חשוב להתעדכן באתר או בטלפון בשעות הפתיחה. כרטיסים ניתן לקנות בקופת הפארק בשעות הפעילות. מה הן שעות הפתיחה? הפארק פעיל גם ביום וגם בלילה.כשכל המיניאטורות מוארות בלילה יש חוויה אחרת לגמרי. מומלץ להתקשר ולברר לפני ההגעה, כי לעתים יש פעילויות נוספות שכדאי לדעת עליהן מראש. ישראל שלנו כל כך קטנה אך כה מגוונת יחסית לגודלה (שלג בחרמון, הים התיכון לכל אורכה, מדבר בנגב, רמת הגולן והגליל). פנינה יפה ובוהקת במזרח התיכון המטורף שלנו.. על קבוצות (למעלה מעשרים איש משלמים) לפנות למרכז ההזמנות בטלפון : 08-9130010 לתיאום הביקור.
פארק המיניאטורות "מיני ישראל", לטרון. טלפון: 1-700-559-559

עוד על טיולים:

מרכז מורשת בגין

סיורים ספרותיים: לטייל בתוך סיפור

יוצאים לטיול: עמק חרוד

אשקלון: בין הדיונות לים

מצפה רמון: שלווה מדברית קסומה

לקהילת טיולים, נופש ותיירות:

לחצו
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה